tisdag 28 februari 2017

”Vi matar på i rätt riktning”

(Tog den här bilden för två år sedan! Men Victor är sig ganska så lik. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)


AIK är redan klara för slutspelsserien men några mätta spelare finns inte i laget. Tvärtom.  Mot Tingsryd borta kom tionde raka (!) segern.

Och när det gick emot i första då ”matade” AIK på, precis som Victor Ekarv själv konstaterar. Det som såg så eeeeenormt svårt ut för någon månad sedan rullar plötsligt bara på.


Baklängesmål – jaha, då läggs det in en extra växel och efter att  AIK satt lite extra fart  i andra perioden så var det inget snack trots ett sent 3-2-mål av Tingsryd. För det var AIK som hade spelet och fina mål var det också (även om det var lite väl vidöppet första 20 bakåt).

Victor Ekarv var den som gjorde 3-3-målet blott 25 sekunder in i av tredje, assisterad av Micke Lindqvist efter att Melin kastat om lite i kedjorna. Emil Lundberg stod sedan för en inforcerad retur (4-3) och ett mål i tom bur (5-3)

Jag ringde Victor som var snäll och tog sig tid för en telefonintervju från bussen – så snäll att han nästan missade matlådan! – för det blev ett långt snack.

(Victor fotad av Jesper Zerman efter comebacken i AIK på Hovet. FOTO JESPER ZERMAN)

Här är hans tankar om AIKs tionde raka seger, vad det är som funkar nu som han märkte inte funkade hos AIK när han mötte dem – som Almtunaspelare – när AIK var nedåtgående form tidigare i vintras, lite snack om att centra mellan ”Brallan” (Jesper Bratt) och Fredrik Karlström samt hur det är att spela med gamla radarpartners som Micke Lindqvist och Christian Sandberg som han gjorde för ett par år sedan innan han lämnade.

Hur har de två och han själv ändrats? Mellan vilka spelar vill han spela? Vi pratade om att köpa de roller man får, Victor sammanfattar kortkort hur de två åren mellan att han lämnade och kom tillbaka har varit, varför han gick till Almtuna inför säsongen och hur han vill göra avtryck i AIK nu. Med mera.

Så in och lyssna här nedan. (Bilden är två år gammal! Men han är sig lik)Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: