onsdag 1 juni 2011

MSK - kolonin växer

Malmö Sport Klubb, nej förlåt Malmö IF ska det ju vara har utökat SSK-kolonin med en spelare till.
Denna gången Tim Heed.

Ingen större nyhet, det har snackats om det ett tag och med tanke på Nyman och Strömbergs lagbygge så kändes det väl logiskt.



Ska bli intressant att se hur Heed utvecklas i Malmö. Det finns ju en anledning till att han spelade större delen av säsongen i allsvenska Växjö och det är ju att hans offensiva sida - än så länge - är mer stabil än hans defensiva, vilket kan vara ett problem när man är back. Det visade sig inte minst under några ödesdigra misstag i kvalserien.

Nu är Heed ung och just backar behöver tid på sig att hitta rätt i spelsystem och hockeytänk. Det tar några år extra att bli en bra back och jobbar Heed på är det precis det han kommer att bli. Han har definitivt talangen och den rätta viljan.

Jag gillar Tim, han är jättetrevlig och ambitiös men jag vänder mig lite mot att det på lite olika ställen ser ut som att Malmö värvat en färdig stjärna, nästintill en chefsback. Så är det ju inte. Och med tanke på Leffe Strömbergs tokdefensiva läggning är det ju lite lustigt att en så offensiv back som Heed går till Strömbergs lag.

Känns nästan lite bortkastat - i alla fall om ordern från Strömberg kommer vara den samma som den var i SSK, nämligen att helst hålla sig på egen planhalva och bara göra enstaka kontringsattacker framåt. Det kan ju hända att Strömberg har tänkt om,man börjar ju undra med tanke på spelare som Linus Klasen och nu Heed. Men hur det är med det, visar sig i vinter.

För SSK är det dags att börja fundera på varför nästan alla går någon annanstans. Visst, i en intervju på hemsidan lyfts elitserieerbjudanden alternativt elitseriemässiga löner i allsvenskan fram som en orsak. Och just de faktorerna lockar definitivt många av spelarna. Spel på högre nivå är attraktivt och pengar  är rejäla plåster på väldigt många och djupa sår har det ju visat sig men frågan är om det finns mer.

Nu har spelare som inte  har fått chansen nämnvärt de senaste åren, som Heed, Johan Mattsson med flera fått chansen att stanna och få hur mycket speltid och ansvar som helst. Men man väljer att inte ta den chansen. Man går till och med till konkurrenter i samma liga, om än en i detta och några fall till, till en konkurrent med den festaste plånboken.

Så frågan kvarstår. Varför tar de inte chansen att bre ut sig och verkligen få visa upp sig i SSK? Jag har inga svar på det riktigt men visst är det värt att fundera på.

9 kommentarer:

Anonym sa...

mest patetisk är juh Björnlundabon Nyman, han verkar vara lite ledsen för att han inte fick nytt förtroende i ssk, så till den milda grad att han värvar t o m sånt som inte ssk behöver ..asg . För mig har de aldrig varit ssk are heller, synd om Robban som lätt hade kunnat "hänga" i taket., Men nu hoppas jag en duktig junis tar hans tröja så att vi glömmer det han gjort, för det vill jag inte minnas.. Han pi**ar på ssk.

Anonym sa...

Enligt en annan hockeyblogg så har DIF lämnat förslag till ferna

Marie Hallman sa...

anonym: Jag förstår att det är trist och jag tycker det börjar bli lite komiskt nästan. Med tanke på hur det har gått för SSK de senaste åren skulle jag vara orolig som Malmösupporter...närå. eller jo varför inte. Det har ju gått mindre bra.
Att Robban gick till Malmö stavas förmodligen pengar, han är i slutet av sin karriär ohc såg kanske en chans att lägga undan lite i ladorna. helt förståeligt även om det såklart känns jobbigt för alla som håller på SSK.

anonym: jo jag såg det men samma blogg har ju hävdat envist att ahnelöv var klar för DIF och att DT och DIF var muntligt överens. Inget stämde. Så vi får se.

Marie Hallman sa...

anonym: om jag förstod TOmmy Engström rätt så har man dessutom flera trådar ute. Inte bara en. Den här grönvitasumobloggen svingar dessutom rätt vilt, verkar lägga ut precis allt han hör oavsett om det stämmer eller inte tyvärr.

Frank sa...

