onsdag 22 juni 2011

Tim Eriksson "Nej för fan jag ska ingenstans"


(Tim Eriksson var glad efter ett av målen i vintras. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Nog för att det är silly season men vissa rykten är konstigare än andra. Ett har gjort gällande att Tim Eriksson letar ny klubb. Men det stämmer inte för fem öre.

– Nej för fan, jag ska ingenstans. Ska jag lämna Djurgården så får de bära ut mig, säger Djurgårdsforwarden bestämt till bloggen.

Både Tim Eriksson och Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt sitter med hakorna i golvet av förvåning när jag ringer och frågar vad som är på gång.

Ingen av dem hade hört det envisa rykte som bland annat debatterats bland fansen och båda säger, som sagt, med eftertryck att det är helt fel.

– Det där låter jättekonstigt, det är inget jag har hört någonting om överhuvudtaget, förtydligar Janne Järlefelt.

Du har inte fått några såna signaler?
– Nej verkligen inte. Tvärtom! Det finns ingen substans i det där.  Han trivs ju som fisken i vattnet! Och har varit med här och kört hela sommaren och ser bara jätteglad ut. Och vi är glada över att ha honom i laget. Vi har inga planer på något annat heller.


(FOTO: JOHANNA LUNDBERG)

När bloggen når Tim Eriksson är han på väg med familjen till skärgården och konstaterar att:

– Läget är bra, nu har vi sommaruppehåll så nu går man in på den riktiga sommarträningsperioden.

Djurgården har precis haft läger med tredubbla pass söndag, måndag, tisdag och ett avslutande pass i dag, onsdag.

– Det har varit både jobbigt och kul och framför allt nyttigt att få en sån här genomkörare, säger Tim Eriksson.

Vad har varit roligast?
– Det är nog (den interna cykeltävlingen) Lidingöloppet. Det gick väl inte så bra för vårat lag men vi tog oss runt i alla fall, ha, ha.

Det brukar vara oftast vara någon som kör vilse?
– Ja men jag tror inte det blev så den här gången utan alla kom i mål, he, he. Någon ramlade och slog sig, någons kedja gick av så men jag tror alla tog sig i mål till slut.


(Tim Eriksson och Gustaf Wesslau röjer på innebandyplanen. FOTO JIMMY PETERSON)

Tuffast under sista lägret?
– Det var nog cirkelträningen. Man håller på ganska länge, vi kör i en och en halv timme – utan vila – inne på Hovet där isen är borttagen. Så sedan är man ganska mör, säger Eriksson.
Inte så konstigt kanske då cirkelträningen brukar vara pass nummer tre, på kvällen efter att spelarna redan kört coopertestlöpning, fys och styrketester och intervallträning hela dagen innan och sedan som sagt avslutar med en och en halv timmes cirkelträning.

Vad brukar ni göra där?
– Det är lite olika, det kan vara att man kör olika sträckor, till exempel 15 sekunders löpning, vila och så håller man på så i en halvtimme. Eller att man kör fullt på 100, sedan 200, sedan 400, 800, 1200 och så ner igen… lite sånt.

Vad tycker du annars om säsongen som gick – för egen del?
– Det gick lite upp och ner måste jag säga. Jag tycker det gick bättre ju längre säsongen gick. Jag hade det tufft i början att ta plats, hade lite speltid då men ju mer tiden gick så skärpte jag till spelet och det gick bättre, jag hoppas det fortsätter så.

 Vad var orsaken tror du att det var tufft i början om istid?
– Nä men det är ju så, det är hård konkurrens! Det ska det vara. Det där går upp och ner och får man flyt sedan så brukar det hänga i.

Hur tänker du inför säsongen som kommer?
– Nu är jag bara laddad och vill bara köra på. Det ska bli jättekul! Jag vill bli starkare och få bättre skott så jag kör mer styrketräning och skotträning nu, man kan alltid skjuta bättre skott.

 En sak som har dominerat det här ryktet, om man ska återknyta till det, är ju just att du hade lite speltid ett tag och (felaktigt, enligt ryktet) påstås ha letat mer någon annanstans.
– Fast det är ju helt fel som sagt. Och jag skulle aldrig dra på grund av speltiden. Spelar man i ett så bra lag som Djurgården då får man ta den tid man får. Och jag tycker det är roligare att spela i ett bra lag även om jag inte har den mest framträdande rollen, säger Tim Eriksson och avslutar:

– Det är så kul att spela på den här nivån (elitserien) och inför den här publiken som vi har så jag har definitivt INTE funderat på att byta klubb för att få spela mer. Tvärtom. Jag trivs så pass bra här så jag vill INTE byta klubb. Ska jag ut då får de som sagt bära ut mig, ha, ha.


(Tim och Mario Kempe jublar i kapp. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Tim Erikssons sommartips får ni här:
Bästa semesterstället: Utö! (i Stockholms skärgård). Min mamma har stuga där, det är fint.
Läser i hängmattan: Jens Lapidus böcker.
På grillen: Fläskkarré
I glaset: Öl.
I i-poden: svensk musik, jag kommer inte på någon speciell just nu men några bra svenska sommarlåtar sitter fint.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Härligt intervju med bra frågor ! :)

Marie enligt mrmadhawk så har Fernholm synts till i Växjö.
Har dock för mig att han sagt i en intervju till dig att det bara är DIF som gäller om han ska spela i Elitserien.
Eller är jag ute och cyklar!?

