måndag 7 juni 2010

Så spelas slutspelet

Lite tidigt kanske men... strunt samma.

Nu är det klart hur slutspelet kommer att spelas, nästa vår alltså.
Hockeyligan har skickat ut ett pressmeddelande med de datum som gäller och de är följande:

Kvartsfinaler: tisdag 8 mars, torsdag 10 mars, lördag 12 mars, måndag 14 mars, onsdag 16 mars, fredag 18 mars och söndag 20 mars.

Semifinaler: tisdag 22 mars, torsdag 24 mars, lördag 26 mars, söndag 27 mars, tisdag 29 mars, torsdag 31 mars, lördag 2 april.

Finaler: tisdag 5 april, torsdag 7 april, lördag 9 april, tisdag 12 april, torsdag 14 april, lördag 16 april och tisdag 19 april.

Det är som ni ser bara vid ett tillfälle som det blir match två dagar i rad och det är semifinal tre och fyra, i övrigt är det en eller två dagar mellan matcherna.

Dela

9 kommentarer:

Jerker sa...

Vad händer om Gnaget och Dif kommer låt säga femma och sexa i tabellen. Då måste ju omgångarna splittas upp med tanke på att de ju inte kan spela hemma samtidigt. Hockeyligan hade väl kunnat vänta lite med att spika schemat definitivt. För nu finns det ju inget utrymme för att splitta upp dagarna om det skulle krävas eller tänker de sig AIK - HV i Globen och Dif - FBK i Hovet samma kväll?

Marie Hallman sa...

Jerker: Det skulle ju i såfall gå att lösa med att ena kvartsfinalserien vänder på sitt schema, så att de inte spelar hemma samtidigt trots tabellplaceringen. Det går ju inte att vänta med sånt här, arenor ska ju bokas och det görs långt i förväg.
Mest praktiskt vore ju om ett lag kom på övre halvan och ett på den undre, då blir det sju derbyn på rad. ;) OM nu båda lagen skulle ta sig till slutspel vill säga.

Svempa sa...

Rättvisa skipades till slut - du fick rätt Björklöven flyttas ned. Bra agerat av hockeyförbundet att inte göra skillnad på lag och lag och att vara konsekventa.

Men snacka om jojo-tillvaro för Löven-spelarna. Kontrakten upphör - så gäller dem igen och nu är det väl frågan om de inte sägs upp igen...

Marie Hallman sa...

Svempa: ja jag såg det, se inlägget ovanför. Om man läser hela beslutet (la inte ut hela då det är låååååång bakgrund först) så var det det enda rätta. Sorgligt för Löven som förvisso kan överklaga. Jag hoppas att de inte gör det, det blir bara att fördröja pinan i några veckor till.

Marie Hallman sa...

svempa: Glömde skriva det men nu måste väl kontrakten sägas upp, spelarna har ju kontrakt för spel i allsvenskan inte i division ett.

Axel sa...

kör de fortfarande på med sin regel att varje serie börjar på det utsatta datumet eller är det flexibilt?

Tänker på då som i år när vi gick och väntade på finalen i en vecka när båda lagen redan var klara, samma visa i år igen eller börjar finalen efter 2-3 dagar istället?

/ Axel

Marie Hallman sa...

Axel: Inga flexibla datum, det är de här som gäller. Men det beror ju på att man måste boka arenor flera månader i förväg, att det ska bokas resor för ett 30 tal personer åt varje håll, bokas hotellrum med mera med åtminstone några dagars varsel.
Plus att tv-tablåerna läggs också med flera månaders framförhållning. Går inte att bara stuva om lite på volley sådär.

Erixon sa...

Säg det till Svensk Elitfotboll...

Marie Hallman sa...

Erixon: ha,ha ja men de har jag gett upp hoppet om för länge sedan, ;)