måndag 11 juni 2012

Silly season DIF: Målvakt klar för 1+1

Det blev en nordamerikansk målvakt för Djurgården - Steve Valiquette - som har skrivit 1+1. Och den där plus ett innebär att kontraktet förlängs automatiskt ifall Djurgården lyckas spela sig tillbaka till elitserien.

Mycket bra morot att lägga in den plussklausulen i kontraktet. Valiquette är 34 år, 198 cm lång och 95 kilo tung. Han har varit mestadels backup under sin karriär som gått via ECHL, ett antal klubbar i AHL och som till slut tog honom till Rangers där han var tvåa bakom the King - Henrik Lundqvist i ett par, tre säsonger.Han har även hunnit med spel i KHL och kommer senast från Valpellice i Italien. Han har tyvärr haft få svenskar - förutom Henke då - i sina lag de senaste åren. Jag hade hoppats kunna kolla med någon gammal lagkamrat hur han är men det gick ju inte och de som har mött  honom hade inte funderat så värst på hur han spelar så det sket sig, tyvärr.

Det finns en rätt rolig intervju på youtube där han slår fast att gå upp och dansa loss på dansgolvet är hans "icebreaker" när han kommer till nya lag och där han även berättar att han har universitetsexamen i idrottspsykologi. Det sistnämnda kan "come in handy" om DIF tar sig till kvalserien för gör man det kommer det där "bara roligt att slå underifrån" inte att gälla.

Eller ja ni förstår vad jag menar. Det är klart att det kommer vara kul att få spela i kvalserien den här säsongen, det är ju det första av två huvudmål. Men tar sig DIF dit kommer pressen på att lyckas där vara lika stor som den var i våras. På gott och ont. Å andra sidan kommer DIF komma väl förberedda för hur det är att spela i den serien nu, så Valiquette kanske inte behöver praktisera det han studerat...

Jag vet inte om det nu är färdigt på målvaktssidan för DIF, Challe ville ju inte slå fast senast jag pratade med honom om det skulle in en eller två målvakter till så det får visa sig.

9 kommentarer:

BooK sa...

Ska bli kul att se Steve.
Tittar man på hur mycket han spelat de senaste åren
så öppnar det för rätt flitigt matchande för en 2:a keeper.

Vore ju himlans kul om Challe skulle få för sig att förlänga med Tim och verkligen ge honom chansen.
Klart underskattad i DIF ledning....

Bigge sa...

Marie. Kan inte du försöka få tag på Gozzi för en uppdatering om läget. Har varit lång tystnad därifrån nu sedan Pirnes presenterades.

De frågor man vill ha svar på:
Varför denna tystnad den senaste tiden och varför presenteras ingen ny spelare?

Är det en eller två forwardar som ska in?

Är backsidan klar? Borde inte någon mer offensiv lagd back in?

Har han kontakt med Henrik Tallinder och vad är möjligheten att få in honom till kommande säsong?

Hur är statusen kring spelare som Dick Axelsson, Andreas Engqvist och Jonas Andersson?

NÄR räknar han med att kunna spika nästa nyförvärv och när räknar han med att kunna spika truppen?

Det går rykten om att Josh MacNevin kommer att lösas ut för att ge plats för ytterligare en nordamerikansk spelare, hur är det med det egentligen?

Hur ser det ekonomiska läget ut, vad räcker det till? Behövs det extern hjälp för nya värvningar?

Vad är sagt kring Bång och Fasth? Återvänder båda om de inte platsar i Nordamerika? Något avtal skrivet med båda om att det är AIK som gäller när båda återvänder till Sverige i framtiden?

Det är några frågor man skulle vilja ha svar på.

Marie Hallman sa...

Book: mmm det blir intressant! Det som känns lite oroligt är ju att han varit mest back up. Jag ska kolla med TIm hur det går, har ju verkat som de inte är ett dugg intresserade tidigare i alla fall

Bigge: Tro mig jag har försökt. Jag vet inte varför han inte svara, han brukar alltid vara juste och ringa tillbaka även om han inte vill kommentera några namn. Men jag gör ett nytt försök då.

Anonym sa...

Hej Marie ja vore verkligen skit bra om du fick tag i Gozzi för vi är jätte många som vill ha svar om det är 2 forwards som ska in eller hur han tänker? tycker han inte har skött det snällt mot oss andra.. Tänkte också på att Esa Pirnes är i sverige nu och tränar med aik och undrar om du kan få en intervju med honom?:) Förlåt för mitt skrivande men är trött tack Marie:)

Gnagetmannen sa...

Ja om du får tag på Gozzi kolla med de uppgifter som florerar att det inte finns några sekiner kvar att värva spelare för. Att alla pengar som kom in för Rosén-affären gick till att täcka gamla skulder och att det fortfarande är ett skuldberg på några miljoner som man måste greja pengar till.

Rickard sa...

BooK: Tim Sandberg spelar i Mora. Djurgårdens andrakeeper heter Adam Reideborn.

Anonym sa...

Jag kan intyga att gnagetmannens oro är befogad.
Konkurshot..

BooK sa...

Richard (Marie):
Tim var bara på lån till Mora, osignad för12/13 vad jag vet ?

Jo Adam Reideborn är signad men frågan är om Challe vågar matcha honom fullt ut som andrekeeper redan kommande säsong... mest med tanke på det mindre antal matcher jag tror Steve håller.

Marie Hallman sa...

anonym: alltså GOzzi... jag har försökt, jag lovar. Häromdagen skickade jag undrade mess om varför han aldrig hör av sig tillbaka, det brukar han ändå göra. Och fick ett svar om något helt annat tillbaka. Jag tror helt enkelt att han inte vill prata lagbygge just nu. Enda sättet är väl att åka till Ritorp och sätta sig utanför kontoret men jag har inte velat göra det och kommer inte göra det heller. Tar för lång tid.

Esa tänkte jag prata med i höst i stället, hoppas det är ok!

Gnagetmannen oc anonym: alltså jag vet inte, de här ryktena om AIKs ekonomi dyker upp titt som tätt utan att det verkar finnas grund för det och jag tror faktiskt inte att det stämmer. Senast de florerade var ju när Rosen drog, då hette det att AIK behövde pengarna men de jag frågade då förnekade att så var fallet. Jag kan ju inte garantera att de säger sanningen men det kändes så då i alla fall.

Book Ja Tim är osignad. Trist känns som året som backup verkligen ligger honom i fatet

Reideborn var ju från början tänkt att vara tredje i elitserien men nu när det är allsvenskan kanske han får vara tvåa.