torsdag 28 juni 2012

Silly season DIF - Ottosson!

 
(Ölvestad och Ottosson. FOTO ANDREAS GRANDIN)


Jag var ju ute på 24 timmarkryss utan dator i går när det ramlade in besked och nyheter i strid ström... en av dem var att Kristofer Ottosson inte blir kvar i DIF.

Challe Berglund tog tillfället i akt på Djurgårdens årsmöte och berättade just detta och angav som skäl att man inte enats ekonomiskt:"Det är av ekonomiska skäl som vi inte kommit överens med varken Nilson eller Ottosson. Jag sa till Otto att det inte är av sportsliga anledningar utan ekonomiska skäl som det inte blir något." sa Challe på årsmötet enligt klubbens hemsida.

Ja  ni vet vad jag tycker. För. Jävla. Trist.

Eller som Jimmie Ölvestad twittrade i går: " Ingen Otto i DIF.. Är som julafton utan Tomte.. Hoppas det sista inte är sagt än....."

Jag hade ingen möjlighet att ringa Ottosson och göra intervju i går och i dag kunde inte han. Vi har messats och förhoppningsvis kan det bli en intervju kommande vecka med honom själv. Beror lite på vad han känner själv också så klart. Vi får se.

Men så här sa han till Aftonbladet som hann ringa honom i går:

"Det fanns förhoppningar om att det skulle gå att få ihop en lösning, jag hade gärna varit med och försökt spela upp Djurgården i elitserien igen. Men vi kom inte överens och så är det ibland i den här branschen.
Var du beredd att gå ned i lön?
– Absolut.
Hur mycket i procent?
– Det är en sak mellan Djurgården och mig, men jag hade kunnat tänka mig en deal som de andra rutinerade spelarna (Jimmie Ölvestad och Christian Eklund, till exempel) gjort. Men nu fick jag beskedet att Djurgården inte hade råd att behålla mig och då får jag acceptera det."

Jag vet att det finns de som nu menar att Ottosson har haft en "fet" lön i DIF tidigare, som tycker han är "girig". Lustigt nog glömmer samma människor gärna bort att han - när laget låg i elitserien - hade en betydligt lägre lön än många andra av de rutinerade, jämförbara, spelarna i laget.

Nu är ju allt relativt och även juniorer tjänar numera bra i hockey - jämfört med en vanlig Svenssonlön  - men även om jag inte vet exakt vad Ottosson tjänat i kronor och ören genom åren så vet jag att han haft en betydligt lägre lön än flera jämförbara spelare i laget, han hade kunnat tjäna mångdubbelt mer i NHL under sin karriär men att han alltid valt DIF. Han har under karriären haft möjlighet att gå till konkurrenter och tjäna det dubbla mot lönen i DIF. Men har valt att stanna.

Så de som vill få det till att Ottosson är "girig" och "inte ville släppa sin feta lön" är ute och cyklar.

Nu har parterna inte lyckats enas om en ny lön och varför vet jag inte, jag har inte varit närvarande vid förhandlingarna.Det är bara Ottosson (som ju inte har agent) och Challe Berglund/Tommy Engström som har den exakta kollen där.


Men jag vill bara ge min syn på snacket om "girig"  och min syn är att det inte stämmer.

Har nu DIF valt att prioritera och disponera budgeten på ett sånt sätt att det löneutrymme som fanns inte gick att enas om, då är det så. Det får man respektera. Men jag tycker ändå det är trist att det inte gick att hitta en lösning, jag tror Ottosson hade kunnat vara en viktig kugge, och att DIF hade fått väldigt mycket för pengarna där.


Nu såg jag att några fans är intresserade av att dra igång en insamling för att behålla Ottosson. Vi får väl se hur det går men när det nu inte är sportsliga skäl utan ekonomiska så vore ju det fantastiskt om det gick. SSK-s fans får ofta kritik för att de är få på matcherna, men engagemanget kan man inte klaga på. De har på ett imponerande sätt -snabbt - dragit in stora summor pengar. Det borde gå även i DIF.

23 kommentarer:

Erik sa...

Skulle ge mitt liv för att få Otto i laget! Startas en insamling så ska jag ge allt jag kan! Gud är stor men Otto är större!!

Profilen sa...

Otto - aldrig kommer vi glömma dig!
Challe - lämna DIF!

Anonym sa...

Risken är att veteranerna tappar sugen redan nu och bara spelar av säsongen.
Fast tänk vilket lag Huddinge kan få - Otto, Fimpen, Linkan, Sanny Lindström och kanske Ölvestad...

R sa...

Jag hoppas Challe vet vad han håller på med, men jag blir lite orolig. Jag har kallt räknat med Otto i laget och tyckt att det ser okej ut inför säsongen, men nu känns det plötsligt lite tunt. Hoppas det bara är ett förhandlingsspel (minns hur Tjärnqvist först fick tvärnej via tidningarna förra sommaren eftersom det inte fanns pengar efter Kyles kontrakt). Vi behöver Otto.

Anonym sa...

Jag skulle definitivt bidra till att behålla Otto i DIF å då e jag ändå en student som inte har så mkt pengar! Otto är DIF å ja hoppas ärligt att de finns nåt man kan göra! Tillsammans e vi djurgårdsfamiljen!

Marie Hallman sa...

Erik: Ge inte livet hörru men några kronor kan säkert hjälpa till!!

Profilen: Det behöver inte bara vara Challes beslut, kan vara fler inblandade och oavsett vilket så måste det bästa nu vara att titta framåt på hur man ska lösa det, inte skälla på Challe för att det inte gick.

Anonym: Fast det där med tappa sugen tror inte jag, tvärtom. Jag tror de ser det som en sista chans att ge allt.

R: Ja man kan ju hoppas de köra en DT igen. Jag pratade ju med både Tommy E coh Daniel då och båda var först eniga om att det var kört, sedan vände det ett par veckor senare. Inget är ju statiskt, förutsättningar kan förändras.

Anonym: Det vore starkt om det gick!!

Anonym sa...

Insamling!
Hur o var?
Nån som vet?
Jag e på.
Richardlj

Katamso sa...

Skandal o tjänstefel DIF!!! Var e hjärtat i Klubben som så hårt efterlystes hos spelarna förra året? Otto e en av får som visat hjärta o som vigt hela sin karriär till DIF. Det e fruktansvärt tragiskt att lojalitet bara går åt ena hållet!!! Jag ställer absolut upp o tecknar ständigt medlemsskap eller lägger pengar till en insamling för att Otto ska stanna. Skäms DIF - det här e fan skandal!!!

Anonym sa...

Känns som en punktering av förhoppningarna inför denna säsong. Ingen Ottosson i laget.Otto har varit en av de bästa spelarna i DIF i många år.Tycker även att han varit en av de bästa centrarna i Elitserien. De måste finnas en ekonomisk lösning så att vi får se Otto i djurgårströjan även i år.

/Thomas

Pelle sa...

Ja och där var det klart, riksen att djurgården blir ett allsvenskt lag för en tid fram över.. =( Ottosson har väl det bäst bästa match snittet av alla spelare i i Sverige, när gjorde han en dålig match eller en dålig passning? ja dom är lätt räknade. Förstår inte hur man inte kunnat arbetat hårt för att behålla han, vill tro att det finns andra spelare som man kan släppa eller ge mindre lön, Ottosson är ju grunden i dettta lag =( jag är fan ledsen över detta!
Och håller med en ovanför mej, bort med challe!

Tmy1891 sa...

Kan inte någon bara ta tag i en insamling till otto? Skulle gärna offra nån tusenlapp för o ha otto kvar. Tror att vi tillsammans kan få det att funka!

Anonym sa...

Kolla forumet på difhockey.se det snackas om en insamling bland fansen!

Stoffe sa...

Men snälla lugna ner er.
Ni pratar som om att säsongen skulle vara över om Otto inte signar. Så himla dramatiskt helt plötsligt.

Anonym sa...

Bilda en tusenklubb. Varje medlem lägger en tusenlapp. Lätt att få tusen medlemmar. Och en miljon till Otto som en skattefri gåva.
Det är en manifestation för en av de sista i svensk idrott som har lagkänsla

Marie Hallman sa...

Richardlj: De som har info om insamlingen, fyll gärna på!

Katamso: Jag vet att han blir glad över stödet!

Thomas: Jag tror inte DIF står och faller med Otto men jag tror han kan vara en ytterst viktig pjäs så visst vore det fantastiskt om en insamling kan lösa det!

Tmy 1891: ja kanske! värt att pröva!

anonym: fyll gärna på med info här!

stoffe: nä så dramatiskt är det inte men han skulle tillföra mycket

anonym: Det vore stort om det lyckas!

Anonym sa...

Inget lag står och faller med en spelare. Otto är dock en sådan klasspelare att han höjer Djurgårdens spelnivå flera snäpp. Hans rutin och spelskicklighet kommer att vara ovärderlig i ett kommande kvalspel. Borde vara en hjärtefråga även för lagets sponsorer.

/Thomas

Anonym sa...

Insamlingen skall starta imorgon och information om den ska komma på DIFs hemsida. Pengarna sätts in på ett konto som DIFhockey startar.

Källa: difhockey.se/forum

Janne Kläschen sa...

Hoppas att stämmer.

Kommer med glädje att lämna ett bidrag till Kung Ottos återkomst.

Anonym sa...

DIF verkar dra ut på det här med en officiell insamling.. Marie, kan inte du kolla lite med klubben om läget ang detta? Det finns en kille som heter Martin som jobbat på bra för en insamling. men kämpar han i motvind i förhållande till klubben...?

Unknown sa...

Rädda Otto!

Nu startar DIF-Fansens insamling för att se till att Kristofer Ottosson stannar i Djurgården även säsongen 2012/13!

Insamlingen kommer att ske fortlöpande från och med idag!

Bidrag sätts in på Bankgiro 877-4697!
(Kontrollera att insamlingens namn "Rädda Otto!" står som mottagare!)

När inbetalningen är gjord, så finns möjligheten att stå med på insamlingens facebook-sida!
Skicka ett mail till adress raddaotto@gmail.com och skriv ditt namn samt belopp som du bidragit med!

NU TYCKER JAG ATT VI DIF-SUPPORTRAR STÅR UPP FÖR VÅRA MANNAR!

SKICKA DITT BIDRAG IDAG!

RÄDDA OTTO!

Henke sa...

Du som kallar dig "Rädda Otto" försöker du lura folk eller?

Kollar man på DIFhockey.se så är det ett SEB-kontonummer som pengarna sätts in på för insamlingen.

Länk till nyheten på Djurgårdens Officiella hemsida: http://www.difhockey.se/nyhet.php?news=9548

Anonym sa...

Henke, inget försök att luras. Före Dif startade kontot hade en supporter öppnat ett annat konto på eget initiativ. Detta hann spridas under några timmar.
Men pengar bör sättas in på kontot som finns på difhockey.se.

Marie Hallman sa...

Det finns nu en insamling, som Martin som nämns i en av kommentarerna ansvarar för. Verkar vara mer info på gång men tills dess finns all nödvändig info OM man vill bidra på DIFs hemsida. Ska se om de får i gång en hemsida själva också, insamlingen alltså.