onsdag 16 juni 2010

Marcus Krüger: " Att stanna i Djurgården en säsong till är det bästa för mig"

Så, nu har jag pratat med Krüger som alltså har skrivit 3-års kontrakt med Chicago men väljer att stanna i DIF kommande säsong då han tycker det är det bästa för honom. Här har ni intervjun.


(Krüger stannar en säsong till trots det nyskrivna kontraktet med Chicago. Här tillsammans med Patrik Cehlin under SM-slutspelet i våras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild.)

Marcus Krüger stannar i Djurgården ett år till.

Han skrev på ett treårskontrakt med Chicago i natt men kommer alltså att vara utlånad till DIF kommande säsong.

– Jag har mycket kvar att göra här innan jag är redo att åka över, säger Djurgårdsforwarden.

Som fick ett första samtal från NHL-klubben för ett par tre veckor sedan:


– Då sa de väl att de var intresserade av kontrakt och att de ville att jag skulle åka över.


Din reaktion då?

– Jo men det är så klart att när man hör det så är ju första tanken att det är intressant. Det är ju drömmen för mig att spela där och så men jag funderade lite och kom fram till att för mig är Djurgården det bästa för mig just nu. Visst vill man åka men det kändes ändå som att det bästa för mig är att vara kvar i Djurgården en säsong till.


Hur svarade Chicago på det?

– De hördes väl inte av så mycket efter det direkt men sedan har de hört av sig de senaste dagarna och har sagt att de vill signa mig ändå, säger Krüger.


Chicago hade kunnat vänta ett år och ändå behålla rättigheterna men ser alltså Krüger som en så viktig spelare för framtiden att man låter honom stanna här i ett år till.


– Och nu vet de ju att jag åker över nästa år, det måste jag ju göra nu.


Varför kändes det så bra att stanna en säsong till då?

– Det var inte något lätt val direkt, det var det inte men jag kände att jag bara har spelat en hel säsong här och det kändes som om jag inte var klar här än. Jag har mycket kvar att göra här innan jag är redo att åka över dit, så känns det som. Och jag hoppas få uppleva allt det nästa år (alltså kommande säsong).


Vad är det du vill uppleva? Vad är det som fattas för att du ska känna dig redo?

– Nä men det är att jag vill ha två bra säsonger bakom mig så att jag kan känna att jag är riktigt bra när jag åker över. För när jag åker över så vill jag göra det för att kunna ta en plats i laget direkt. Det är så det känns för mig.


Vad behöver du utveckla spelmässigt för att kunna göra det då?

– Jag vill få ut det bästa av allting. Jag vill få spela i alla viktiga situationer, det tror jag kommer att utveckla mig och jag ska kriga för att få så mycket speltid som möjligt här i Djurgården för att på så vis utveckla mig. Sedan är det småsaker som att jag vill bli snabbare, starkare och få ett bättre skott och de grejerna kommer jag att jobba med här hemma.


Det skulle du ju kunna jobba med i Chicagos farmarlag också ju?

– Jo men ... alltså det finns fördelar med att åka över, det finns det. Men att stanna kändes bäst för mig. Jag vet inte om det är rätt eller fel men det är det som känns bäst för mig i alla fall, säger Krüger.


Han har självklart snackat med bästa kompisen Jacob Josefson om vad som var bäst val.


– Vi är ju bästisar och han hade nog velat ha med mig över dit, he, he, så han tyckte nog att jag skulle åka över nu med honom men jag måste ju tänka på vad som jag tror är bäst för mig själv och min utveckling och det tror jag är att stanna ett år till i Djurgården.


(Krüger och Klubertanz. Foto: Daniel Pettersson/jarnkaminerna.se)


Krüger kommer inte få någon lön från Chicago under det kommande året i Djurgården, utan där får han lön enligt det avtal som redan fanns för den kommande säsongen. Däremot får han en signing bonus från Chicago och kanske det bästa av allt – han vet att de nu tycker att han är någon att satsa på. Någon som är väl värd att vänta på.


