onsdag 23 juni 2010

Peter Larsson: " Det är lite samma läge som när Brynäs tog hit Brian Rafalski"

Så var då alltså Ryan Lasch klar för SSK. Den 23-årige rightaren har skrivit 1+1 med klubben. Jag jobbade på DN i går och la som ni kanske har sett en länk till en kortare artikel där. Den hittar ni om ni klickar här.

Men vi hann prata mer än så. Här har ni en långversion av snacket där SSK:s tränare Peter Larsson först svarade så här på frågan om det är färdigvärvat på forwardssidan nu?

-Det behöver inte vara det men det känns inte som det är någon brådska med att hitta en värvning till. Som det är nu så kommer vi att starta så här, sedan får vi se om det behövs eller inte behövs ta in en forward till senare. Att man kanske gör en "Yetman" eller "Bicek" (som båda kom under den pågående gångna säsongen) senare vid behov.

- Vi tror på de unga killarna som vi redan har och vi har ingen panik. Jag tror inte att det kommer någon ny forward inför ispremiären i alla fall. Det tror jag inte.

Så det är inga andra forwardsspelare som ligger i pipeline eller som det förs diskussioner med just nu? (tisdag kväll)
- Nej, inga såna Linkan (Fredrik Bremberg) eller så, he, he.

Någon ny back då? Hur är läget där?
- Vi tittar och scannar läget det gör vi men det är lite samma läge där att vi har åtta backar med de unga killarna som vi redan har på kontrakt. Så det är ingen panik där heller och vi tror att Lukas (Kilström), Tim (Heed) och Blaz (Gregorc) har blivit ett år äldre och att de därmed är ett år bättre, säger Larsson och fortsätter:

- Men det är klart att om vi hittar rätt kille då kan det bli en back till. Men då ska det verkligen kännas rätt, det ska vara någon som verkligen kan hjälpa laget, inte någon som bara fyller ut. Så vi scannar vidare och letar på där.

Men förstår jag dig rätt att det inte är någon back heller på gång just nu?
- Nja, på gång och på gång. Det finns några namn ute där och några vi tittar lite på men det finns ingen i förhandling just nu, så att säga.

Många fans förväntade sig ett tyngre namn på den sista forwardsplatsen. Ryan Lasch kommer direkt från collegehockeyn. Varför känner ni ändå att det är rätt kille?
- Det är ju Nygge (sportchefen Nygårds) som har jobbat med de kontakterna och som har fått bra respons på sina kontakter där borta men vi vet att han är en riktig målskytt. Det är lite samma läge som när Brynäs tog hit (då helt okände) Brian Rafalski (som sedan spelade 770 NHL-matcher). Rafalski var i samma sits som Ryan är nu plus att Ryan har spelat på stora rinkar mestadels. Och så är Ryan inte så dyr som en "riktig" import om man kan säga så, då han inte har de meriterna. Och då blir han inte så dyr som till exempel en Yannick Lehoux som är mer etablerad.

Men det innebär ju då att ni får pengar över till den där backen som ni kanske möjligen införskaffar? Och tidigare har ni ju sagt att blir ena spelaren billig så kan ni lägga lite mer på den andre?
-Ja precis, lite så är det. Vi har lite över och ska förvalta de pengarna väl. Vi ska ju inte värva om vi känner att det inte behövs. Sedan finns ju många hål att stoppa i, konstaterar Peter Larsson.

När bloggen pratar med honom har han precis kommit hem från ett par dagars teambuilding med laget.

- Det var kanon. Alla var med utom Chabada som var upptagen med en hockeyskola. Och det var kul att träffa alla lite utanför hockeyn, säger Larsson och fortsätter:

- Vi drog iväg till en ö utanför Trosa och körde hinderbana, stafett, pilbågsskytte och ett triathlon med simning, löpning och kajaking. Sedan hade vi lite samkväm på kvällen. Några grillade, andra fiskade lite. Det blev en fantastisk kväll i underbara Trosa skärgård.Vi sov över där sedan paddlade vi hem på morgonen, ha, ha.

Inte lika underbart kanske?
- Jorå. På vägen ut var det ju lite tävling så några välte och sådär men hemåt så åkte vi medströms så då satt alla mest och njöt.

SSK kör gemensam träning fram till midsommar, med en eventuell ledighet även nu på torsdag. Sedan har spelarna semester fram till sista vecka i juli, då kör SSK igång med tester och lite barmark igen och går sedan på is första måndagen i augusti.

Inga kommentarer: