tisdag 7 juni 2011

KG Stoppel: "Det är något vi måste bli bättre på, definitivt"


(Ackered i DIFdressen, nu väntar Mörrum. FOTO: JIMMY PETERSON)
När jag ändå håller på med juniorer så… jag fick en fråga om var de spelare som lämnar Djurgårdens J20, på grund av åldersstrecket har tagit vägen.  

Och kollade läget med klubbens junioransvarige, KG Stoppel. Som säger så här:


– Carl Ackered och Arvid Strömberg hamnar i den södra delen av division ett. Ackered är klar för Mörrum och Strömberg kommer spela i Kallinge-Ronneby. Två backar, Jesper Eriksén och Christopher Lundqvist hamnar nog hos Nacka. Viktor Lindstrand… där låter det som att han kommer sluta med hockey vilket i så fall är jättetråkigt! Filip Holm, har ju fått a-lagskontrakt, säger Stoppel och fortsätter:

– Sedan har ju några killar som inte är för gamla plockats upp i a-laget också, Pontus Åberg, Fredric Weigel, Erik Gustafsson (plus sedan tidigare bland andra John Norman och Mika Zibanejad). Det är såna som vi tror med säkerhet kommer ta klivet, om inte år så framför allt nästkommande år. De har förutsättningar för det i alla fall.

Förre Djurgårdsjunioren Simon Mitman konstaterade ju häromdagen i bloggen att kommunikationen, när juniortiden är slut och men inte är en av de som plockas upp, lämnar en hel del övrigt att önska. Och Stoppel håller med.

– Det är något vi måste bli bättre på, definitivt! Vi måste bli bättre på att slussa spelarna vidare, ha allsvenskan som en plattform för att fortsätt på men där är det tyvärr många lag som hellre tar in en halvdan import än tar en duktig junior. Det är jäkligt kinkigt att få in dem, säger Stoppel.

Varför är det så taskig kommunikation internt i Djurgården då, mot de egna juniorerna som lämnar junioråldern och därmed klubben?
– Nä men det är väl tyvärr det svenska sättet och det finns ingen ursäkt till att det är så. Det han säger är något vi får ta till oss. Ofta lägger man ju krutet på de spelare som man är intresserad av för tillfället, sedan är man ju van att alla har agenter (vilket Mitman inte hade men nu har skaffat sig, Maries anm) och där någonstans faller det bort. Men jag ska slå honom (Mitman) en signal i alla fall!

Ja, man vet ju aldrig. Om några år är det kanske ni som vill ha honom och får konkurrera med andra lag om underskriften?
– Precis och man vill alltid ha goda relationer med spelarna. Tyvärr räcker inte tiden till med alla och det är synd.

När det gäller juniorer som fler jagar, är ju Måns Krüger fortfarande en olöst fråga. Djurgården hävdar att han är under kontrakt, agenten hävdar att han inte är det och vill signa med Modo.

Exakt vad som händer där, visste inte KG, när vi pratades vid. Det är inte hans bord riktigt men ärendet ska enligt uppgift vara inskickat till Svenska Ishockeyförbundet.

Om klubbarna inte kan komma överens så är det förbundet som sätter en prislapp som Modo måste betala för att få signa Krüger. Annars kan det bli som det blev för Dick Axelsson för några år sedan då Djurgården signade honom, Huddinge vägrade släppa, förbundet satte en prislapp som DIF vägrade betala och då fick Axelsson spela den säsongen i Huddinge.

Men exakt var i processen ärendet ligger har bloggen inte fått helt pejl på så jag får återkomma till det.




9 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Jobbat Marie!

Vore väldigt intressant att få höra vad Måns Kruger har att säga ang detta. Kan inte riktigt förstå varför grabben vill byta lag?!?!

/ jonas

Marie Hallman sa...

Jonas: Tack! Jag undrar också :) Har försökt nå honom men har än så länge gåt bet där.

Anonym sa...

Är väl ganska klart varför Krüger vill lämna? I Modo får han a-lagskontrakt men i DIF är det juniorerna som gäller.

Marie Hallman sa...

anonym: kan var därför absolut. Jag vet inte, har inte pratat med Måns så jag kan bara gissa.

Anonym sa...

J.Eriksen tränar för närvarande med Huddinge hörde jag. Väntas tydligen skriva på inom en snar framtid. K-G Stoppel verkar inte ha sådan jättebra koll på vart sina f.d adepter är påväg någonstans...

Har ni hört något mer ang Lindstrand?

/Peter

Marie Hallman sa...

Peter: ja där ser man! Lindstrand? Nope.Sorry.

Anders sa...

Som jag skrev om Mittman, så tycker jag att ledningen ska ta sig en riktig funderare. Det är självklart att det finns en anledning att Krüger hellre spelar i Modo än i DIF. Min gissning är att ledningen är rädda för att tappa ansiktet då det "skulle se dåligt ut" att framgångssagan Marcus Krügers lovande lillebror väljer en annan klubb. Nä, mer självransakning och mindre självgodhet tack!

Anonym sa...

Vem är ansvarig för att sådana här frågor löses på bästa sätt för alla inblandade parter?
Sannolikt har ledningen i Djurgården ett stort ansvar, kanske också agenten har del i den uppkomna situationen?
Den sociala kompetensen förefaller i alla fall obefintlig i Djurgårdens hockeystyrelse.
DIF handskas med unga människor som döda ting som tydligen bara är något värda om man lyckas få ledarnas gunst. Om man inte lyckas med det, så verkar ledningen helt likgiltig för dessa killar som satsat hela sin uppväxt på hockeyn.
Att inte ens ta ett "avslutningssnack" (se inlägg om Mittman) med juniorer som inte längre är önskvärda är för bedrövligt. Det känns för djävligt uppriktigt sagt.
Ryktet säger nu att skiljenämnden, som nu ska behandla ärendet med Måns på Djurgårdens begäran, kan ta upp till tre månader på sig med ett utslag och då är säsongen i full gång. Vad har då Djurgården uppnått? Inte ett dugg. Man har bara solkat ner föreningens rykte och kanske förstört en lovande hockeykarriär. Sorgligt!

Nu får man ompröva sitt medlemskap i Djurgården hockey

Marie Hallman sa...

anders: ja det finns säkert saker att omvärdera och göra bättre. Sedan hittar alla sin egen väg, bara för att Marcus tyckte DIFvägen var bäst behöver ju inte Måns göra det. Jag vet inte vad han är erbjuden där uppe men det kan ju finnas saker i träning/matchning som är annorlunda ohc som han tycker är bättre. Till exempel. Allt blir ju bättre om man hela tiden prövar det man gör och försöker bättra sig, bara hoppas DIF tänker så också.

anonym: inte behöver du ompröva medlemsskapet, tvärtom, gör din röst hörd,till exempel nu i kväll när man som medlem får gå till ett medlemsmöte och föra fram sina synpunkter!
Jag tycker också det är skit hur man behandlar Mitman och andra som inte är upplockade i A-laget, tyvärr är det vanligt förekommande i andra klubbar. Det är någon slags m ärkligt kultur att man inte ska få någon feedback. Varför vet jag inte men det är ju bra om medlemmar och spelare ligger på så att det kan ändras! Lät ju som KG tog till sig kritiken i alla fall.
När det gäller Måns så hävdar DIF att alla var nöjda tills att agenten , enligt DIF, tog kontakt med Modo. Men jag har inte alla fakta på bordet där så jag vågar inte slå fast vems "fel" det är. ärendet har nu hamnat hos förbundet, man får hoppas att de inte tar maxtiden på sig utan att de löser det här inom kort. Ingen tjänar ju på att han får halva säsongen förstörd.