tisdag 22 juni 2010

Inlinehockeyns motsvarighet till Skalman?

I går tog förbundskaptenen för det svenska inlineshockeylandslaget ut truppen till VM som spelas i Karlstad med start om en dryg vecka.


Ingen kioskvältarnyhet direkt och det vet de inblandade om - trots att Sverige är regerande mästare och har spelat hem guldet tre år på rad.


Det finns några elitserie och några spelare från Hockeyallsvenskan med i truppen där Färjestadsduon Rickard Wallin och Dick Axelsson är de mest kända namnen.


Men de har ju tänkt till lite i landslagsledningen och för att lyfta fram de regerande inlinesvärldsmästarna lite så skickade man med en jämförelse. Och konstaterar att i laget finns inlineshockeyns motsvarighet till både Zetterberg (nyss nämnde Dick Axelsson), Douglas Murray (Jonas Bergman), Foppa (Rickard Wallin) och lite oväntat - Skalman (Marcus Weinstock).


Här har ni hela listan (som alltså INTE är gjord av mig utan av Inlineshockeyfolket själva.)


MÅLVAKTER

Dennis Karlsson, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Stefan Liv, lugnet självt, placeringssäker, plocksäker, följsam, alltid pålitlig sista utpost.


Markus Dahlbom, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Vladimir Myshkin, en gedigen tvåa. När han väl får spela slår han världen med häpnadLIBEROS

Jonas Bergman, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Douglas Murray, släpper ingen förbi sig, tuff och stark, räds inte fan själv.


Daniel Brolin, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Tomas Jonsson, mästerlig i att slå i långa öppnade djupledspassningar.


Magnus Nygren, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Oliver Ekman Larsson, stor talang, snabb, rörlig och följsam i spelet, kan bli en riktig storback framöver.


Martin Thelander, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Magnus Johansson, rörlig, slår bra passningar gör ofta både mål och assist, alltid nyttig för sitt lag.BACKAR

Jimmy Andersson, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Niklas Kronwall, får kanske aldrig de stora rubrikerna, men oj så nyttig och värdefull han är för sitt lag.


Andreas Svensson, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Chris Chelios, har varit med hur länge som helst, har varit hur bra som helst.


Fredrik Eriksson, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Fredrik Bremberg, när han är på det humöret är han hur bra som helst.FORWARDS

Patrik " Peppe" Lundh, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Marian Gaborik, rapp, har ett bra handledsskott.


Simon Olsson, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Theoren Fleury, spelskicklig, placeringssäker, kan röra på sig, gör alltid poäng, ger sig aldrig, står alltid upp för laget, även om det blir strid.


Dick Axelsson, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Henrik Zetterberg, snabb, kvick, rörlig, speedig, i både tanke och handling, oerhört målfarlig.


Alexander Bergström, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Marian Hossa, stor, tung, stark, vet hur man hittar målet.


Kristian Luukkonen, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Niklas Andersson, en spelare som alla lag behöver ha, slitvarg, dödar utvisningar, kan sticka upp och avgöra matcher, mycket målfarlig när han får chansen.


Daniel Wessner, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Keith Tkachuk, kan vinna både poängligan och utvisningsligan en och samma säsong.


Rickard Wallin, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Peter Forsberg, passningskung, hittar alltid lediga ytor, lägger passningarna på klubbladet.


Marcus Weinstock, inlinehockeyns motsvarighet till tecknade serievärldens Skalman, när mat- och sovklockan ringer stiger han upp och gör de poäng som behövs.


Erik Thorell, inlinehockeyns motsvarighet till reklamvärldens Duracellkanin, han går in och bara kör och kör…


COACHER

Fredrik Skoog, inlinehockeyns motsvarighet till fotbollens Sven-Göran Eriksson, otroligt framgångsrik i såväl båset som inom andra områden. Väldigt insektsintresserad, hobbyentomolog.


Joakim Andersson, inlinehockeyns motsvarighet till ishockeyns Håkan Södergren, gjorde alltid poäng, men samtidigt alltid mer utvisningsminuter än poäng. Man minns honom fortfarande i Norge för taberaset i motståndarnas spelarbås…Som tränare klockren och efter tre år och tre VM-guld inser man att han inte nöjer sig med mindre.

Källa: swehockey.se

2 kommentarer:

Jerker sa...

Undrar om inte Inlinehockey är lika tråkigt som damhockey. Det känns som om det är på samma nivå i alla fall.
Märkligt också att elitserielagen går med på att släppa sina spelare med tanke på skaderisken.

Jag vet att det inte är du som har gjort jämförelsen men när man läser om målvakten så stämmer det ju inte inte speciellt bra in på Stefan Liv. Placeringssäker är ju det sista som Liv är.

Marie Hallman sa...

Jerker: Ja det är ju inte riktig hockey men rätt kul att se på ändå eftersom det är så liten yta och blir bra fart. Styrspel är inte att tänka på.
Nej det är inte jag utan inlinesfolket själva som gjort jämförelsen så allt där får står för dem :)