måndag 21 juni 2010

Silly season DIF "Vi väntar in honom eftersom vi tror att han kommer att spela i Djurgården"


(Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt reder ut begreppen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Djurgården har en plats öppen i den ordinarie ”starttruppen”. Den hoppas man fylla med Marcus Nilson. Det säger Djurgårdens sportchef Janne Järlefelt till bloggen. Här är lite snack med honom om…

... värvningsläget runt Marcus Nilson
– Läget där är att vi väntar på svar från Marcus. Vi har bestämt att vi håller en plats öppen för honom och att vi väntar in honom eftersom vi tror att han kommer att spela i Djurgården (kommande säsong).

Varför tror du det?
– Nä men det är vår känsla, att det är Djurgården eller NHL som gäller för honom. Det är det som han har sagt till oss.

Varför dröjer beslutet då? Är det för att han vill vänta in free agentmarknaden i NHL som öppnar 1 juli?
– Ja, det är det han vill göra, för då kanske det öppnar sig något för honom där. Men gör det inte det så blir det Djurgården.

… Nilson är med på det träningsläger som resten av laget kör nu söndag, måndag, tisdag och onsdag?
– Nej, men han kör i gång med träningen nu. Han var ner till oss och hade ett möte med fystränarna i veckan som var och kör i gång nu på måndag efter det program som han har fått. Men han hade en så lång säsong, ända långt in i maj, och ligger därför lite efter med försäsongsträningen och det går inte att springa oförberedd rätt in i ett sånt tufft tempo som det är på lägret, då knäcker man kroppen.

… DIF kan tänka sig att ta tillbaka Jacob Josefson om han inte har en plats i NJ Devils som i dagarna har köpt in en tungt rutinerad center?
– Yes. Det kan vi tänka oss. Finns det inte plats för honom där borta, platsar han inte i Devils så har vi utrymme för att plocka tillbaka honom. Det har vi och det vill vi göra.

Tror du han kommer att platsa nu när de köpt på sig en center till?
– Ingen aning. Utan det får blir en bonus för oss i så fall. Men det är först i slutet av september och i början av oktober som vi vet hur det blir. Men vill han komma hem så har vi som sagt utrymme för det.

… Hur det står till med antalet centrar om inte Josefson kommer tillbaka?
– Nu är det ju inte jag utan tränarna som tar ut laget men om man bara ska titta på vilka som KAN gå in på en centerplats så har vi ju sju stycken: Fimpen (Christian Eklund), Falken (Nichlas Falk), Otto (Kristofer Ottosson), (John) Norman, Mackan (Marcus Nilson), Nisse (Ekman) och (Marcus) Krüger.

Men Mackan är väl ingen center? Och inte Ekman heller?
– Jo, Mackan kan gå som center. Och Ekman var center hela förra säsongen i St Petersburg, jag var till och med över och tittade på några matcher och såg honom spela center. Men det är ju upp till Hardy och de andra tränarna att ta ut laget och säga vem som ska spela var.

… Vem Mario Kempe är tänkt att ersätta egentligen?
– Kempe kom in som ersättare för Josefson. Han försvann ju, då ville vi ha in en ersättare för honom, ha in en forward till och nu har vi det.

Så han är inte tänkt att ta en plats i stället för Marcus Nilson som en del fans oroar sig för?
– NEJ! Kempe ska INTE ersätta Mackan utan vi ska ha in en förstaline-forward och Marcus är den som vi vill ha och som vi tror och hoppas vill spela med oss också. Om det ändå inte blir så, så får vi ge oss ut och leta efter en ersättare till honom då.

… Hur rangordningen av målvakterna ser ut?
– Riddarn (Stefan Ridderwall) är etta. Det är tänkt att han ska stå så mycket som möjligt. Mark (Owuya) är tvåa och Tim (Sandberg) är den som vi vill ha som tredje och som vi kommer hyra ut. Det finns redan nu några klubbar som är intresserade av honom.

