torsdag 28 juni 2012

Silly Season DIF - Johan Engdahl


 (Johan Engdahl bättrar på slipningen av Andreas Holmqvist grillor. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Det är - som jag skrivit tidigare - fler än spelarna som berörs av att DIF åkt ner i Hockeyallsvenskan. Ett av klubbens allra största tapp heter Johan Engdahl och är en av de två materialare som Djurgården har haft.

Nu kanske någon tycker att vad fan, materialare, fylla på flaskor och slipa skridskor hinner väl en matris med. Men riktigt så funkar det inte nu för tiden för en förening som vill ha bra organisation, som vill vara proffsig och de allra bästa förutsättningarna för att lyckas.Dagens materialare håller numera i betydligt mer än tvätt av tröjor och flaskpåfyllning. De lägger upp lagets resor, bokar, planerar, håller i budgeten när det gäller inköp av allt ifrån minsta tejpbit till viktig utrustning. De fixar snabbt, enkelt och kostnadseffektivt alla möjliga saker som måste fixas med materialet under matchen, efter matchen, före matchen, och dagar och träningar däremellan.

Dagens spelare på toppnivå förväntar sig hundra procents perfektion och hur material och allt möjligt vid sidan om sköts påverkar mångas klubbval. Materialarna får även agera länk mellan spelare och lagledning emellanåt eller får vara den som spelarna kan snacka med när det behövs lättas på trycket utan att just lagledniningen får veta.

Det är med andra ord en viktig post och det kommer bli minst sagt körigt nu för Johan Kellerstam som blir kvar även om han får hjälp med handräckning av enklare uppgifter.

Tråkigt är det ju också att Johan Engdahl - som kallas LillJohan eftersom DIF haft två Johan i rollen som materialare - inte få användning av den erfarenhet som han jobbat ihop under sina 20 år i hockeyns tjänst.

Jag slog en pling till Engdahl och frågade vad som händer nu och det återstår att se blev svaret. Johan har en del grejer på gång men inget är klart. Närmast på agendan finns lite småuppdrag här och där men om någon är intresserad av att anställa en 36-åring med 20 års hockeyerfarenhet samt erfarenhet av just budgetarbete, planering, logistik med mera - alltid utfört med största noggrannhet  så har ni en minst sagt fin guldklimp att anställa här. Materialare som Johan Engdahl är dessutom vana att jobba hårt, kommer först, går sist, lämnar inget åt slumpen.

Jag förmedlar gärna mejl till Johan om någon är intresserad av att plocka in en kille med koll! Referenser lär inte vara något problem, hockeyspelarna - även de som gått vidare till NHL - står på kö för att tacka honom för hans insatser.

Att hockeyhjärtat (och hjärtat för DIF) är stort är det ingen tvekan om heller. Johan Engdahl kommer  gå in och hjälpa till i DIF ungdom. Han kommer inte vara anställd där (så som sagt, har ni jobb, kontakta honom!) men kommer att hjälpa Magnus Blårand (ja han heter så!) på DIF ungdom med materialet och även vara materialare för sin sons 00-lag.

4 kommentarer:

Henke F sa...

Inte helnykter i skrivande stund, har varit på såkallat "galej" i Kungliga Ockelbo som väl alla känner till vid det här laget?

Men vår kära förening, inte bara brytet med Ottoson utan sumpar dom även J.E? Om jag förstod det hela rätt!

Epic Fail måste nog jag klassa detta som.

Tycker det börjar lukta solna eller brajrökarfasoner!

Ursäkta svordomar men vi är för i helvete Djurgården! Lite finare, lite bättre!

Anonym sa...

Detta känns helt för jävligt.
Nu börjar det verkligen märkas skillnad mellan ES och HA. Undrar hur många mer som sagts upp "bakom kulisserna" sas. Personer som satsat allt i DIF i åratal, som vi vanliga fans inte tänker på för att de inte syns. Hur mycket har DIF varit tvungna att banta ner i föreningen??

Anonym sa...

Mycket bra att uppmärksamma viktiga personer som jobbar i "bakgrunden". Nu har vi två att samla in pengar till. Otto och Engdahl. Vi måste stoppa DIFs förfall.

Marie Hallman sa...

Henke: JA det är trist. Skittrist. Till oc med SSK med betydligt lägre lönebudget har två materialare och vill man hålla hög klass i HA så behövs det. Nu ska visst Johan Kellerstam får hjälp från juniorlagets matris men ändå. Trist.

Anonym: Det är en hel del, framför allt på kansliet. Det är tyvärr så det blir när man åker ner och 24 mille i bidrag försvinner över ennatt. Man brukar räkna med att det dessutom försvinner reklamintäkter och "kostar" cirka 40 miljoner att bli degraderade så det är klart att det märks även på andra ställen än i spelarbudgeten.

Anonym: Ja det är trist detta. verkligen.