tisdag 12 juni 2012

Silly season SSK: Backen Mike Bergin hämtas från collegehockeyn

SSK behöver få in rutin och tyngd på backsidan. Nu får man in det sistnämnda då man har värvat 191 cm långe och 93 kilo tunge backen Mike Bergin, 23 år.

Kanadensaren är draftad av Dallas men kommer från universitetshockey och beskrivs i ett pressmeddelande från SSK som " en god ledare med bra defensiva egenskaper som inte backar för fysiskt spel."


Kontraktet är på 1+1 år och så här säger sportchefen Per Nygårds om Mike Bergin i ett pressmeddelande:

"Det känns givetvis bra att få knyta till oss en spelare som bidrar med storlek och tyngd i det defensiva spelet. Bergin har jag själv sett när jag varit inbjuden till Dallas camp och jag har fått goda vitsord om honom när vi hört oss för. Han är som sagt storväxt men också rörlig. Han är en duktig skridskoåkare storleken till trots. Främst är han en riktigt bra allround back med ett bra arbete i försvarszon samt bra på att sätta igång spelet. "

Den 23-årige Bergin beskriver, i samma pressmeddelande, sig själv som "en solid tvåvägsspelande back. Använder gärna kropp. Jag startar gärna uppspel med ett bra förstapass. Överlag spelar jag enkelt defensivt."

Han säger även att han verkligen gillar att träna, tycker om naturliv och golf samt är easy going som person. Bergin har varit kapten i både sitt junior och sitt collegelag och säger att han ser sig själv som "en ledare som försöker föregå med gott exempel både på och utanför is." 

3 kommentarer:

V.Vanten sa...

Hmmm... var inte något liknande skryt förra säsongen om Kurre Davis förträfflighet som han sedan inte alls visade upp. Marie du borde nog ta dessa omdömen som sportcheferna klämmer ur sig med en kraftig nypa salt. Det känns som att de säger något snällt för att blidka spelarens agent av rädsla för att inte få värva en ny spelare från samma agent igen om de också framhåller spelarens alla svagheter. Precis som i fallet Kurre Davies så är det nog bäst att denne lirare får visa upp sig innan man fäller ett omdöme. Fram tills dess är jag försiktigt optmistik kring hans förträfflighet.

Anonym sa...

Bäste hr vante, det är väl inte Marie som på nåt sätt är ansvarig för vad klubben skickar ut för pressmeddelande, eller? Tycker du kanske att hon ska kunna ha egna åsikter innan nån ens sett spelaren?

Marie Hallman sa...

V vanten: Alltså... att sportchefen är optimist vid en värvning hör ju till vad ska han annars säga? Jag tycker jag är försiktig, betonar alltid att det är just ett pressmeddelande så får man använda sitt eget förnuft när man läser.

Anonym: Nä precis, jag tycker man kan skriva ut vad de säger, i ett pressmeddelande så länge man betonar var det kommer i från. Sedan har jag tyvärr ingen koll på tex en sån här spelare och då tycker jag man får vänta och se och komma med sin egna kommentar senare