Ja men det är ju inte så konstigt om spelare flyr SSK med tanke på det svaga publikföljet. Vem vill spela i en stad som inte bryr sig om sitt hockeylag? Här är en sammanställning som SVT har gjort med lagens hemmapubliksnitt den senaste säsongen och då handlar det om "alla sporter". Och på den listan kommer Södertälje pinsamt långt ned.

1 Malmö FF 15194 Fotboll Allsvenskan
2 AIK 11925 Fotboll Allsvenskan
3 Helsingborg 10543 Fotboll Allsvenskan
4 IFK Göteborg 10489 Fotboll Allsvenskan
5 Frölunda HC 9378 Ishockey Elitserien
6 IF Elfsborg 8423 Fotboll Allsvenskan
7 Örebro 7704 Fotboll Allsvenskan
8 Djurgårdens IF IF 7401 Ishockey Elitserien
9 Djurgårdens IF FF 7178 Fotboll Allsvenskan
10 Hammarby IF 6864 Fotboll Superettan

11 HV71 6849 Ishockey Elitserien
12 Färjestads BK 6784 Ishockey Elitserien
13 Linköpings HC 6676 Ishockey Elitserien
14 MODO Hockey 6194 Ishockey Elitserien
15 Brynäs IF 5683 Ishockey Elitserien
16 AIK 5614 Ishockey Elitserien
17 IFK Norrköping 5307 Fotboll Superettan
18 Luleå HF 5226 Ishockey Elitserien
19 Timrå IK 4998 Ishockey Elitserien
20 Skellefteå AIK 4993 Ishockey Elitserien

21 Leksands IF 4842 HockeyAllsvenskan
22 GAIS 4666 Fotboll Allsvenskan
23 IF Malmö Redhawks 4437 HockeyAllsvenskan
24 Mjällby AIF 4380 Fotboll Allsvenskan
25 Kalmar FF 4285 Fotboll Allsvenskan
26 Halmstads BK 4240 Fotboll Allsvenskan
27 Södertälje SK 4230 Ishockey Elitserien
28 Åtvidabergs FF 4004 Fotboll Allsvenskan
29 Dackarna 3878 Speedway Elitserien
30 Gefle IF 3500 Fotboll Allsvenskan

Justus sa...

Sen kan det ju också vara så att spelare ser att SSK inte kommer att kunna ha någon vidare konkurrenskraftig trupp och vill gå till ett lag som satsar och har chans att vinna något. SSK har ju inga målvakter kontrakterade ens och allting går så fruktansvärt långsamt. Att man dessutom anställt en tränare som fick sparken från ett medelmåttigt lag i den österrikiska ligan, en liga som håller allsvensk klass och knappt det, vittnar ju att satsningen bara är halvhjärtad att ta sig tillbaka till den högsta serien. Södertälje verkar ha ont om stålar eftersom det går så fruktansvärt trögt med värvningarna.

Sumo sa...

Jag har aldrig påstått att Ahnelöv varit klar för Djurgården...

Marie Hallman sa...

Sumo: jo men så här stod det på din blogg den 13 april:

"Nobbar Frölunda för Djurgården
I dagens Sportbladet kan man läsa att Jonas Ahnelöv inte väljer Frölunda nu när han återvänder hem från AHL. Det blir istället Djurgården som får den storväxte 23-åringen."

Visst, Bladet hade också fel och du kan ju skylla på att du litade på dem, men det är just det, man måste kolla att uppgifterna stämmer innan man säger att dem gör det. Det går inte att bara ta saker från ett annat ställe och tro att det är rätt utan att kolla. Det är då det blir dubbelfel. Till saken hör att DIF aldrig ens la ett konkret bud på Ahnelöv...

Sedan har du kört hårt på att DT och DIF var muntligt överens, när de i själva verket var mil i från varandra hela tiden. Inte bra även om du ska ha cred för att du jobbar hårt. Det är skitbra, ju mer hockey desto bättre!! Så kämpa på!
Sedan så jobbar man olika men för min del gäller att jag bara vågar lita på och publicera sånt som jag har kollat och fått bekräftat själv.

Marie Hallman sa...

Frank: Kul att DIF hockey ligger så högt upp!

Justus: Nä men det blir ju en märklig cirkelgång då alla väntar sig ett bra lag men SSK kan inte ställa ett sånt lag på isen så alla först vill se ett bra lag, ja du hajjar. man måste ju börja någonstans.