lördag 4 juni 2011

Johan Mattsson: "Målvaktstränare kan de här små detaljerna som verkligen är viktiga"


Förre J-20 målvakten Johan Mattsson funderar fortfarande på var han ska spela kommande säsong. Den 191 cm långe juniorlandslagsmålvakten har några konkreta alternativ att ta ställning till, men vilka håller han för sig själv än så länge.

 Att det är inte blir SSK har varit klart länge säger han:
– Ja jag vet inte hur de har funderat och så men jag meddelade rätt tidigt att jag kommer att välja något annat, sedan var det inte mer än så.


Varför vill du vidare?
– Det var ju lite så att jag lämnade Huddinge efter U16 och gick till SSK där jag blev lovad att få jobba med en målvaktstränare 1-2 gånger i veckan, med mera. Men så har det inte blivit alls. Tanken var ju att målvaktstränaren skulle komma ner på våra hockeygymnasiepass, sedan skulle han försöka komma ner på vissa lagträningar också men det har inte hänt alls. Och även på hockeygymnasiet så blev det färre och färre pass till det inte var några alls.

Och just speciell målvaktsträning är viktigt, inte minst för någon som är 19 år och på väg uppåt i karriären.

– En målvaktstränare ser sånt som jag inte tänker på själv och kan de här små detaljerna som verkligen är viktiga, hjälper en med det. När det inte finns någon målvaktstränare alls, då blir det nästan obefintligt med målvaktsövningar på de vanliga träningarna.

Då får ni bara stå där och vara någon som de andra skjuter på?
– Ja exakt. Jag ska inte säga att vi (SSK J20) inte hade målvaktsträning, det hade vi ibland men när man har målvaktsövningar och sedan inte får se hur man har arbetat under dem, när man inte få några tips, då får man inget positivt utav de övningarna heller, säger Johan Mattsson.

Och när han nu funderar på ny klubb så är just målvaktstränaren en viktig del i beslutet:

– Jag vill ha en som jag känner att jag trivs med, som jag får jobba mycket med och sedan vill jag självklart spela mycket. Ingen blir bättre av att sitta på bänken och titta på. Speltid är ju alltid viktig, det spelar ju ingen roll hur mycket man tränar om man ändå inte får spela sedan.

Om du hade stannat i SSK så hade du – som det ser ut just i dag – haft chansen att bli etta och få massor av speltid?
– Ja, absolut och jag kände att jag har en bra chans att bli förstamålvakt men samtidigt så vet man inte. Jag fick aldrig något svar av Nygge (sportchefen Pär Nygårds), angående den andra målvakten. Jag har ju ingen aning om det skulle ta in någon dyr finne som första eller någon helt annan målvakt som jag hade fått dela med. Det var oklart, plus det här med målvaktstränaren, att det inte är klart. Jag hade ju Anders Persson, första året i SSK och det funkade jättebra, men om jag har förstått rätt så funkade det inte för honom att kombinera det nu med hans jobb som brandman.

Läget just nu? Hur långt har han kommit i funderandet?
– Det står mellan några stycken klubbar, så långt har jag kommit men jag har inte bestämt än att ”här ska jag spela” nästa år.

När tar du beslutet?
– Vi får se. Jag känner att jag inte vill förhasta mig, det ska kännas rätt när det väl bestäms. Det ska kännas bra, jag ska vara nöjd med mitt val och känner inte att jag har någon press på mig att stressa fram det, så det kan ta en vecka, eller någon månad eller så. Det bli när det känns rätt!

8 kommentarer:

Tony sa...

Den käre Mattsson har beslutsångest. Johan, bestäm dig snabbt innan vargen kommer och tar dig! :)

Anonym sa...

Fernholm umgicks med fimpen, falken och grabbarna häromdagen. Säkert bara på kompisnivå men samtidigt så får det en att tänka.. Comeback? Kan inte du försöka få tag på Daniel?

Marie Hallman sa...

Tony: Men killen är 19! Plus att det han lovades vid senaste klubbytet inte infriades. Jag tycker det är bra att han funderar ordentligt denna gången.

Anonym: De är väl kompisar till vardags men jag ska göra en intervju. Vi har ,mejlledes kommit överens om att göra en, nu ska vi bara lyckas pricka in varandra på telefonen också...men det kommer så småningom.

viktor. sa...

Underbart med en intervju med Fernholm, du levererar alltid Marie! Sveriges bästa hockeyblogg.

Marie Hallman sa...

viktor. Tack du men vi ska lyckas tajma det där telefonsamtalet först! Så vi får se vilken dag det bli.

Erixon sa...

Jag brukar inte vara känslig men kommer FERNHOLM så river jag säs.kortet.
Det kommer dock inte hända. (att han kommer)

Marie Hallman sa...

Erixon: Hm. ja jag ska inte lägga mig i DEN diskussionen känner jag... har inte fått tag på honom telefonledesän, nytt försök i morgon!

Anonym 1 sa...

Jag skulle inte heller hoppa av glädje men sanningen är att han är en bra back. Dock så skulle han verkligen få kämpa för att vinna tillbaka såväl mitt som många andras förtroende. Respekten är som bortblåst och jag tycker fortfarande att han är ett luder. Kommer ej skrika fula ord osv. men kommer däremot inte heja fram honom heller. Leker dock med tanken av att ha ES 4 poängfarligaste backar. Hardy kommer få ont i huvudet när han måste välja pp backar :D