tisdag 19 juni 2012

Silly season DIF - Kristofer Ottosson om läget


(Ottosson där han vill vara. FOTO ANDREAS GRANDIN)

Snart midsommar och nej. Inget besked från Djurgården om Kristofer Ottosson än.

– Vi har haft samtal som jag inte vill gå in på i detalj, men jag upplever att jag inte är prioriterad, konstaterar DIF-forwarden.

Kristofer Ottosson har ingen agent utan för alla diskussioner själv. Parterna talades vid för någon vecka sedan senast och exakt vad som har sagts i samtalen, exakt var det finns olika ståndpunkter vill Ottosson av förståeliga skäl inte gå in på eftersom han inte vill gå in på detaljer.

– Jag vill helst inte göra det, det blir fel men sammanfattningsvis är känslan bara att de inte vill prioritera mig.

Nyligen berättade Mats Larsson för bloggen (dagen därpå sa även Challe Berglund till DIFhockeys hemsida) att Djurgården i slutet av kvalserien hade mötet med fem spelare där de sa att de ville prioritera dig och fyra spelare till?
– Ja, men som jag minns det mötet så var det väl mest en allmän information om läget. Vi hade precis åkt ur och de sa väl att vi var de fem som var prioriterade. Det var mest det. Det var ingen förhandling eller så. Det var mest information om läget som jag upplevde det.

Till helgen går alla lag på semester så vad händer nu då?
– Jag vet inte riktigt. Det är det ärligaste svaret. Jag får väl ta lite semester jag med så får jag fundera efter det men jag tror jag har svårt att spela för någon annan klubb än Djurgården. Det tror jag faktiskt. Att åka in på isen i en annan tröja… med ett annat märke på bröstet... det skulle kännas väldigt konstigt. Så det är helst inget scenario jag vill vara med om.

Men om du och DIF inte kommer någon vart i era samtal, slutar du då?
– Det får jag ta då, det får bli en senare fråga, säger Ottosson.

Som ju helst vill spela vidare. Glöden för hockeyn finns där fortfarande. Glöden för DIF också uppenbarligen. När vi snackar lite om de unga spelare som kommit in i laget och vad som kommer krävas i hockeyallsvenskan märks engagemanget. Och det hörs verkligen att de är ett knepigt läge för honom detta.

– Jag har jättemycket frågor och tankar så klart men allt vill jag inte dela med mig av riktigt än, men det märks väl sedan vad det blir, säger han.

Nummer nio tränar hur som helst på som om en säsong är i antågande.

– Jag tycker ju att träna är skönt. Det brukar ändå vara en del av min ”semester” att hålla igång och övriga laget kör ju själva nu i en månad så på så vis blir det ju ingen skillnad.

Har du någon kontakt med någon i laget?
– Det har jag, de vill höra hur läget är med mig och jag vill veta hur deras träning går. Men när de frågar hur läget är så får de samma svar som jag ger dig nu. Att jag vet ärligt talat inte vad det blir.

Men jag (Marie) kan ju tycka att nu får DIF ta och bestämma sig, satsa eller inte satsa på dig så du får besked?
– Ja, det är klart man vill veta men jag ser det inte som att jag går och väntar så. Det blir som det blir, det är som det är i den här branschen. Man är inte garanterad ett svar eller när man får ett om man får ett. Det är som det är även om det är lite tråkigt. Jag hade hemskt gärna haft det klart nu, för jag tror inte att jag kommer spela någon annanstans.

Det vet ju DIF om, eller hur? De vet ju att du inte kan tänka dig att spela i en annan klubb, det kanske är därför det tar sån tid?
– Kanske. Men jag hoppas att de inte utnyttjar det så. För även om det här är business och de självklart måste ta beslut utifrån det så hoppas jag – med den historien som vi har med varandra och med tanke på vad jag känner för Djurgården - att det här kan göras juste och med fair play.

Det är många fans som är på din sida i alla fall, det är många som vill att du ska vara kvar och det har bland annat startats en grej på facebook, där man kan sätta en picbadge med nummer nio på sin sida. Har du sett det?
– Ja, det har jag! Det känns jätte, jättebra. Jag tycker givetvis om att vara uppskattad så det värmer enormt att supportrar och fans hoppas att jag ska vara kvar och att de engagerar sig så. Det är en liten tröst!

23 kommentarer:

R sa...

Skandal. Skriv kontrakt med Otto NU! Han var en av få som klarade den gångna säsongen med äran i behåll.

Södermalm sa...

Fy fan vad risigt DIF!

Ottosson, om Du läser här så ska Du veta att Du är en riktigt DIF-hjälte för oss supportrar och att Du förtjänar resor bättre än så här!

Madde sa...

Signa Otto NU!!! Förstår inte hur en spelare av hans kaliber, som vill spela i DIF, som är en av de mest trogna och bästa spelare vi haft i DIF inte prioriteras högre. Om det nu är pengaproblem, låt oss veta det då så ska du se att vi supporters nog kan skramla ihop en hel del. Kom igen nu DIF.

conny sa...

Detta är helt jäkla otroligt egentligen. Här finns en underbar veteran, som dessutom fick godkänt efter förra säsongen, och bara väntar på att få spela med sin klubb trots HA. Challe har gjort ett underbart jobb som sportchef, men struntar han i Otto så blir det ett stort jäkla minus i kanten. Ok, om Otto blivit sämre som spelare, men förra säsongen var hans bästa på flera år. Skärpning nu DIF!!!!

Peter sa...

Otto är slut. Dags att satsa på något nytt. Litar på Challe...

Anonym sa...

Smutsigt försök av Hallman till smutskastning.

Anonym sa...

Men vad fan sysslar dom med i DIF Hockey?!?

SE TILL ATT ORDNA DET HÄR NU!

/Matte

Marie Hallman sa...

R: Tycker också de borde skriva kontrakt nu.

Södermalm: Jag pratade lite med honom om att många gärna vill ha in honom, han vet och var tacksam för det

Madde: Bra idé där!

Conny: Håller med dig där!

Peter: Om DIF inte vill ha Otto så får man respektera det men att kalla honom slut är inte seriöst. Hade han inte haft sånt enormt klubbhjärta hade nån annan klubb redan tagit honom.

Anonym: smutskastning av vem och vad? Är hyfsat många som undrar vad som händer med Otto. Är det smutskastning att fråga honom? Har Challe något att tillägg så gärna för mig, men han vill inte kommentera spelare som inte är under kontrakt. Bara att gilla det läget.

Matte: Tycker jag med. Känns lite som att de har honom som en buffert. Det vet att han gärna vill spela, att han är en bra kugge i laget om de behöver och att han är seriös och kommer träna som om han hade kontrakt i sommar. Och utan att veta - jag kan bara gissa - så KÄNNS det som att de har honom som ett dragspel. Tar honom om pengarna inte läggs på annat och avstår om det dyker upp något annat de vill satsa på istället.

Marie Hallman sa...

jag måste även lägga till att - förutom segandet med Otto som jag tycker är trist - så har Challe värvat bra med den budget (19 miljoner enligt Mats Larsson) som DIF har och inte minst med tanke på att man kom i gång sent och har fått rådda ihop ett helt lag på kort tid.

Anonym sa...

"Men jag (Marie) kan ju tycka att nu får DIF ta och bestämma sig, satsa eller inte satsa på dig så du får besked?"

"Det vet ju DIF om, eller hur? De vet ju att du inte kan tänka dig att spela i en annan klubb, det kanske är därför det tar sån tid?"

"Det är många fans som är på din sida i alla fall, det är många som vill att du ska vara kvar och det har bland annat startats en grej på facebook, där man kan sätta en picbadge med nummer nio på sin sida. Har du sett det?"

