torsdag 10 juni 2010

Grattis Chicago!

Jag har inte följt NHL-slutspelet så intensivt i år men kul som fan med en oväntad segrare - det får man väl ändå kalla Chicago Blackhawks.

När Chicago var klara för konferensfinal mot San José i mitten av maj sa en av lagets två svenskar, Niklas Hjalmarsson till Hockeybladet att:

"Jag skulle kunna springa från Malmö till Kiruna för att få spela Stanley Cup-final. Men det är egentligen inget jag vill tänka på nu. Vi har en väldigt svår uppgift mot San Jose framför oss först"

Bara plocka fram löpardojorna nu då.... he he.

Nä skojar bara, men stort grattis till Niklas, till Kim Johnsson, till alla Chicagofans och till lagets scout Mats Hallin som ju har en egen buckla på meritlistan som spelare men nu får en fet Stanley Cupring som scout också. Stort!

5 kommentarer:

Jerker sa...

Redan slut på Stanley Cup?
Minns något år för några år sedan när de spelade den sista matchen dagen före midsommarafton...

Marre sa...

Tidigare var Stanley Cup finalerna höjdpunkter.
Måste säga att iom Viasat har man helt tappat en bredare publik och därmed intresse.

Kul med svensk framgång i alla fall!

Marie Hallman sa...

Jerker: Ja visst var det så? Men det var länge sedan om jag minns rätt nu.

Marre: jo, lite så kan det vara. Fler som har canal plus än viasat och som nu missar. Jag har aldrig snackat med Hjalmarsson men han verkar vara en skön lirare, kul att han får fira vilt nu :)

Christofer Cardelli sa...

"/../ lagets ende svensk /../"

Men Kim JOhnsson då? Han är visserligen skånsk, men har ett svenskt pass :)

Marie Hallman sa...

christoffer: Ah sorry jag glömde bort honom. Han har ju bara spelat åtta matcher sedan trejden och inga matcher sedan i mars tror jag det är så jag glömde helt bort. Men du har rätt, jag ska ändra! Bra att du sa till :D