tisdag 12 juni 2012

Holmqvist: Det är klart vi blir extra peppade"


 
(Honken har lite tips inför Hammarbybacken... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

På söndag går det att testa sig själv - och Djurgården hockeys spelare - rejält. Då bjuder nystartade fansgruppen BeRightBack i samarbete med laget in till löpning i Hammarbybacken.

-Jättekul att fansen får vara med och känna på vad vi håller på med! säger Michael Holmqvist till bloggen.


Evenemanget börjar klockan 14 på söndag och exakt vad som händer förutom att utmana sig själv och laget i Hammarbybacken får man veta på plats. (Finns lite info här också).
Förstapriset är en PT-träning med DIF hockey plus att man får följa en träningsdag med laget på nära håll.

Så jag frågade Michael Holmqvist om han tror det finns några spelare som blir extra svåra att slå?

-Det tror jag säkert. Det finns några i laget som är riktigt, riktigt bra på den där backen. Som Fimpen (Eklund), Henke (Hank the Tank) Eriksson och en ung kille, Alexander Wennberg som är 17. Han kan springa han... det är de tre som brukar ta täten.

Inte du och Linkan då?
-Nä, Linkan är inte så bra på att springa, skojar Holmqvist och fortsätter med glimten i ögat:

-Jag är så långt bakom så jag ser aldrig vad som händer där framme i täten, ha, ha.

Har du tips på någon bra taktik/teknik när man ska ta sig upp?
-Ja att inte försöka springa för det går inte, det är alldeles för brant. Det går väl tio första meterna om man tar fart innan men sedan går det inte. Det är smart att hålla i sig, i till exempel gräset eftersom backen är så brant att man kan ramla annars. Sedan måste man hitta en bra väg upp. Jag tycker att vänsterfilen är bättre än högerfilen...  

Jasså varför då?
-För att det kan vara lite grusigt och torrt och det gäller att hitta ett ställe där det finns fäste, lite stenar och sånt att trycka i från på så att man får ett flyt.

Djurgårdsspelarna brukar köra tio varv. Sedan känner man sig:

-Slut! Backen är tuff men sedan när vi kör så har vi oftast kört något annat innan också. Till exempel löpning 3 000 meter på tid. Jag tror det blir så på söndag också. 

Det är ju ett fansgäng som dragit i gång det här BeRightBack och det verkar som det finns andra gäng och evenemang på gång också, vad betyder det för er spelare?
-Det betyder jättemycket. Man har ju sett på försäljningen av säsongsskorten också att det ser ut att bli ett bra tryck på Hovet i höst fast vi inte spelar i elitserien. Och vad det betyder - det vet alla. Fansens stöd är viktigt och betyder mycket och det är klart att vi blir lite extra peppade under sommarträningen också.

4 kommentarer:

Jizzy sa...

Bajen Fans, här kommer Djurgårn!

http://www.youtube.com/watch?v=aiZQQgMvpW4

Tommy Lehmann går på vatten sa...

Hammarbybacken? Tja med tanke på att dif blir allt mer vänskapliga med Bajen inte minst inom fotbollen där de ska dela arena så var ju detta föga oväntat. hifdif.se

Och snart kan de ju också slå samman hockeylagen och dela arena med tanke på att de båda snart är på samma nivå.

Anonym sa...

Vi delar på hockeyarenan smartskaft.

Marie Hallman sa...

Jizzy ??
Tommy Lehman: Nu har ju DIF och säkert även AIK kutat lite i Hammarbybacken ganska många år. Och backens namn kommer inte från klubben utan att den ligger vid Hammarbyhöjden (stadsdelen som heter så). Dessutom delar ju AIK och DIF arena medan Bajen inte spelar där längre. Lite basinfo bara.