lördag 19 juni 2010

Gott och blandat...

... passar väl bra, lördag som det är. En aningen bröllops och fotbollsVM-maxad lördag och i hockeyväg är det rätt så lugnt idag.



(Dragan Umicevic = Färjestads Messi? Ett fotbollsmål blev det i alla fall. Den här bilden är från i vintras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)


Det har spelats en match mellan Färjestad och Frölunda - jo rå. Fast hockeylagen möttes i en fotbollsmatch där Dragan Umicevic presenterades som "Färjestads messi". Matchen sågs av 1000 personer (!) och vanns av FBK med 6-0. Dragan gjorde mål men flest gjorde nye målvakten Christopher Nihlstorp som gjorde två om jag läste rätt i referatetpå vf.se. Som ni hittar här.


******

Hockeykanalen slår i dag fast att Darius Kasparaitis lägger rören på hyllan och blir tränare i KHL. Detta står tydligen i någon artikel i rysk media. Sportchefen Gozzi är intervjuad men säger sig inte känna till det här. Ska bli intressant att se hur läget är men med tanke på att han inte hört av sig på en månad så kändes han ju redan innan detta minst sagt avlägsen som värvning.

*******

Mer ryssland. Nu är det officiellt att Daniel Tjärnqvist skrivit på för KHL-klubben Lokomotiv Yaroslavl. Djurgården sa redan för en månad sedan att så var fallet så det är ju lite märkligt att det tagit sån tid för klubben att offentliggjöra detta. Jag försökte få tag på Daniel för ett litet snack men fick inte tag på honom idag, ska ta det någon dag här framöver istället.

*******

Apropå Ryssland undrar jag var David Petrasek hamnar. Snacka om tungt att först skriva på och så hävdar klubben efter ett par månader (Minsk) att kontraktet inte gäller. Men det är Ryssland så vem är förvånad? Det är ju såna smällar man får räkna med när man ger sig in i leken där. Fråga bara Bremberg... Petrasek själv verkar inte vilja uttala sig i frågan men jag såg en intervju med Stefan Liv där den förre HV-keepern inte trodde på es-spel för Petrasek utan förmodligen ett kontrakt med någon annan rysk klubb. Nu vet jag inte hur hög trovärdighet den intervjun har men tja. Varför inte?!

*******
Det spelas för övrigt inlines hockey i kubik i Färjestad från nu och ett par veckor framåt. Det är SM-slutspel i helgen.
Jo jag vet, inte så många som bryr sig kanske men flera av spelarna i topplagen och i landslaget är elitseriespelare.

Herrfinalen kommer spelas mellan Nor IK Tigers och Göteborg Revolution IHC. I just Nor IK Tigers finns Färjestadsspelare som Rickard Wallin, Patrik Lundh och Marcus Paulsson.

Bronsmatchen kommer också att spelas i morgon, söndag. Bronsfajten avgörs mellan Stockholm Capitals ILF och Landvetter ILF.

Årets Inlines VM kommer spelas i Värmland. Sveriges trupp presenteras på måndag och ni kan räkna med en och annan elitseriespelare där med.

**********
Finns för övrigt en intressant artikel på sydsvenskan.se med Malmö Redhawks vd Magnus Sallbring. Där kan man se att Mif gick med elva mille back under säsongen som gick. Och att klubben gått med svindlande 74 miljoner back på driften under de tre senaste säsongerna.

Ouch.

Nu har klubben tydligen positivt eget kapital ändå och har fått elitlicens för kommande säsong men så här kan det så klart inte fortsätta, konstaterar Sallbring och säger bland annat så här:

"Jag ser det som en extrem saneringsuppgift, där vi samtidigt har en uppåtgående kurva. Vi gasar och bromsar parallellt. Om två år ska vi vara helt i balans och då kan vi skruva på helt andra rattar. "

Intressant artikel som sagt. Ni hittar den på den här länken.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Marie,

Vet du något om hur det blir med Mackan Nilson? Vore väldigt kul att få en liten intervju med honom eller Janne J ang truppen.

Har några funderingar.

#Mackan Nilson?
#Väntar man på Jacob?(om han inte tar en tröja i NHL)
Det finns väldigt få centrar i truppen just nu. Otto, Falk, Kruger?
#Ekonomin? Rykterna går ju att man har gått minus....
#Säsongskort? Är det många sålda?

Vore väldigt intressant att få svar på dessa frågor.

Nu ska jag sova. Hoppas du har haft en bra kväll.

Mvh Benke

Anonym sa...

Håller med ovan!

Erik sa...

Jag håller med första anonyma. det rasslade in ett gäng intressanta spelare när du hade semester, men sen har det varit lugnt (förutom Kempe då) Vilka positioner i laget behöver DIF fylla ut. Känns inte som att alla de 4 nya juniorerna kommer ta ordinarie platser och då är det väl 5 forwards som försvunnit ur truppen om jag inte räknar med Mackan.

Kan fortfarande inte förstå hur Dif kan förnedra Bremberg och inte låta honom avsluta sin karriär i Djurgården. Mycket märkligt. Känns fruktansvärt otacksamt!!

Tack för en mycket bra blogg Marie, jag är inne flera gånger om dan och kollar om det kommit upp nyheter :)

Marie Hallman sa...

Benke, anonym och Erik: Jo, man undrar ju och jag har samma frågor själv. Har försökt ringa Mackan men han svarar inte, vilket är precis som det brukar vara när han tycker att han inte har något att säga = inte har gjort klart med något. Ska göra nya försöka och även ringa Järlan fast de sista frågorna om ekonomi och säsongskort har han ingen koll på, det är tommmy och Ednertz. Tommy har inte velat svara på frågan om ekonomin, jag antar att de vill vänta till 22 juni dvs tisdag till infomötet eftesom de sagt att medlemmarna ska få veta resultatet först. Säsongskorten borde dock Ednertz kunna svara på innan dess.

Erik:Tack för pepp Erik! Och för att du är inne och läser :) Håller med dig om Linkan men det är som det är på något sätt. Tyvärr.

Jesper sa...

Jag hade en mycket underlig dröm i natt Marie. Att jag stod på ett derby i Globen och plötsligt kommer en ajk-spelare med nummer 9 in på isen som är mycket bättre än alla andra spelare.
Vem fan är det där undrade några som stod intill mig när han krutade in pucken bakom lill-riddarn. När han svänger förbi oss ser vi vad det står på ryggen... Nilson. Hoppas inte det var en sanndröm.

Cylinderhatt sa...

Dragan, kom hem till tälje!

Marie Hallman sa...

Jesper: Ouch, men du, det kommer aldrig hända. Vissa spelare - i båda lagen - kan bara inte gå till andra sidan. Mackan är en av dem. Nu står det mellan DIF och NHL.

Benke: jag har föresten pratat med Järlan nu men måste göra lite annat i kväll. Ska lägga ut den senast i morgon bitti på morgonen.

Cylinderhatt: :D. Får se hur han trivs i FBK i vinter.