tisdag 21 februari 2017

Nionde raka förlusten för DIF

(Henrik Eriksson kopplar ett grepp men det var DIF som var däckade när matchen var över. FOTO Johan Sahlén.)

Djurgårdstränaren Robert Ohlsson sa det rätt bra själv: ”Av någon jävla anledning så gör vi inte hockeymål längre”

0-2 mot Färjestad hemma innebar sjunde matchen där DIF blivit nollade framåt den här säsongen.
Det innebar att DIF nu har nio raka förluster. Rekordsvit. Tyvärr åt fel håll då.


Eftersom även Örebro, Karlskrona och Luleå också fortsätter förlora så har DIF ju faktiskt chansen kvar till play in, det är tre pinnar upp över strecket just nu. Men tänk om man bara tagit ett par till treor..?!

I den här matchen hade DIF minst ett par puckar i målramen, en puck som tog i Haugens benskydd, seglade förbi norrmannen till andra sidan där det blev stolpe ut. För att ändå nämna några chanser som kunde ha blivit något

”I tredje kommer inte ut som vi ska göra” sa Ohlsson samt ”en av våra sämre insatser tyvärr”

Känns som man hört de två kommentarerna förr. Nu sa Djurgårdstränaren också att han saknade en vilja att delta i spelet, han sa: ”det här att ge mig pucken så ska jag göra min spelare. Det kan jag sakna”

 Det är å andra sidan något som sagts hela säsongen. Det är nära. Det är nästan. Det hänger i luften, det glider bakom målvakten men inte in. Hockeygudarna har asgarvat DIF i fejjan hela säsongen. Och det koms inte ut och spelas inte som man har sagt till varandra innan. Frågan är om man kommer hitta rätt överhuvudtaget denna säsong.


Börjar tveka. Kanske är bättre för DIF fansen att glädja sig åt att man åtminstone än så länge har en tolv poäng stor lucka till närmsta lag under kvalstrecket.  

Inga kommentarer: