söndag 4 maj 2014

"Det ska bli roligt med ett mljöombyte"

(Klsen.  FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag tog några snabba ord med Linus Klasen och Mikael Backlund också. Klasen bröt ju äntligen sin måltorka och gjorde 1-0 målet på assist av Daniel Rahimi medan Backlund var med mest överallt i den kedja som verkligen utkristalliserats som förstaline till VM. Nu pratade vi mest om varför han kröp av isen… men först Klasen.


Så här sa Klasen om sitt mål:
– Bra passning av Rahimi. Inte så svårt att sätta dit den. Jag tycker ju att vi har spelat bra (under träningslandskamperna) och vi har spelat mängder av målchanser men det är ju det hockey handlar om, att få dit det där sista och göra mål så vi får fortsätta göra mål.

Vilken roll han vill ha i VM?
 Den som jag brukar ha i alla lag jag spelar… och som jag sa, kollar man på röda prickar, hur många målchanser vi har skapat, så ligger vår line i topp där så det gäller bara att fortsätta jobba hårt och dra vårat strå till stacken.

Vad som lockar med Schweiz där han kommer spela hockey med Lugano nästa säsong?
– En bra liga men framför allt ny hockey. Elitserien kan jag nu så det ska bli roligt med ett miljöombyte. Det blir lite mer upp och ner, mer målchanser, inte så strukturerat (i NLA) så det kan bli kul hockey.

Vad hoppas du utveckla där?
– Det är väl allting och man ska ju vara som bäst när man är 30 så jag har några år kvar. Vi får se sedan hur framtiden ser ut.

I Schweiz får man ha fyra utlänningar på isen under en match. Lugano har precis fyra vilket innebär en massa speltid men också mycket krav och förväntningar på importerna:
– Jomen jag åker inte dit annars, jag vet vad jag får. Jag åker dit för att vara en av deras ledande spelare, en av de som ska dra skeppet. Det är inga konstigheter.

***

Nu något helt annat. Ni som såg matchen såg kanske att Mikael Backlund plötsligt hasade sig av isen i tredje just som Tre Kronor var inne i ett numerärt underläge 3 mot 5. Orsaken till den oväntade sortin av isen?

– Det var skenan som lossnade, så jag kunde inte stå på den. Jag täckte skott så lossnade den, det var Ovechkin som sköt. Jag har såna nya skenor som man klickar av och på, så det är lätt att de åker av. Nu fick han på ett bra skott så då sköt han av dem. Då var det bara att försöka ta sig tillbaka till båset.

Du såg ut att finna dig hyfsat fort ändå?

– Ja, först försökte jag gå av så fort som möjligt men då insåg jag att vi blir ju fem mot två och tänkte ska jag ligga kvar då, jag visste inte vad jag skulle göra men sedan försökte jag skynda mig av. Jag kunde ändå inte göra någonting, kunde ju inte stå med en skena. Det blir så halt man kan inte göra någonting alls.

Inga kommentarer: