fredag 24 juni 2011

Trevlig midsommar! (Zibbe shoppar loss och Hallin om draften)


 (Midnattssol från juli förra året. Jäpp lååångt upp i norr. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Midsommar! Men någon dans kringmidsommarstången blir det inte för de svenska talangerna som är på plats i St Paul Minnesota för draften.

I väntan på den roade sig Gabriel Landeskog och Mika Zibanejad med lite shopping i Toronto. Kolla in den här videon från nhl.com där de båda bjuder bra på sig själv. Sköna lirare som de är, även utanför isen.




Om ni är lessnar på små grodorna och behöver lite hockeysnack mellan snapsarna så kolla gärna in den artikel med Mats Hallin som jag har skrivit för Hockeylegends.se.

Hallin är ju NHL-scout numera för Chicago och är givetvis på plats i natt och i morgon på det superevenemang som draften är där borta. Det är liverapportering i tv, radio, på nätet och den som vill kan ställa sig i kö för att köpa biljetter och vara med där inne när förstarundespelarna plockas upp på scenen och intervjuas.

Lite skillnad... eller snarare stor mot den gången när Mats Hallin själv draftades 1978. Så här gick det till då berättar han för Hockeylegends.se:
-Arne Strömberg ringde mig på natten och sa att jag var draftad för Washington. Men jag förstod inte
vad han pratade om. Draftad, vad var det? Jag hade ingen aning, säger den förre NHL- och elitserielegendaren med ett skratt.


Läs gärna hela intervjun där Hallin jämför förr och nu och sätter draften i ett perspektiv. Blev ett bra snack tycker jag. Ni hittar artikeln här.

När ni har läst den tycker jag ni ska gå ut och njuta av ljuset i natt. Det var ju sommarsolstånd i veckan och nätterna blir kortare igen men än är det ljuvligt långa och ljusa så njut, älska och ha roligt i kväll. Och ta för guds skull en taxi hem om  ni måste åka efter festen! Inget drink and drive.Okej?! Bra!

Trevlig midsommar på er allihop!

Inga kommentarer: