tisdag 14 juni 2011

Silly season DIF: Timmy Pettersson och Daniel Fernholm


(Timmy Pettersson är fortfarande sugen på en fortsättning i Ryssland. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Djurgården har fortfarande en backplats öppen, många DIF-fans önskar sig Timmy Pettersson tillbaka på den platsen. Men han siktar – just nu- framför allt österut.

– Ja, hans första alternativ är givetvis att stanna i Ryssland. Så är det utom allt tvivel. Men vi håller alla andra dörrar öppna också, säger hans agent Mats Thyrén.

Pettersson, som spelade 30 matcher i Severestal Cherepovets den gånga säsongen hade en skada i ryggen under januari och februari och avslutade sedan säsongen med två matcher i slutspelet.

– Han hade lite otur där, det är ju inte bästa tiden att vara skadad direkt, det är då man ska visa upp sig (inför kommande säsong). Hade han inte varit skadad så hade han nog redan fått nytt kontrakt i januari, säger Thyrén.

Har Timmy för några diskussioner med Djurgården?
– Det vill jag inte kommentera utan jag kan bara konstatera att Djurgården är ett alternativ om det blir spel i elitserien. Vi håller alla dörrar öppna och det är ju logiskt efter så lång tid i Djurgården, fyra säsonger, där samma tränare är kvar dessutom, att Djurgården är ett alternativ.

 Pettersson har precis blivit pappa och har väl tankarna på lite annat håll just nu också. Dessutom vill han och agenten vänta in NHL-deadlinen den 15 juni. Efter den lär det röra på sig lite här och där när klubbarna vet vilka som drar respektive finns tillgängliga i Europa.

 Och Timmy Pettersson har ingen ”egen” deadline för när en klubb ska vara klar, säger Thyrén:
– Man kan inte sätta en sån deadline, det är ju marknaden som styr vad som händer. Ishockeymarknaden ändrar sig inte varje dag, utan den ändrar sig varje timme. Vilka möjligheter som finns beror helt och hållet på vad som sker där. Men vi jobbar på och får kanske vara lite flexibla, konstaterar han.

Mats Thyrén är även agent för Daniel Fernholm som också ryktats och av en del önskats tillbaka till Djurgården (jo jag vet, det finns de som vill motsatsen också).

Men Fernholm stannar gärna också i Ryssland, säger Thyrén:
– Ryssland är prio ett där med. Så är det absolut. Det har funnits några bud därifrån också men de har än så länge inte varit tillräckligt nära den nivån som man kan tycka att de ska vara.

Att Djurgården skulle ha lagt något konkret bud, som det ryktades ett tag har ju DIF själv dementerat tidigare och det gör även Thyrén:
– Jag har inte sett något i alla fall så det har nog inte kommit något, nej.

Edit:Bloggen har ju utlovat en intervju med Fernholm,  och det är på gång. Kommer i morgon!

6 kommentarer:

Pelle sa...

Fernholm till Dif, ja tack, inga andra backar som står på önskelistan för Dif Marie?

richardlj sa...

Jag skulle vilja ha en ny interjuv med D.Tjärna. Vad hände och vad händer nu? Allt blev ju så konstigt. Han vill till DIF o DIF ville ha honom???!!!

Marie Hallman sa...

Pelle: jag tycker det var synd att det sket sig med Tjärna! Men tror att även Timmy P och/eller Fernholm skulle funka bra i DIF.Plus en hel radda spelare till.

Richardlj: Mmmm jo jag skulle också vilja, har försökt förgäves försökt få tag på honom efter det där. Ska pröva senare i sommar, vill inte tjata ihjäl honom när han uppenbarligen inte vill svara.

Anonym sa...

Jag tror det blir Tjärna tillslut ändå! Är också helt säker på att Mika Z drar till NHL och att Hannula kommer spela i DIF nästa säsong. Om han spelar hela eller halva säsongen är dock oklart

Anonym sa...

Timmy var bästa back i ES 09/10, inte ett misstag.
Bättre än Petrasek !

Kom hem Timmy....

Marie Hallman sa...

anonym 1: Hannula vill nog ut och ta lite bättre deg än DIF kan betala.

anonym 2: Han har ju fått bebis så varför inte ;) Samtidigt så lockar Ryssland både ekonomiskt och spelmässigt. Tufft val.