fredag 1 juni 2012

Silly season DIF: Kristofer Ottosson


(Ottosson går - fortfarande i förhoppningens och väntans tider. FOTO:ANDREAS GRANDIN)

Den elfte maj hoppades Kristofer Ottosson på en fortsättning i Djurgården. Det gör han nu med. Frågan är bara om det blir någon. Själv har han ingen aning.

– Jag vet inte! Du får egentligen fråga Djurgården om det. Jag får ungefär samma svar som du när jag frågar och just nu… ja jag väntar på ett erbjudande kan man säga.  Men jag tror ju fortfarande att vi ska komma fram till en lösning.


Några förhandlingar mellan Ottosson och Djurgården pågår inte just nu. Eller de pågår men ändå inte.

– Ja alltså… det händer inte så mycket nu om man säger så. Men vi har inlett en förhandling (tidigare i våras) sedan har den lagts på is.

När får du besked om vad som händer tror du?
– De har sagt den här veckan och tja… den är ju inte slut än i alla fall, säger Ottosson med ett skratt.

Han är vid gott mod även om kontraktssnacket lyser med sin frånvaro för tillfället.

– Men jag kan inte vänta hur länga som helst, konstaterar han lite mer allvarligt och fortsätter:
– Jag får ju börja se mig om efter andra alternativ om inget händer. Men det är spela i Djurgården jag helst vill och hoppas att de också vill men sedan kan jag inte vänta hur länge som helst. Det vet Djurgården också.

 Vad händer om DIF nobbar?
– Jag vet inte, det får jag se då. Jag tror ju fortfarande att vi ska komma till en lösning. Det tror jag på. Men tiden börjar rinna ut och då kommer det närmare att fundera på annat.

Men det låter inte som att du har sonderat annan terräng än? Och börjar kolla runt ännu?
– Nej, det har jag inte. Jag har inte velat göra det heller. Det är ju Djurgården som har varit min prioritet hela tiden och jag tror fortfarande på det även om jag inte kan vänta i evigheter. Vill de inte ha mig så måste jag ju titta på annat. Men för att summera läget så tror och hoppas jag fortfarande på en lösning. Fast det är klart att jag hade velat få klart det så fort som möjligt. Ju längre det tar, desto sämre är det.

Kristofer Ottosson är inte med på Djurgårdens träningar. Han tycker det blir lite konstigt när han inte vet om han är aktuell att stanna kvar eller inte. Blir det däremot en deal kör han gärna gemensam träning med resten av laget. För oavsett hur det går för egen del så gillar han hur det nya laget har komponerats hittills:

– Ja, det är ju roligt på sätt och vis att det blir en nystart. Jag tycker laget ser intressant och spännande ut och där vill jag gärna vara med!

FOTNOT: För de som undrar … så har inte Ottosson heller pratat med Marcus Nilson. Han hade ingen aning om vad som händer där eller om det som händer/inte händer påverkar hans egna möjligheter till ett kontrakt eller inte.

Den intervju som gjordes 11 maj kan ni förresten läsa här.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hellre Otto än divan Marcus Nilson.

Brille B sa...

Otto var ju tillsammans med Wesslau Djurgårdens bästa spelare förra säsongen...

Anonym sa...

Förläng med Otto NU DIF!

Niklas Persson sa...

Vad håller Djurgården på med? Varför tar det sån tid? Vill dom ha Ottosson eller inte? Om inte blir jag ju väldigt förvånad??

Jag ser ju gärna att Ottosson stannar kvar!

Men det börjar ju bli lite pinsamt hur dom håller på och drar ut på saker och ting nu..

Anonym sa...

Tänker inte se en match nästa säsong om de inte förlänger med Otto.

Tompa sa...

Tror det handlar om ekonomi, den allsvenska kystymen är ruskigt tajt, desto senare dom kontrakterar en spelare ju mer pengar dom sparar. För exempel om en spelre typ kännar 80000 i månaden så spar du 40000 om han signar den 15 juni istället för den första osv. Kan handla om ruskigt mycket pengar i slutändan.
Trist men det är denna verklighet sopporna på isen satt oss i,,,

Marie Hallman sa...

Anonym: Oj. Ja han är populär, har ett stort DIF hjärta, verkligen

Tompa: Nja, vet inte om de räknar så riktigt. Kanske de gör men man ska ju svetsa samman ett lag också!

Henke sa...

Marie, jo så populär är han hos oss flesta Djurgårdare. Otto är ju Mister Djurgården och vem är det som "tagit skiten", snackat med media då både lagkapten och ledare gömt sig.
Stort fel om man inte signar Otto (för det han uträttar på isen) och förbannat dåligt om vår kära föreningen inte informerar honom om hur läget är, varför förslaget dröjer.
(Vilket kan ju vara fallet fast inte vi får veta det).

Nä, vad man kan utläsa av det vi fans får veta så blir jag illamående av hur dåligt detta verkar skötas!

Signa Otto så betalar jag in ständigt medlemskap i DIF-hockey samma dag som jag läser nyheten.

Tiger dom ihjäl det hela och Otto blir tvungen mot sin vilja att kanske leta sig en annan klubb så kommer jag aldrig mer vara medlem i DIF-hockey. (Har varit medlem många år där, fast betalat årsvis)

Om fler kan tänka sig samma "Prestige-protest" så kan ju klubben göra pengar på att signa honom ;)

Marie Hallman sa...

Henke: ja jag fattar inte heller vad de håller på med. Signa eller ge ett klart och rakt besked om vad som gäller är ju det enda rimliga!