måndag 7 juni 2010

Björklöven flyttas ner

Så var då väntan för Björklöven och Sundsvall över.
Hockeyallsvenska nämnden har bestämt att Löven mister sin plats i Hockeyallsvenskan och flyttas ner en division, vilket borde innebära att Sundsvall får ta den platsen trots att just den detaljen inte nämns i beslutet.

Nämndens beslut föregås av en lång beskrivning av hur det har dribblats med såväl bokföring som användandet av ackord (nedskrivning/efterskänkande av skulder) och konkursförfarandet och nämnden konstaterar till slut att:

"BAB (Björklöven AB) som misslyckats med det inledande frivilliga och det sedan påbörjade lagreglerade rekonstruktionsförfarandet har i praktiken utnyttjat konkursen som medel för att komma ut en obeståndssituation och genomföra den redovisade uppgörelsen med sina borgenärer. Detta är enligt nämndens mening inte förenligt med reglementets krav på ekonomisk stabilitet. Därtill kommer att ovan beskrivna händelser under 2009 och 2010 visar på mycket stora brister i BABs egen organisation."

/--/

"Det i och för sig framgångsrika arbetet som Björklövens Vänner utfört efter konkursbeslutet har skapat förutsättningar för fortsatt verksamhet men har ägt rum för sent för att kunna berättiga till elitlicens.

Särskilda skäl föreligger inte.

Mot bakgrund härav finner nämnden att Björklöven inte skall bevilja licens för fortsatt spel i Allsvenskan."

Jag tänker inte sparka på den som ligger utan konstaterar bara att det, är ett logiskt beslut.

Men framför allt är ju beslutet ett varningens finger till övriga föreningar som ligger på gränsen och söker "kreativa" lösningar.

Nu förstår förhoppningsvis alla att det inte går att lösa en taskig organisation och en risig ekonomi genom att bilda bolag, gå i kk, ta tillbaka denna och sedan försöka börja om som om ingenting har hänt.

Att beslutet dragit ut i en evighet är taskigt mot såväl Löven som Sundsvall som båda har en minst sagt knepig sits att försöka ta sig vidare ur detta. Men jag hoppas att klassikerklubben Löven tar tag i problemen på allvar nu, struntar i att överklaga (man har tre veckor på sig) och börjar om på riktigt - med en balanserad ekonomi och bygger upp något hållbart för framtiden.
Hockeyn behöver ju Norrlandslag som Sundsvall och Löven, så det är bara att kämpa på!

Dela

5 kommentarer:

Steffe J sa...

Helt rätt beslut. Inget snack om det. Det hade varit ett justitiemord utan dess like om laget fått fortsätta. Annars hade ju elitlicensen inte haft någon mening överhuvudtaget.

Marie Hallman sa...

Steffe J: Ja det känns ju så va?! Hockeyförbundet motiverade ju degraderingen av AIK för några år sedan med just formuleringen att AIK varit för sena med att skicka in pappren som visade att AIK brutit sig ur huvudföreningen som gick minus. AIK Hockey som hade plus i bokföringen fick inte tillgodogöra sig detta, då förbundet ansåg att man inte ska kunna använda sig av bolagsering (och i detta fallet med Löven av konkursansökan) för att kringå reglerna om en ekonomi i balans.

Anonym sa...

Kan inte du prata med Henrik Karlsson och se om han är på väg tillbaka till SSK ?

Anonym sa...

Snälla prata med järlan och fråga hur i h*lvete han tänker, Linkan i en annan tröja e ju helt sjukt!

Marie Hallman sa...

Anonym ett: Vet inte om jag hinner precis nu men ska försöka om jag hinner. Jobbar åt DN fre, lö, sö, må, tisdag, men kanske kan kolla det åt dem då och i såfall länka dit.

Anonym två: Jag har frågat flera gånger men får samma svar om och om igen. "Han passar inte in det lagbygge vi gör nu". Typ. Obegripligt tycker jag men det är vad han och klubbledningen kör som ett mantra.