Känslan när du skrev på för Chicago?

– Lite overklig faktiskt! Det är klart att det alltid har varit en dröm så det kändes lite overkligt. Man har ju alltid drömt om att få spela i NHL och att skriva ett kontrakt med dem är ett steg på vägen dit. För även om det inte är någon garanti att man sedan få spela där så är det ändå ett steg ditåt.


I sommar åker han över på den såkallade summercampen dit alla nya spelare får komma och visa upp sig MEN, sedan åker han till Stockholm.


– Jag kommer INTE att åka över på training campen sedan (i september), för då missar man några elitseriematcher och det vill jag inte göra. Jag vill vara med från början av hela säsongen i elitserien.


Och för dem som ändå är oroliga för att du plötsligt försvinner... så är planen att köra hela säsongen, från början till slut här hemma i Djurgården?

– Exakt, så är det. Så jag åker över på summercampen (i juli) men inget mer. Det är skönt att vara hemma här i god tid sedan och köra på med allt som hör till säsongen här istället, avslutar Krüger.


Djurgården har by the way signat Mario Kempe som senast spelade i Rögle. En talangfull spelare och ska väl ses någonstans i det spannet tror jag. Får bli mer med Kempe senare i sommar, hinner inte nu.Dela

11 kommentarer:

Jonas sa...

Förnuftigt agerat jämfört med Josefson som valde att pissa på klubben. Medan Josefson får harva i någon obskyr farmarliga kommer Krüger skörda stora framgångar härhemma och hjälpa laget till SM-guld innan han drar iväg. Det kallar jag klubbhjärta och sunt förnuft.

Anonym sa...

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=531749

Snälla, gör en intervjua med Gozzi om detta!

Erika sa...

gud vad glad jag blev av denna intervju! förnuftigt att prioriterar sin egen utveckling framför att åka över med kompisen!

Marie Hallman sa...

Jonas: tycker inte man kan se det så, se mitt svar till din kommentar i inlägget under det här.

anonym:ska försöka, han svarar inte just nu när jag testade (kvart i tre) men ska göra nytt försök.

Erika: ja, var coh en måste följa sin magkänsla. Brukar bli bäst så i slutänden.

Gabbe sa...

Tjena Marie! Ska börja med att tacka för ditt fina arbete! Det är din blogg man går till om man ska läsa något vettigt om DIFs silly season. Nu är det bara någon form av uppdatering om Marcus Nilson som saknas ;)

Anonym sa...

... och en interjuv med Mario Kempe.

Kul att han skulle kunnat bli aiks förstaforward..

Marie Hallman sa...

Gabbe: Tack, det värmde. Mackan ja... jag ska göra ett försök men han brukar inte säga så mycket när det inte är klart. Men jag ska försöka lyssna med honom och lite andra :)

Anonym: Ah, men det är fler spelare i SSK och AIK som också värvats som jag inte har hunnit snacka med än. Ska försöka beta av hela gänget under sommaren här så det kommer något med Kempe men inte på en gång.

Anonym sa...

"Ah, men det är fler spelare i SSK och AIK som också värvats" - och?

Marie Hallman sa...

Anonym: Precis som jag skrev. Det finns flera värvade spelare i såväl DIF som AIK och SSK som jag inte har hunnit snacka med och som jag har tänkt göra intervjuer med under sommaren. Jag tycker sånt är rolig läsning, sedan kanske inte alla håller med om det men jag gör det så jag ska försöka ringa de flesta och göra en intervju under sommaren.

Anonym sa...

Mario känns som en perfekt "torped" som fintar upp sega solna backar upp läktarn

D.I.F

Marie Hallman sa...

D.I.F Ska bli spännande att se vad han kan åstadkomma. Verkar ju ha längtat länge till DIF i alla fall, enligt de intervjuer jag sett hittills.