lördag 9 juni 2012

Nilson talar ut i Aftonbladet


Nu har Marcus Nilson kommenterat det faktum att det inte blir något fortsatt spel i Djurgården. Han gör det i Aftonbladet där han säger följande:

”Djurgården ville inte ha mig kvar. Jag fick inte ens träna med laget”


Enligt Aftonbladet artikeln lägger Nilson skulden för att samarbetet bryts på DIF:

” Jag hade ett fyraårskontrakt med Djurgården och var inställd på att slutföra det. Visst förstod jag att det var ett för dyrt kontrakt för en allsvensk klubb och jag var inställd på att omförhandla. Jag hade även två möten med sportchef Challe Berglund och vi pratade om framtiden”

Den förre Djurgårdsforwarden säger även till Aftonbladet att han Djurgården inte ville ha honom:
”Jag fick inte komma på försäsongsträningen och trots att säsongen tog slut i april har jag fortfarande inte fått ett kontraktsförslag från klubben. Jättetråkigt och konstigt eftersom Djurgården kontrakterat 15 spelare efter att man degraderats”

Avslutningsvis säger han – som svar på en fråga från Aftonbladet om han kan tänka sig att spela i Djurgården igen – att:
-Ja varför inte.

Så långt artikeln i Aftonbladet. Jag har sökt Nilson och hans agent men inte fått svar så jag släpper därmed den biten nu. Kontraktet med Modo är skrivet och klart och jag hoppas det går bra för ”Mackan”.  Vad DIF har för syn på saken – åtminstone delvis – kan ni se i inlägget ovanför.

Och jo jag vet, många är vansinniga på den här övergången och tycker att Marcus aldrig är välkommen tillbaka men det tycker jag är synd.

Han är en bra kille, är rolig och skön när man pratar annat än hockey med honom. Han var – vilket väl är viktigast - väldigt omtyckt i gruppen och var starkt drivande när det gällde att peppa och elda på spelarna i omklädningsrummet och i båset. Även i kvalserien.

 Jag tror även att han varit ärlig genom åren när han har sagt att DIF är klubben i hjärtat. Jag är säker på att han var bedrövad efter degraderingen. Att han inte hade velat annat än att ha det ogjort.

Nu blev det som det blev och som jag försökte skriva igår så ändras saker över tid. Nu drar han till Modo och det är ingen idé att lägga energi på det. Om parterna inte kom överens nu kanske de kan göra det någon annan gång.

Den enda kritik jag har – och den skrev jag också om i går så jag tar det bara kortfattat nu - är just att han som lagkapten aldrig stod upp och tog snacket med fans och sponsorer efter degraderingen.  Det borde han ha gjort, de betalar hans lön med sina biljetter, sina souvenirer med mera. Nu fick framför allt Ottosson ta det snacket.

Ingen har begärt att Marcus Nilson skulle föra löneförhandlingar i media,  inte jag heller utan det JAG saknat - och saknar fortfarande - är Marcus tankar om degraderingen till fansen.
Vill han inte använda media så finns ju alltid DIFs hemsida eller om det känns fel – jarnkaminerna.se med flera plattformar.

Att man inte har ork att klämma ur sig något sekunderna efter att det är kört är mänskligt men nu har det gått två månader och jag önskar verkligen att ”Mackan” hade tagit sig tid någon dag under de här månaderna att skriva ner ett par korta tankar – det hade räckt så - i ett öppet brev på tex jarnkaminerna.se. Majoriteten fans har inte gjort annat än att stötta och jag tycker fortfarande att fansen är värda den tiden och de orden. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

Ett rätt oansvarigt inlägg av Dig Marie, kring Marcus Nilson. Om en klubb inte vill skriva kontrakt med en spelare och dessutom fryser ut spelaren vad ska han göra då? Be om ursäkt för att han inte kan vänta längre? Det är stort av spelare att stanna kvar i en degraderad klubb och försöka spela upp laget igen. Men vi borde alla fundera på hur vi skulle göra om vi fick ett intressantare jobb med 3 gånger så mycket betalt? Tackar vi nej då? Vi norrlandslag har alltid utbildat spelare och oftast tappat de till slut till storstäder eller utlandet. När ett norrlandslag "snor" en storstadsspelare blir det ett ståhej.

Anonym sa...

Anonym ovan// Om Djurgården inte hade velat skriva kontrakt med klubben var det väl dumt om han var en av de fem spelarna att bygga laget kring till nästa säsong. Mackan har tjänat mycket pengar genom åren, både i NHL och i Elitserien. Det här hade kunnat bli en återbetalning. Plötsligt känns alla ord om att han har DIF-hjärta som försök att hämta billiga poäng.

Hjärta för föreningen bevisar man i svåra stunder, inte när det går bra. Det har Mackan aldrig fattat, vilket inte förvånar mig. Det är bara citera Bremberg.

"-Skitnack!" angående vad Mackan sagt senaste tidne.

Pluggen sa...

Klockrent som vanligt, Marie!

Anonym 10 juni 2012 14:04: Here we go again, så det är bara norrlandslag som utbildar spelare som försvinner till andra klubbar menar du? Hur många spelare var det i Modo den senaste säsongen som har spelat i DIF tidigare? Spelare som DIF har utbildat? Om Marcus Nilsson: slit honom med hälsan, det är inte många av oss som vill ha tillbaka honom i DIF, mycket för att så fort det inte går som han vill så har han inte psyke för att hantera det!

Anonym sa...

angående Brembergs twiter inlägg bör det nog tas med en stor portion tveksamhet,,såg att han under den kvällen skrev(nu bortagena)en rad ska vi säga tveksama inlägg,hoppas han gav fan i bilen bara,,,,

Marie Hallman sa...

Anonym: oansvarigt hur då menar du? Jag konstaterar att han går till Modo (vilket en vecka senare visade sig gå i stöpet) och hänvisar till hans egna kommentarer i Aftonbladet.Vad är oansvarigt i det? Sedan kvarstår ju faktum - oavsett var han kommer spela - att han ännu inte kommenterat degraderingen och det tycker jag är synd.
Nu får vi se vad som händer, då dealen med Modo tydligen sprack men jag hoppas det går bra för honom vad det än blir.

Anonym: ah jag vet inte vad Linkan menade. Tror han var på fest när han skrev det där också!

Pluggen: TAck!

Anonym: ja precis, känns som ett sent på festkvällen inlägg.