onsdag 29 juni 2011

Silly season DIF och SSK: Äntligen x 2

Det gick fortare än SSK:s sportchef Per Nygårds vågade tro i går men i dag (onsdag) signade Södertälje sin första målvakt inför kommande säsong.

Sebastian Idoff, 20 åring från Skåne som senaste säsongen spelade i Troja Ljungby blev målvakt nummer ett.

Jag har inte pratat med Nygårds i dag men i går sa han att de hoppas att de två målvakter de signar ska vara bra nog att slåss med varandra om förstaspaden.

Så här säger Nygårds i dag, i ett pressmeddelande:  "Sebastian har fin rörlighet och bra förmåga att läsa spelet. Han är en ung och lovande målvakt som har bra högstanivå där han kan gå in och vinna matcher.Vi ser också att han har stor potential att utvecklas ytterligare, han har de rätta egenskaperna för att kunna höja sig ett antal snäpp med bra målvaktsträning"

Idoff själv konstaterar i samma pressmeddelande bland annat att det känns: "Helt rätt att gå till SSK. Jag vet att det är en seriös klubb och jag har fått goda lovord från andra spelare"  Han beskriver sig själv som "bra med klubban, har bra skridskoåkning och ett bra spelsinne".

Det verkar råda lite delade meningar bland fansen om det är en bra målvakt eller inte men jag tycker väl att man ska ge killen en chans att visa vad han går för innan man säger bu eller bä. Jag har bara sett honom spela någon enstaka gång så jag har inte så bra koll själv tyvärr men jag har lyssnat runt lite med folk jag litar på och han anses vara en tekniskt bra målvakt om än lite yvig. En utpräglad butterflykeeper som än så länge har haft lite svårt att etablera sig som etta.

Jag ska försöka få tag på honom senare, så får vi se vad han säger själv då och som sagt. Det är på isen som han själv kan bevisa vad han går för och det ska bli intressant att se vad han kommer att göra där.

Apropå SSK och målvakter så är det nu föresten klart var Johan Mattsson kommer spela kommande säsong, han kommer enligt sin agent att spela juniorhockey på andra sidan pölen i Sudbury Wolves.

När det gäller "äntligen" nummer två så konstaterar jag att Djurgården och Modo nu är överens i fallet Måns Krüger och det efter att ha enats innan det kom beslut från högre ort. Bra. Hela grejen har varit sjukt infekterad men jag tänker inte kommentera det något mer, då jag inte har 100 procent full insyn i vem som sagt eller gjort vad och när.

För mig är det viktigaste att det har löst sig. Måns Krüger får komma igång och spela och alla parter kan lägga det där bakom sig. Gott så.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Sudbury Wolves spelar i juniorligan OHL, inte college.

Marie Hallman sa...

anonym: ah, fel av mig. Jag ska ändra. Tack!!

jfg sa...

Skönt att det löste sig med Krügerhistorien. Framförallt för Måns själv. Enligt agenten lät det som han hade blivit väldigt störd av den här historien.

För övrigt: 75 dagar kvar till elitseriepremiären. :-)

Henrik sa...

Tack Marie för allt jobb du gör för oss nyhetstörstande SSK:are!

Anonym sa...

Men, Marie, hur kan du säga att det är skönt att Dif registrerar spelare utanför kontraktslängden!?! 08:a!!! Näe orkar inte läsa mer av denna skit, jag går och tvättar traktorn istället!!!(obs, ironi)

Marie Hallman sa...

jfg: ja det där vann ingen på.Bra att det har löst sig!

Henrik: Tack själv för att du läser!

anonym: ha ha