onsdag 6 juni 2012

Toktungt i inlines-VM

Det här med kvartsfinaler... är inte Sveriges grej i år helt enkelt. Först åkte Tre Kronor ut mot Tjeckien efter det där sena retliga målet...

..och i dagarna har inlineslandslaget gjort detsamma men nu var det Slovenien som minst sagt oväntat gick vidare till semifinal för första gången ever genom att slå ut Sverige (4-3) i sudden.


Robert Sabolic, som ju fått kicken från SSK, satte segerpucken 69 sekunder in i sudden, under förre lagkamraten Sebastian Idoff och in i mål.

Slovenerna vann skotten också, 47-38 så det blev en svettig match för Idoff och en välförtjänt seger för Slovenien. Tyvärr får man väl säga.

Sverige förlorade sedan i dag placeringsmatchen mot Tjeckien med 4-5 på straffar - nu med Jonas Sparring i mål och måste därför kvala sig kvar under torsdagen.

Kollar man på den totala statistiken är det dock svenskt i topp. Dick Axelsson har samlat ihop åtta mål och fyra assist på fyra matcher, Daniel Wessner har också tolv poäng men 3+9. Trean i poängligan är också svensk, Marcus Nilsson med elva poäng (4+7)

Inga kommentarer: