tisdag 29 juni 2010

Dagen F närmar sig...

Inte långt kvar nu till starten av Free Agent Frenzy på andra sidan pölen som inleds 1 juli (lokal tid i Nordamerika).

SSK hoppas ju hitta en back då - eventuellt.

Djurgården likaså men då snackar vi inte eventuellt utan mer "måste få tag på" en ersättare till Ragge för åtminstone halv säsongen.

För Djurgården innebär ju även startskottet för freeagent marknaden att Marcus Nilson tar sig en sista titt på vad NHL-lagen kan tänkas erbjuda innan han bestämmer sig.

Nu tror jag inte att vare sig hans val eller DIF:s och SSK:s backjakt är något som kommer att lösa sig den 1 juli. Det brukar vara ett stort hallaballo runt de största namnen, de som varken DIF eller SSK har råd med.

Sedan ska spelarna som inte är superheta deala med klubbarna, när de sedan inte får ett envägskontrakt är det dags för dem att överväga vilket som är bäst - stanna med ett tvåvägs eller vända blickarna mot Europa.

När det gäller DIF så har jag lyssnat runt lite vad gäller Staffan Kronwall. Vad jag har hört från helt andra källor än honom själv så är Djurgården ett tänkbart alternativ. Precis som hans agent sa till bloggen i vintras när jag kollade läget.

MEN och det är ett stort men. Han är INTE free agent. Inte ens restricted free agent. Och det är lite samma läge för honom nu som i vintras, det vill säga att han har ett envägskontrakt med Calgary även för nästkommande säsong och det är med andra ord Calgary som sitter på bestämmanderätten för var han ska spela i höst.

Det kan med andra ord bli så att han går i en trade, att han blir kvar i Calgary, i farmarligan eller att Calgary går med på något annat men det är inget som kommer hända över natten de närmsta dagarna i alla fall. Synd nog.

AIK har egentligen bara ett intresse kvar att bevaka i samband med freeagentmarknaden och det är George Laraque. Jag pratade lite med AIK:s sportchef Anders Gozzi i dag (tisdag) men han kunde inte ge mer besked än att de har bokat tid för ett snack via telefon med Laraques agent nästa måndag, dvs om en vecka då Laraque har scannat av läget over there.

Den som vill kolla in vilka NHL-spelare som är free agents kan gå in på de här länkarna på TSN.ca. För spelare i western conference klicka här, för spelare i eastern klicka här. Obs att det finns två sorters free agents, Restricted Free Agents och Unrestricted Free Agents. Det är den sistnämnda kategorin som kan göra precis vad f.. de vill.

Nu behöver ju inte en ny back komma direkt från NHL eller AHL. Framför allt DIF har ju haft ögon mot finska SM-liiga tidigare säsonger då det var där man hittade såväl David Schneider som Kyle Klubertanz.

Vi får se vad det blir jag avvundas inte sportcheferna i elitserien i detta läget om jag säger så.
copyright: www.hockeymedmariehallman.se

Dela

7 kommentarer:

Erik sa...

Ska bli spännande nu i slutspurten och se vad som händer. Hoppas på Staffan men det känns inte så troligt. Kan inte undgå att fundera på hur läget hade sett ut om DIF tidigare hade satsat på egna produkter och spelare från STHLM. Hade förmodligen funnits bra många fler spelare att välja på då.

Hur ser det ut att värva Ossi från Finland, nämns han i diskussionerna alls?

Anonym sa...

Tror Ossi har kontrakt med Jokerit.

Eric sa...

Marie, nästa gång du pratar med Gozzi, kan du fråga han om Nylander? Är en utlåning ifrån Capitals på frågan? Nylander sa själv i Trashtalk på hockeykanalen att han kan tänka sig spela i AIK, men NHL är första prioriteten.

Mvh!

Marie Hallman sa...

Erik: Han har precis skrivt på för Jokerit för den kommande säsongen så han är borta ur leken. Staffan känns ju tyvärr långt borta. Svårt att säga det där med juniorer. Blir de bra drar de ju efter något ¨år så det krävs långvarig produktion för att det ska finnas många fler spelare, bland annat såna som återvänder hem, att välja mellan.

Anonym: Jupp, det har han.

Eric: Jag frågade Gozzi i går om Laraque var den enda de fortfarande jobbade på och fick svaret: "Ja det är det". Så Nyllet kan du nog glömma tyvärr.

Anonym sa...

Kasparaitis och Laraque i AIK och man hade haft de alla ögon på sig i höst, årets elitserie-hype är bara förnamnet.

Marie Hallman sa...

Anonym: De hade dragit rubriker ja, så det var ju synd att Kasparitis bangade. Får se hur det blir med Laraque. Känns inte som att man ska ha allt för stora förhoppningar där, fast jag har gärna fel om det.

Eric sa...

Men marie! Han har inte blivit utköpt än från capitals eller tradad. Idag öppnade free-agent skulle han blivit något av detta borde det redan hänt. Kan du inte ringa nyllet och fråga då? Det kan ju alltså bli aktuellt med en utlåning och han har ju sagt att han kan tänka sig AIK då!!!