måndag 20 februari 2017

”Jag vågar utmana mycket mer…”

(Jesper Bratt. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Det är lätt att glömma men Jesper Bratt är bara arton år! Nu vill han inte ses som en junior utan söker och tar med glädje ansvaret som seniorspelare men jag personligen tycker det kan vara bra att minnas hans (och Fredrik Karlströms) ålder ibland.

Det är lätt att kraven blir orimliga annars. Mot Almtuna var det dock seniorspelet som lös igenom hos junioren. Två fina mål, det första riktigt läckert. Och framför allt riktigt bra SPEL under matchen.Jag tog ett snack med Jesper om matchen, målen – både mot Almtuna och under säsongen, hans egen roll under såväl förra som den här säsongen, att ha fått byta ut Nils Höglander mot Victor Ekarv i sin kedja.


(Det är många som vill ta selfies och ha autografer av Jesper. Inte så konstigt och alla får det de vill ha, med glädje. Foto www.hockeymedmariehallman.se)

Vi snackade utveckling både vad gäller skills och mental, om att spela seniorspel men ändå behålla det som är bra från juniorspelet, morötter när man oväntat plockas bort från JVM, resten av säsongen och mycket mer.

Här är det:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se1 kommentar:

Anonym sa...

Hej,ja, du har rätt Marie,det är som du säger svårt att tro att han bara är 18 och egentligen mer junior än senior. Men glädjande nog har just detta varit AIK hockeys signum i många år.Trots oerhörda problem som finns i 08 området med att lira framgångsrik hockey(,ja,jag vet,dif hockey hankar sig fram i shl)och stora ekonomiska svårigheter som spökat för AIK under många år,få resurser mm,så har AIK hockey ändå kunnat hålla och bevara lågan,framför allt på juniorsidan. Det är dom unga spelarna som hållit den här klubben flytande när pengar inte funnits för att värva etablerat. Det och Gozzis magiska hockey händer. Det har varit standard att unga spelare kommit fram i AIK och spelat senior spel,ja bättre i tidig ålder i den klubben,som bla Bratt gör nu. Jag vill nog påstå att AIK hockey under många år varit kanske den bästa talangfabriken i Sverige.

Ett väldigt imponerande bedrift med tanke på dom urusla förutsättningar som finns för att bedriva framgångsrik hockeyverksamhet i Stockholm jämfört med övriga landet,bla pga den sport fientlighet som våra sk politiker i decennier visat prov på. Man vägrar att satsa det minsta på våra inhemska lag.

Kristian