Du försöker helt klart sätta DIF i dålig dager när du inte har någon koll alls varför situationen är som den är, DIF har som sagt haft ett möte med Otto och de andra fyra som du tidigare har skrivit om men sen har inte Otto vetat om han velat spela vidare eller lägga av.

Då har inte Otto var prioriterad av Challe och gått vidare med andra och på grund av det så är nu truppen nästan full och med det också nästan budgeten också.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nä jag försöker inte sätta DIF i dålig dager. Det är vad DU tror. Pådyvla inte mig åsikter som DU tror är sanna.
Det är de inte för att du tror det.
Att jag - redovisar öppet - vad jag tycker är väl knappast att smutskasta?
Det är bara att vara ärlig tycker jag.
Att DIF vet om hans lojalitet till klubben och att många fans vill ha honom kvar är ju dessutom fakta. Vad ligger det för smutskastning i det?
Nä anonym det är ingen smutskastning från min sida. VIll du kasta skit på mig så kör på det får stå för dig men jag tror de flesta som läser förstår att det inte är så som du fått för dig.

Marie Hallman sa...

Anonym: om duföresten läst vad jag skrivit tidigare i frågan så stämmer inte din efterkonstruktion om vad Otto vill eller inte.
Han har - på en rak fråga i intervjun jag gjorde i våras om det var så att han själv inte vetat hur han ville göra - svarat att så var det inte. Han sa - att han hela tiden varit inställd på att spela vidare.
Challe o DIF har för övrigt all möjlighet i världen att ge sin syn på saken. Men de väljer att avstå.

Så. Dina teorier håller inte. Någonstans.

Anonym sa...

Signa Otto NU !! Som många tidigare har skrivit; Otto tillhörde de bättre under förra säsongen samt Otto har ett verkligt DIF hjärta. Skandal om vi inte får se honom i DIFs tröja nästa säsong. SIGNA NU !!!

Anonym sa...

Avgå Challe tillbaka till travet med dig

Boustedt sa...

Jag mår dåligt när jag läser hur man behandlar en nutida ikon Oavsett budget, nerflyttning och ny sportchef i Challe så är föreningen och klubben skyldiga Otto en mer rakryggad och tydlig kommunikation
Gör om gör rätt!

Anders sa...

Klart att Otto ska spela i DIF. Vi måste ha kvar honom då han är en duktig hockeyspelare och en identitetsbärare i laget. Hur ska alla nya fjunisar annars lära sig hur det är i DIF?

Anonym sa...

Otto kommer behövas mer än någonsin i höst/vinter när DIF kommer bli ett jagat byte i allsvenskan, inte många rutinerade kvar så jag vet i tusan hurcdetta kommer gå ???? Orolig dom tusan, hoppas jag har fel .....

Anonym sa...

Du är för rolig, jag har mer koll än vad tror, och om du tror att det är en efterhandskonstruktion, ja vad ska jag göra åt det.

Att först fråga om Otto tror att DIF utnyttjar honom för att sedan säga att supportrarna är på hans sida ser jag enbart som lite fulspel från din sida, det ser jag som att du utmålar DIF som boven i dramat utan att du vet vad som ligger bakom.

Det kan man se på dina twitter inlägg också, där du bland annat skriver att du inte vet vad DIF håller på med och du tror att Otto inte Otto kan ha något jätteanspråk på lönen, man ser tydligt att du tror väldigt mycket och det kan lätt bli en sanning.

Uppenbarligen finns det en eller flera anledningar till att man inte har signat Otto, låt det vara så.

Katamso sa...

Skandal o tjänstefel om DIF inte signar med Otto! Fy fan va man skäms att va Djurgårdare om klubben inte kan se till att förlänga med en trotjänare av Ottos klass. Som presterar o gör jobbet både på o utanför isen. Jag med flera är som sagt villiga att skänka stöd till DIF om det handlar om att ha råd. För fy fan skäms DIF om man behandlar en sån veteran med sånt hjärta för klubben på ett sånt risigt sätt.

