torsdag 2 februari 2017

Fjärde raka - och chanser som ryker


De goda nyheterna för DIF: Luleå tappade en 3-1 ledning och förlorade straffläggningen mot Brynäs. Även Karlskrona förlorade – men i sitt fall efter förlängning mot Örebro. Det innebär att gapet nedåt till Djurgården under strecket bara utökades med en pinne och nu är totalt tre poäng.

De dåliga nyheterna: Djurgården gjorde ett blekt framträdande i Linköping där hemmalaget flög fram inte minst i power play där DIF inte hittade rätt alls.


Det som kunde varit tre lag på 53 poäng är nu två, Luleå och KHK medan Djurgården står kvar på 50 och väldigt mycket sämre målskillnad, en som dessutom blev än sämre efter torsdagskvällens 1-4- förlust.

Matt Anderson gjorde Djurgårdens enda lag, en minst sagt oväntad sargstuds hjälpte till. I övrigt så är det för snällt och för enkelt för motståndarna att göra mål. När Anssi Salmela, finländsk landslagsspelare med erkänt gott skytte, gjorde 4-1 så var det helt utan uppvaktning. Det håller inte.

Det Djurgården som sprudlade mot ett formsvagt Brynäs  och bottenlagen Leksand och Rögle i januari är nu tillbaka till det lite mer blygsamma DIF som inte tar för sig varken offensivt eller defensivt.

De här målsnåla resultaten: 1-3 mot Färjestad, 2-3 efter förlängning mot Örebro, 1-2 mot topplaget HV71 och 1-4 mot tabellfyran – Linköping ger tyvärr en indikation på att spelet inte håller. Inte just nu i alla fall.

Synd för allt står på spel och det finns ju chanser till åtminstone play in som nu bränns en efter en.

Att LHC gjorde första målet är ju helt irrelevant. Kan stukade Brynäs (förlorat sju av åtta senaste inför kvällen) vända 1-3 till 5-4 efter att dessutom ha fått släppa in ett smått förnedrande hattrick (alla mål på samma ställe av Sweatt) så ska väl även Djurgården kunna jabba upp sig efter en tuff start.

De som vill leda laget har nu världens möjlighet. Kliv fram, stå upp och gör det oväntade. Ta de chanser som ges!


Inga kommentarer: