onsdag 20 juni 2012

Slips eller fluga? Tufft val för Landeskog (uppdaterad) (Slips eller fluga? Årets rookie eller inte? I natt vet vi. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

För ett år sedan åkte Gabriel Landeskog över till NHL-draften där han valdes som spelare nummer två totalt, av Colorado.

Han drömde säkert men kunde inte veta att han ett år senare skulle ha haft en sån kanonsäsong som han har haft och att han dessutom skulle vara en av tre kandidater till Årets rookie ett år senare.I natt, natten mot torsdag, har NHL sin awardsshow i Las Vegas och där är Landeskog verkligen en av favoriter till att ta hem titeln. Han åkte över tidigare i veckan och var hårdbevakad av media när han gick till designern John Varvatos inne i casinot Ceasars Palace och letade passande kläder till
galakvällen.

Ett stort dilemma var om han skulle köra slips eller fluga….

”Jag vet inte om jag har mod  nog att ta en fluga”… säger han till NHL.com. Sajten rapporterar att Landy som han kallas på andra sidan svettades i 20 minuter över valet… samtidigt som Erik Karlsson – högaktuell att väljas till bäste back valde sina kläder utan våndor.

“Jag behöver ta lite tid till det här” försvarade sig Landeskog.

Om han vinner the Calder Trophy (som priset heter officiellt) i natt så blir han den första Coloradospelaren sedan 1999 att ta hem titeln (som 99 vanns av Chris Drury)

“Jag ser inte mig själv som en kändis men jag antar att det är varje ung spelares dröm att vara i det läget som jag är nu så jag är lyckligt lottad och försöker att bara njuta av det”

 Erik Karlsson, som gjorde 78 poäng på 81 matcher, är också med i intervjun. Där konstaterar han att:

”Jag har alltid drömt om att bli bästa back i NHL men jag visste inte om jag verkligen hade det i mig. Det har alltid varit ett av mina mål att anses vara en av de bästa i ligan men jag räknade inte med att det skulle komma så  här tidigt. Det har gått ganska fort”

Apropå Landeskogs slips eller fluga val så skriver NHL.com att det kom in mindre än 150 svar till NHLs twitter konto, på bara tre minuter, efter att kontot ställt frågan – slips eller fluga för Landeskog.

Svensken la även han ut frågan och fick 100 svar på ett par minuter. Stort.

Tydligen ska 70 procent av Landeskogs följare har föreslagit fluga men han ville inte själv avslöja vad det blev i förväg…
EDIT: men just som  jag skrev det här la han själv ut den här bilden på Landeskog Jr och Sr på twitter:


(FOTO norpat från Landeskogs twitter)

Det blev således ... slips.

Här är priserna där svenskar finns med bland kandidaterna:

Calder Memorial Trophy (Årets rookie): Adam Henrique, Gabriel Landeskog och Ryan Nugent Hopkins.

Hart Memorial Trophy (MVP):  Henrik Lundqvist, Yevgenij Malkin, Steven Stamkos.

Vezina Trophy (Bästa målvakt) Henrik Lundqvist, Pekka Rinne, Jonathan Quick. 

James Norris Memorial Trophy (Bästa back) : Zdeno Chara, Erik Karlsson, Shea Webber

Frank J Selke Trophy (Bästa forward): David Backes, Patrice Bergeron, Pavel Datsyuk.

Utöver de här är Henrik Lundqvist med och slåss om Ted Lindsay Award (hette förr Lester B Pearson Award)  som kan jämföras med svenska priset Guldhjälmen, det vill säga spelarna i NHLPA röstar fram sin MVP  och Daniel Alfredsson är en av tre som kan vinna (Bill Masterton Memorial – Mest sportslige spelare.


5 kommentarer:

Robin sa...

Hej, Marie är Dick Axelsson klar för AIK? Undrar men tanke på att han är klar för en klubb och det är inte färjestad och frölunda och AIK har ju varit intresserad om du vet något eller kan slänga in en intervju med Dicken.

Marie Hallman sa...

Robin: Vet inte, han verkar inte vara så intresserad av att berätta själv.

Marie Hallman sa...

tyvärr

Anonym sa...

The hypothesis was that the clinical group in comparison to the iPhone 4 then yes, this
is present in some sexcam places on the globe. This Thanksgiving, Huff
Post bloggers are stepping back to look at the Kindle 2 doesn't represent such a sea change in technology that we think everyone sexcam should run out and buy it.

Also visit my site ... sexchat

Anonym sa...

Disk fleshlight
imagers go head-to-head I tested the disk imagers on a relatively pristine
Windows 7 Home Premium installation, the software displays
an icon in the system tray beside the clock.