torsdag 14 juni 2012

Silly season AIK: Franzén, Gozzi, Norin, Nilsson och Dahlström


AIK hade en kvintett spelare i Almtuna förra säsongen – Mathias Franzén, Andreas Dahlström, Patric Gozzi, Eric Norin och Henrik Nilsson.

Tanken var ju god, att AIKs fem unga spelare skulle få erfarenhet av seniorspel samtidigt som Almtuna fick låna fem talanger av Gnaget.


Men det gick sådär. Flera av spelarna hade en otursförföljd säsong med skador,med rehab på rehab och när AIK-lånen var friska och utan skador var Almtuna inte så jättesugna på att ge dem speltid. Mot slutet av säsongen tog Uppsalalaget in mer rutinerade forwards.

Det gjorde att några ur kvintetten – bland andra Mathias Franzén - gick tillbaka till AIK:s J20, andra som Patric Gozzi avslutade i Arlanda istället.

Nu väntar ny säsong och för Mathias Franzén (född 1992) blir det division ett laget Sundsvall till hösten. Sundsvall åkte ju ur i det hockeyallsvenska kvalet men satsar ändå på att snabbt ta sig tillbaka. Där kan speedige ”Lill-Frasse” passa bra. Får han bara slippa alla skador som kom slag i slag förra året så har han både fina handleder och bra fart på rören och det kan nog vara bra för honom personligen att byta miljö och se annat än AIK och kanske slippa alla jämförelser med pappa Rikard Franzén.

Backen Eric Norin (född 1991), var väl den av AIK-lånen som fanns sig bäst tillrätta i Almtuna. Han spelade 42 matcher och har förlängt sitt kontrakt med Upppsalaklubben.

Den andra backen, Henrik Nilsson (född 1991), kommer däremot göra som Mathias Franzén och ta en sväng till division ett i förhoppningen om att sedan jobba sig uppåt i systemet. Nilsson har skrivit på för Kallinge/Ronneby som ju var uppe i det hockeyallsvenska kvalet i våras men som hade det tufft där och inte tog en enda trepoängare. Men som å andra sidan såklart fick blodad tand och säkert har lite tändning med sig in till nästa säsong.

Andreas Dahlström (född 1991) – av många beskriven som en jättetalang – har inte haft det lätt trots det.  Han fick bland annat en svår knäskada hösten 2009 som höll honom borta i nästan ett år och åkte även på en skada senaste säsongen som han sedan  avslutade precis som Gozzi i Arlanda. Dahlström och just Patric Gozzi (född 1991) är fortfarande utan kontrakt för kommande säsong.

2 kommentarer:

Jimpa sa...

Det borde vara självklart att dessa spelare ska vara extra prioriterade när de är utlånade och få mycket speltid i förstakedjan eller andrakedjan för att en utlåning verkligen ska vara lyckad. Där har Gozzi varit alldeles för snäll. Han borde han kunnat ställt hårdare krav på Almtuna och deras tränare att de spelare de lånat från AIK automatiskt ska ha mycket speltid - annars tjänar man ju ingenting överhuvudtaget på att låna ut spelare till mindre klubbar.

Marie Hallman sa...

Jimpa: Jo det kan man tycka men samtidigt så är ALmtuna en egen klubb med egen stolthet och egna villkor så det krockade väl någonstans, plus alla skador på AIK killarna gjorde att det blev blev pannkaka av det.