Marcus Ahlén sa...

Tim är en oerhört underskattad spelare. Han har väl inte haft maximalt flyt med poängskörden hittils under sina säsonger i DIF, men väl när spärren släpper så kommer det att bli många poäng för honom!

Hans spelstil är grym, ganska lik Mario Kempes :)

Marie Hallman sa...

anonym: tack! Ja tim var lätt chockad och sa precis när jag skulle lägga på att: "ta nu med det här om att bära ut mig!!!! jag vill inte flytta" skön snubbe. Men hur gick det till när ryktet kom igång egentligen? Helt sjukt ju. Järlan var också helt chockad.

Ferna har sagt det ja. han sa så här "Ska jag spela i Sverige då vill jag bo i Stockholm och spela i Djurgården om det går. Men har de fyllt sina platser, om de inte är intresserade och det inte går att lösa och man sitter i augusti och Djurgården absolut inte finns som en möjlighet, då får man börjar fundera på Schweiz och så också."
(Läs mer här:http://marieshockeyblogg.blogspot.com/2011/06/fernholm-man-far-se-till-att-utvecklas.html)

Jag har föresten messat och frågat Ferna nu precis. Han fattar ingenting eftersom han inte är i Växjö och inte har varit där. Däremot är han i Linköping och städar ur lägenheten som han gör sig av med nu.

Marie Hallman sa...

marcus: han har ju kvaliteter absolut. Och är sjukt lojal, jag tyckte ryktet lät helt absurt inte minst då det påstods att han skulle vilja lämna för allsvenskan. och det var ju fel.

Anonym sa...

Haha tackar Marie!

Lika skönt varje gång när du fullkomligt krossar alla lösa rykten! tack för den då jag verkligen hoppas på Ferna i DIF


MVH Tomas

Marie Hallman sa...

Thomas: Tack själv för att du läser:) Fernholm är ju sugen på Ryssland igen så vi får se.

Anonym sa...

Tack Marie för en super blogg!
Kul om du får tag i DT också. Sa Järla något om denna fråga?
Ha en bra midsommar!
/ M

DanieLos sa...

Tack för den snabba intervjun med Tim om läget, nu kan man stryka det ryktet!

Axel sa...

Skönt att höra att det inte ligger något i de där ryktena. Tim är en av mina favoriter i DIF som ALLTID gör sitt jobb i vått och i torrt.

Dessutom kan han då och då dra till med några riktiga underbara finter som skickar upp backarna på läktarn.

Ser fram emot ännu en säsong med Tim i laget!

Marie Hallman sa...

anonym: Järlan vägrade säga annat än "Det är Tommys bord" när jag på typ tio olika sätt försökte fråga om det var förhandlingar i gång eller inte.

Och Tommy (Engström ) vägrar svara och det i hop ger ju lite vibbar. Daniel svarar inte heller och så omöjligt är han ju inte annars.

Jag vill betona att jag vet absolut inte om det pågår något snack med DT. Jag har inga faktabelägg för det alls men visst är känslan att de åtminstone börjat prata igen. När järlan inte ens vill svara på OM det är förhandlingar eller inte utan bara hänvisar till TOmmy så undrar man ju... vi får se! Det jag skrev nyss är bara mina HELT EGNA SPEKULATIONER jag har som sagt inget fakta bakom. Men det kan ju hända, med tanke på vad som skedde senast att de ligger lågt tills det finns något att berätta.

DanieLos: Tack själv ja det var väl bra, han lät minst sagt förvånad.

Axel: Ja han är underskattad, det håller jag med om. :)

viktor. sa...

Finns ingen i dagens DIF som har samma teknik kombinerat med den snabbhet som Tim har. Tim kan bryta mönster, han tröttar ut motståndare, han dödar utvisningar. Alla lag måste ha spelare som Tim.
Det handlar bara om att han behöver få allt att stämma direkt, då är han så värdefull.
Han verkar också ha en underbar karaktär, vilja att kämpa järnet för skölden han har på bröstet. Sånt uppskattas bland oss fans.

Anonym sa...

Inget nytt om Nisses återhämtning?

Linus sa...

Det var Klimpen på bloggen SSKöveralltalltid som skapade ryktet om Tim Eriksson. Han känner väl sig pressad nu Klimpen att "hitta" på saker när hans blogg nu blivit utkonkurrerad av en bättre blogg och hans blogg inte har samma rennommé i SSK-kretsar längre. När till och med MrMadawk är före honom med saker, då får han väl dra till med såna här drastiska åtgärder.

Marie Hallman sa...

viktor: ja han är en kämpe. definitivt!

anonym: Nej. DIF bad ju alla journalister att inte ringa Nisse direkt och det respekterar i alla fall jag fortfarande. Så jag har kollat med Djurgårdens läkare som svarade att han skulle prata med Nisse så får vi se om den kan komma någon info den vägen eller inte. Jag känner att jag inte vill stressa på, visst det har gått ett tag men för någon med stroke kan det vara en kort tid så jag avvaktar vad doktor Bengt får för svar från Nisse.

Linus: aha. ja lite crazy var det i alla fall. Jag tror väl inte Klimpen hittar på, men han kanske blev lurad av någon. Så kan det vara.