… Mark Owuya gjorde en kanonsäsong i Almtuna för två säsonger sedan men säsongen i Örebro (och Mora) i vintras var allt annat än bra. Varför vill ni ändå satsa på honom till kommande säsong?
– För att han är en bra målvakt som vi har kontrakt med och man måste komma ihåg att Mark inte hade någon målvaktstränare och ingen speciell målvaktsträning alls i Örebro. Han är beroende av att han har en bra målvaktstränare. Att han skulle ha blivit så mycket sämre på ett år, än han var i Almtuna där han var väldigt bra, det tror ingen av oss. Utan vi tror att med en bra målvaktstränare (nyanställde Thomas Magnusson) så kommer han att utvecklas och bli lika bra igen som han var i Almtuna och till och med bättre.

… Djurgårdens träningsläger som är det sista innan spelarna sedan får en månads semester (där de så klart ska hålla igång på egen hand).
– Vi körde löpning, intervallpass, styrka på gymet och cykling efter det på söndagen. Vi kör tre pass om dagen nu, sedan är det Lidingöloppet (traditionellt eget cykelrace) på tisdag. Jag såg många bra löpningar i (söndags) morse. Kempe hängde med bra. Han fick vara med i gruppen med Otto och Ölve (Jimmie Ölvestad). Det säger inte lite det, det är inte så många som orkar med det.

Djurgården har föresten ett informationsmöte nu på tisdag kväll. Mötet är till för att fansen ska få info och få chansen att ställa frågor. Jag vet inte om ekonomin kommer att komma upp där men det är ju ett bra tillfälle att ta upp den så masa er dit ni som kan.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Lika bra intervju som vanligt! Det skulle kännas otroligt om mackan skrev på och Josefson kommer hem.
Mvh Max

Jonas sa...

Hur kul är det att ta tillbaka en spelare som egentligen inte vill spela för oss? (Josefson) Nej duger vi inte ena stunden ska vi inte duga i nästa heller. Han är Non Grata för mig och många andra. Han kan lika gärna skriva på för ajk.

Anonym sa...

Jag tror att han vill spela med oss, men det är ganska så svårt att tacka nej till ett NHL-erbjudande.

Anonym sa...

Jonas

Vadå inte vill spela med oss. Får han ett kontrakt och dom säger att dom vill satsa på honom så ska han ju ta det.

Han är ju Djurgårdare men samtidigt hockeyspelare. Självklart vill han spela i NHL.

Att du vill att en bra djurgårdare ska signa för aik är ju värre..

Marie Hallman sa...

Max: Tack :) Ja det vore ju lite bingo faktiskt :)

Jonas: Jacob är Djurgårdare in i själen och varför tacka nej om han kan komma tillbaka som en bonus?

Anonym 1 o 2: Precis.

Benjamin sa...

@Jonas,

Eftersom DIF inte är det minsta sur på Jacob så ska inte vi heller vara det. Rikta dina aggressioner mot hans agent isåfall, Peter Wallén.
NHL är drömmen för spelarna...

Johannes sa...

Jonas: Du avslöjar dig själv då ingen på riktigt skulle använda uttrycket Non Grata.

Anonym sa...

Bara hoppas på Mackan då, å tappa honom skulle svida rejält. Klart man hoppas på Josefson också, skulle vara kul med Otto, Kruger, Josefsson som de 3 första centrarna så kan Norman och Falk kämpa om den sista.

Hoppas mycket på att Norman får mycket istid och blommar ut, fast det fixar nog Hardy och gänget till :)
//Stefan

Marie Hallman sa...

Stefan: Jo Mackan vore bra, vet inte om han kan få någon rolig roll på andra sidan pölen heller riktigt. Norman har jag lite dålig koll på tyvärr måste jag erkänna, ska bli intressant att se honom i träningsmatcherna och framöver.