torsdag 2 februari 2017

"Vi bestämde oss att vi vill vara med i det här”

(Anders Erikssons tredje mål i vinter var ett av hela säsongens mer udda. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

AIK har verkligen bjudit på hela spektrat av känslor och kompetens under de fyra senaste matcherna. 0-4 mot Oskarshamn följdes av 0-5 mot Västervik, båda på bortaplan.

I måndags blev det dock vinst, 1-0 efter en minst sagt seg match mot Vita Hästen. Och i går, onsdag kom fjärde raka hemmavinsten 4-1 mot SSK.


Bra spel var det också. Det AIK som emellanåt sett ointresserat ut och som i en del matcher spridit puckar som saltmaskinen sprider sina korn på vägarna kom nu i samlade och välorganiserade anfall. 

Laget hölls ihop, fint passningsspel, chanser som togs till vara (även om sjutton skott i andra borde gett fler än två mål), en stabil Linus Lundin som följde upp sin första nolla i HockeyAllsvenskan med en ny fin insats.

Vad som hänt? Jag vet inte men Gozzi något om att efter 0-5 var det många i laget som sa och visade att ”nu får det fan vara nog”. Kanske blev 0-9 förnedringen det raketbränsle i arslet som AIK behövde. Man vet aldrig med det här laget, men kanske, kanske, kan det fortsätta uppåt nu.

Jag pratade lite med Anders Eriksson om just det, vad som krävs – för han om någon vet -för ett uträknat lag att ta sig till SHL. Han var ju med när Örebro halkade in i kvalet uppåt på ett bananskal och sedan chockade sig hela vägen upp i finrummet. Verkligen mot alla odds.

Ja, det var annat kvalsystem då men vad som krävs mentalt är ju detsamma. Anders gjorde även ett lite udda mål, och den Jocke han pratar om är Joakim Thelin som skymde fint när Sahlin i SSK-målet inte såg pucken komma, satte upp underarmen och på så vis – oturligt för honom o SSK – lyckades styra pucken över sig och in i målet. Sånt som händer!

Här är snacket med Anders.
COPYRIGHT BILD OCH LJUD: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE

Inga kommentarer: