fredag 24 februari 2017

Två mål av Vejdemo - två pinnar och bruten förlustrad för DIF

(Lukas Vejdemo fotad vid ett annat tillfälle. FOTO Johan Sahlén /arkiv)

Lukas Vejdemo gjorde sitt första mål för säsongen mot Karlskrona den 25 november och sitt andra mål mot Frölunda den 30 december. 

Det målfacit dubblades under torsdagen till 4 mål mot Luleå - varav det sista under förlängningen.


För det var ju Vejdemo som avgjorde matchen, efter 03.22 i sudden. Kul för honom och inte minst roligt för fansen som nu slapp få den redan rekordlånga förlustsviten utökad till tio.

Rögle, som åtminstone teoretiskt, fortfarande hotar Djurgården i jakten för att slippa kval förlorade med 1-4 mot Brynäs under torsdagskvällen.

Djurgården har därmed- med arton poäng kvar att spela om - fjorton poängs förspång gentemot Rögle som nog får börja planera kvalresor nu även om allra sista spiken i kistan inte är officiellt inslagen ännu.

Leksand - som förlorade med är sexton pinnar efter DIF och lär ju inte gå om de heller nu.  Men Djurgården vill ju inte bara hålla en lucka neråt, man jagar ju en sista plats i play in - eller åttondelsfinalen som det ju är rent konkret.

Karlskrona - som just nu har sista play in platsen - förlorade sin match mot Färjestad med 2-0 och därför är det nu bara en poäng som skiljer DIF från play in.

Det ska sägas att KHK har klart bättre målskilllnad - minus 20 mot Djurgårdens minus 32 MEN tar DIF en pinne mer än KHK så räcker ju det. Med sex matcher kvar att spela finns ju chansen... som visserligen har funnits länge utan att DIF kapitaliserat på den. Men nu måste du ju bara göra det då förlustraden är bruten.

Inga kommentarer: