fredag 3 juni 2011

I väntan på beslut - uppdaterad med en rättelse

(Inget besked än men nu tickar klockan på för Viktor Fasth. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Ungefär en och en halv vecka kvar nu innan deadlinen för NHL är passerad. 15 juni är det magiska datumet , kl. 23.00 svenskt tid är det magiska klockslaget.

Vill man vara väldigt petig – och det är det bra att vara i de här sammanhangen där allt kan hända i sista timmens sista skälvande minuter - så är det 17.00 New York tid,  det vill säga klockan 23.00, den 15 juni som elitserieklubbarna vet vilka som har utnyttjat sin rätt att dra eller inte.

EDIT: (Det har stått en annan tid här innan, på grund av felaktiga uppgifter från agenten och Svenska hockeyförbundet men det är 23.00  den 15 juni som gäller).

För AIK: s del handlar det främst om Viktor Fasth och Linus Videll. Med tyngdpunkt på Fasth. Det har varit tyst runt honom nu i några veckor men det innebär inte att inget händer.

Orsaken till tystnaden? Ett beslut från Viktor och hans agent Pär Larsson att tona ner snacket lite:

– Vi ligger lågt utåt och vill inte förmedla något förrän när vi har något klart att säga, berättar Larsson för bloggen.

Varför?
– För att det har varit så mycket mediafokus. Nu vill vi ha lite lugn och ro, det är ett stort och viktigt beslut, så därav har vi bestämt oss för att göra så här.

Eftersom det är tvärtyst så tror en del att det går att andas ut ju. Kan åtminstone säga om det finns intresse över huvudtaget?
– Det finns intresse, ja. Men det ska vara rätt intresse. Vi får se. Det kan både bli att han stannar eller att han åker dit över.

Det har varit lite tal om att han kanske blir signad men utlånad till AIK. Hur är läget där?
– Så är det inte.

Så antingen drar han och då stannar han där, eller så stannar han här och åker inte alls?
– Ja, precis. Att skriva på och sedan bli utlånad är inte intressant.

Pär Larsson har en AIK-anknuten målvakt till i sitt stall, Jonas Gustavsson, men honom är det ingen idé för Gnaget att hoppas på?
– Nä inte som det ser ut i dag. Man ska väl aldrig slå fast någonting men han har ett år kvar i Toronto så han stannar nog.

Det är med andra bara vänta och tugga på naglarna ett tag till för dem som vill ha Viktor Fasth kvar.

– Vi hoppas ju kunna förmedla ett beslut innan deadline men de (NHL-lagen) brukar dra ut på det, det gjorde de till exempel med Tim Erixon nu senast. Har de ett datum så anpassar de sig till det och just nu är det tretton dagar kvar, då hinner det hända mycket där borta åt både ena och andra hållet.

Har AIK någon insyn i vad som händer med Viktor Fasth, så att de vet om det är läge att gasa eller bromsa i jakten på en annan målvakt?
– Det har dem ja. Vi för en dialog med AIK och har kontakt med dem via Anders (Gozzi, sportchefen).

9 kommentarer:

Pelle sa...

Tack för den uppdateringen men heter inte AIK:s målvaktstränare Stefan Persson??? Är det inte Anders Gozzi han syftar på i så fall?

Anonym sa...

Spela i ett bottenlag o vara ordinarie eller bänkad i NHL, man förstår varför han tvekar.

Metal Machine sa...

Fan, Viktor! Skriv på för Flyers - NU! :D

Så kan AIK ställa Videll i kassen eller nåt...

Marie Hallman sa...

Pelle; helt rätt, det är jag som är trött i mössan. Finns en målvaktstränare som heter anders persson också men han har inget med AIK att göra. Sorry, Anders Gozzi ska det vara så klart!! Har ändrat.

anonym: har inget med det att göra, är familjen han vill ha det bästa för. är ju en liten bebis på gång.

Anonym sa...

@Anonym
Bottenlag? Topp 4 i Sverige om jag får be.

Anonym sa...

8a i grundserien.. Trots bästa keepern det säger allt.
Alla som kan hockey förstår att aik spelar i kvalserien nästa år utan Fasth.

Anonym sa...

Anonym: AIK gick till slutspel för att AIK var bästa laget i bottenstriden och hade nästan bäst form av alla elitserielag dom 10 sista omgångarna. Dom gick också till slutspel för att det var en LAGINSATS utöver det vanliga som tog dom dit. Såklart hade Viktor en väldigt stor del i det, men det var fortfarande en laginsats och Viktor är ju en del av laget. Hoppas du lärt dig någonting om hockey. För du verkar tro att en målvakt ENSAM tar ett lag till slutspel.

Marie Hallman sa...

anonym: Ge er nu. En håller på AIK en annan gör det inte. Det räcker så va?!

Stickan sa...

Dra till NHL Viktor, kan vara din enda chans om du har otur.