torsdag 21 juni 2012

Trippelswedes!

Otroligt häftigt att vakna och se hur Henrik Lundqvist, Gabriel Landeskog och Erik Karlsson sopat hem tre av de finaste priserna i NHL awards.

Landeskog vann Calder Trophy (årets rookie) stort, han fick 1 383 röster vilket var 382 röster fler än tvåan Ryan Nugent Hopkins. Trean i racet, Adam Henrique - fick 620 röster.Och kollar man på vilka som vunnit trofén tidigare så han han den blott tredje svensken, de två före honom heter Peter Forsberg och Daniel Alfredsson.

Snacka om att gå i mästarnas fotspår! Landeskog - som beskrev utmärkelsen - som "lite overklig" sa även sedan i intervjuer att han inspirerats av Forsberg men också sin farfar som gick bort i vintras, samma dag som Landeskog gjorde två mål i en och samma NHL-match.

Henrik Lundqvist har ju verkligen slitit för Vezina Trophy, han är en av två svenska målvakter som fått priset, den andra är Pelle Lindbergh och ja ni hajjar ju själva hur stort det är. Henke blev tydligen så glad att han undslapp sig ett "fuck" i direktsänt tv och då flippar de ju i Nordamerika. Blev ett "beeeep" på den.

Erik Karlsson, killen som lirar på marginalen och levererar grymma pass, vann Norris Trophy fast han bara är 22. Nicklas Lidström var 30 år när han vann sin första av sju Norris Trophy. Mäktigt.

En extra bonus var att Jhonas Enroth kom med i Rookie All Star Teamet -givetvis tillsammans med Landeskog. Dessutom fick Daniel Alfredsson motta Clancy-trofén för sina humanitära insatser utanför isen.

Ofattbart bra om man betänker hur få ishockeyspelare som Sverige producerar jämfört med de stora länderna, ofattbart bra av Svensk Hockey som - i mångt och mycket - lever på ideella krafter och enormt engagemang. Man kan aldrig bli annat än stolt och just alla de krafternas vägnar när det här händer!

Tack alla hockeymammor och hockeypappor och tack alla ni som utan ersättning sliter röven av er för att alla kids ska få göra det roligaste de vet och i några fall lyckas ta sig hela vägen fram till NHL. Det är sjukt imponerande att se era insatser!


2 kommentarer:

Pelle sa...

Underbart, och som många i media har skrvit, att Karlsson tog Norris efter Lidas lagt av, han kan nog mycket väl bli eftträdararen till Sveriges bästa bak för en lång tid framöver.
Sen att Lunqvist inte fått Vezina tidigare, har väl antagligen berott på att NYR itne kommit så långt i playoffen som dom gjorde i år, tycker ändå han borde fått det priset för länge sedan.
Sist men inte minst, sett snitt spel tiden på Gabriel? =) inte dåligt att komma in som rookie för att sen ligga och snitta 19-20min per match!
The Sweeds still got it!!

Marie Hallman sa...

Pelle: Jag är grymt impad av alla tre!