//K

Katamso sa...

Finns det nån grupp på FB eller nån annanstans där man som supporter kan visa sitt stöd för Otto? Namnlistor? Jag blir fasen knäckt av att DIF inte signar med honom, när man från början sagt att han e en av dom som man vill ha kvar! Visa Otto respekt! Den respekt han visat klubben, supportrarna o skölden under alla år!!!

Niklas Persson sa...

Lustigt att alla som vet mest och är insatta och har information ALLTID är anonyma! För en anonym person på internet är absolut den jag litar som allra mest på!!!

Vill du verka minsta trovärdig stå för vem du är åtminstonde!

Pinsamt!

Marie Hallman sa...

Anonym: det där med skicka Challe till travet håller jag inte med om. Han har gjort ett bra jobb med de pengar han har när han värvat den här truppen. Det enda jag klagat över är just behandlingen av Otto.

Boustedt anders och anonym: ja jag tror han kan spela en viktig roll i det lag som finns nu. Men Challe kanske har andra planer eller så löser det sig, vet inte!

anonym: Du är rätt rolig du med speciellt när du påstår dig veta varför jag skriver som jag gör. Vad du TROR om mig är just vad DU TROR.
Och dina envisa försök att pådyvla mig åsikter om "vilja smutsa ner klubben" osv är bara skitsnack
Att vara kritisk till hur DIF hanterat Ottosson innebär inte att vilja "smutskasta" DIF, det är att vara kritisk till ETT beslut av väldigt många som tagits kring tex spelartruppen. Jag tar upp sånt som är bra men också sånt jag inte tycker skötts okej och hur man kan få det till smutskastning övergår mitt förstånd.

Om du nu vet så mycket så grattis. Jag har varit öppen och ärlig hela tiden och sagt att jag har en källa - Ottosson själv och det han säger i intervjuerna. Därför kan jag bara gissa och tro hur Challe tänker och därför har jag öppet och ärligt skrivit just det i twitter att jag inte vet hur Challe tycker oc tänker och varför han tar de beslut han tar. Hur det kan vara fel att vara ärlig på den punkten istället för att låtsas tro att man vet saker övergår mitt förstånd.
Jag hörde också snackat om att Otto nog ville lägga av och trodde - tills jag frågade honom själv - att det stämde. Men när HAN själv säger att han hela tiden varit inne på att fortsätta tror jag mer på honom än dig som påstår att du "vet mer" än vad jag tror.
Det är Challe och Otto som vet exakt vad som sagts. Challe vill inte delge sina tanker, Otto har berättat hur han tänker. Det är det jag har kunnat redovisa. Och så vida inte anonym är CHalle själv (vilket jag inte tror ) så får du ursäkta men då tror jag mer på Otto än dig anonym.

Att jag sedan kollar med Otto vad som händer är inte "fulspel" som DU tycker att det är. Det finns många som undrar hur det går coh vad han känner då tycker jag det är okej att ta upp det. Jag tänekr inte avstå från det bara för att DIF vägrar kommentera. Skulle Challe vilja berätta vad som händer, hur tankarna går så får han mer än gärna göra det. Och det vet han. Så båda får komma till tals om de vill.

Katamso: Man kan göra picbadges med nummer nio på facebook. Omman vill.

Vi får väl se vad det blir av det hela.

Brille sa...

Spelar ingen roll hur bra Challe har värvat om han missar Otto.

Otto och Wesslau var de enda två som enligt mig får godkänt förra säsongen.

Vi har en kille som hela tiden gör sitt jobb, älskar DIF och är en sann förebild för alla upcoming DIF:are.

Har Otto för höga krav (vilket jag iofs inte tror) så är det så det är men som det verkar nu så visar de ju knappt intresse för honom alls.