onsdag 15 juni 2011

Gozzi "Fick sms av Viktor själv"


(Gozzi andas ut. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Det var ingen som vågade tro på det, men Viktor Fasth stannar i AIK. NHL fick nobben.

– Ja det var jävla skönt det! Nu har vi två riktigt bra målvakter, säger en överlycklig och lättad Anders Gozzi.


Det blev en lite orolig väntan på besked under onsdagskvällen för AIK:s sportchef:

– Nervös var jag väl inte men det var lite jobbigt, lite olustigt men går och tänker på det hela tiden så det är skönt att vi kan släppa det där nu.

Jag såg någon intervju där du var mer orolig inför dagen, eftersom något hade hänt natten till onsdagen?
– Det var väl det att det var andra lag, som hade varit med i diskussionerna tidigare som kom tillbaka och visade intresse plus att ny lag också visade intresse, det kom väl in lite mer konkreta bud. Jag vet att det var några lag som var där och nosade men han (Fasth) stod upp för det han hade sagt om envägskontrakt och de andra krav som han har fört fram tidigare och därför kom de inte överens, säger Anders Gozzi.

Han hade kontakt med den svenska agenten i stort sett en gång i timmen men när det var drygt tio minuter kvar kom sms:et han hoppats på men inte vågat vänta sig:

– Då fick jag ett sms av Viktor själv där det stod att ”nu är det klart att jag stannar. Nu kör vi!” Då först kunde jag slappna av, säger Gozzi glatt.

 Att Viktor Fasth stannar, vad säger det som honom som person tycker du?`
– Det säger en hel del om honom som person. Det visar att det är en kille som vet vad han vill. En kille som står för det han har sagt. Att han är en bra person med bra och rätt värderingar, tycker jag. Och det är det som har tagit honom till toppen. Han är träningsvillig och en väldigt bra person åt alla håll. Det är en av anledningarna till att han är en av världens bästa målvakter.

Det har funnits rykten om att AIK ska kompensera Fasth ekonomiskt för att han tackar nej till ett mer lukrativt NHL-bud men det stämmer inte.

– Nej, nej, det vet jag att det stämmer inte. Vi har skrivit ett kontrakt som alla är nöjda med, så det finns inget sånt.

Och inte i avtalet heller, någon stanna kvar bonus?
– Nej, det finns inget sånt.

Exakt vilka andra målvakter som AIK hade kontaktat som tänkbara efterträdare vill Gozzi inte gå in på men han medger att AIK har ”luskat i” och ”haft lite kontakt med” med flera av de målvakter som det har ryktats om som till exempel Hudacek och Gerber. Men de läggs åt sidan nu.

Och att Viktor Fasth stannar, säger väl en del om AIK och klubbens målvaktstränare Stefan Persson också:
– Ja absolut. Det är klart att det är en bra målvaktstränare som vi har i Stefan och allt i klubben som gör att Viktor känner sig väldigt trygg och vill fortsätta utvecklas i AIK. Vi är ett så pass bra alternativ att han känner att det inte är någon ko på isen.

Fasth har nu ett tvåårsavtal, men nästa sommar kan det bli samma procedur igen.

– Ja, så är det ju. Vi skrev två år men enligt NHL-avtalet så är det samma sits då, det är samma brejk. Det är ett sånt varje år.

8 kommentarer:

Pelle sa...

AIK går in till kommande säsong med både bättre forwardssida och bättre målvaktspar. Synd bara att Gozzi inte stärkt upp backsidan lika mycket.

Men härligt att det finns såna som Fasth, som inte bara tänker på pengar utan också ser till de faktiska kvaliteterna och har vett att uppskatta det han redan har.

Marie Hallman sa...

Pelle: ja kul som fan. Otroligt att han sket i pengarna och stannade! Stort

Cartman sa...

AIK hade ju knappast några problem i defensiven så backbesättningen behöver inte stärkas upp. Bättre att låta de unga grabbarna växa in ännu mer i kostymen. De blev verkligen bättre ju längre det löpte.

Stort tack till en av världens bästa målvaktstränare i Stefan Persson som nog har stor del i att en toppmålvakt väljer Gnaget.

Marie Hallman sa...

Cartman: jag håller med!

E sa...

Pelle: Du har helt dock!

Steffe+Carlsson lär bara bli bättre. Dem kan lätt spela 20 min per match som de gjorde när Tärnström,Nemeth, MacNevin och Svensson var skadade.

Tärnström får man hoppas höjer sig sista året. Nemeth kan ju inte bli sämre utan bara bättre. Svensson vet man vad man får.

Enda man är lite rädd för är Liwing och hur Macnevin kommer vara nu när hans fot läkt.

Gnaget Leker sa...

Gött att Fasth inte har några drömmar att utvecklas och spela i världens bästa liga utan nöjes sig med att spela bottenstriden i ES och tjäna småpotatis! Klockren lantisvärvning som inte vågr ta chansen!!!

Pelle sa...

Gnaget leker: Vad menar du med bottenstrid? Som en liten påminnelse kom vi fyra i slutspelet och är således landets fjärde bästa ishockeyklubb.

Cartman: Jag hade gärna sett att Liwing bytts ut mot en mer stabil elitserieback. Även Carlsson hade jag gärna bytt ut faktiskt mot en mer etablerad och stabil back. Han är många gånger allt för drullig med pucken i stället för att bara spela enkelt och slå sarg ut.

Och Svensson hade jag också helst sett försvinna och bli ersatt av en bättre. Han är ju så trög på grillorna och har ju ett mormorsskott från blå.

Nemeth gjorde en bra höst men var inte alls speciellt bra under våren, i synnerhet inte efter JVM. Så jag hade helst sett även han bli ersatt av en etablerad elitserieback.

Men förhoppningsvis upptäcker Gozzi allt detta under säsongens gång och tar hem Tallinder från NHL och grejar in lite andra fina namn på backsidan.

Gnaget Leker sa...

Oj Pelle du kanske är en medgångare som dök upp i slutspelet?? Jag såg alla matcher och för dig som inte såg grundserien kan jag meddela att vi var 1 omgång från att spela i kvalserien.. Sen var vi grymma mot hv men det är väl klart att vi är ett bottenlag??? Inget fel med det o stort att Fasth stannar.