söndag 4 maj 2014

Tre Kronor nollade Ovechkin o co

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ODDSET HOCKEYGAMES SVERIGE - RYSSLAND  2-0 (1-0, 0-0, 1-0)
 Matchen:  MMMM
Målvakterna: Anders Nilsson, Sverige 100%, Joacim Eriksson, Sverige 100 % och  Anton Khubodin, Ryssland 89,47 %
Publik:  6 677
Domare: Antti Boman och Mikko Kaukokari


(Dubbelnolla av målvakterna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I SVERIGE
MMM Anders Nilsson, mv och Joacim Eriksson, mv
MM Förstakedjan med Oscar Möller, Mikael Backlund och Joakim Lindström
M Daniel Rahimi, b

BÄST I RYSSLAND:  Evgeni Medvedev, f

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (11.09) Linus Klasen (Daniel Rahimi, Dennis Rasmussen)

ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 2-0 (05.16) Mikael Backlund (Joakim Lindström)

SKOTTEN I MATCHEN:  -  (7-8, 9-10, -)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Anders Nilsson! Var ett frågetecken mot Tjeckien i torsdags, var ett utropstecken mot ryssarna i dag. Räddningen i mitten av andra när Sergey Plotnikov kom fri var inte att leka med. Plockgodis! Anders Nilsson byttes halvvägs in i matchen ut mot Joacim Ericsson, ett byte som var bestämt innan. Och Ericsson höll ju nollan han med. Riktigt bra insats.

FRÅGETECKNET?
 Hur står det här laget sig i kommande VM egentligen? Jag tror det kan bli rätt bra. Man slår ur underläge, verkar redan ha en bra och tajt grupp som offrar sig för även i en turnering som Oddset Hockey Games. Det bådar gott.

 (Full fart hemåt för Mattias Ekholm. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Genomgående bra boxplay av Tre Kronor som stängde slottet effektivt och även agerade uppoffrande de gånger Ryssland började hitta lägen.

Blev en del jobb i just boxplay.  Och i slutet av andra var det rejält svettigt när det flög puckar runt Anders Nilsson. Ovechkin var inne och stod bara och väntade på att få dra på det ena skottet efter det andra. Ett tag åkte puckarna bakom, framför, runt ja lite överallt där vid Nilsson som spelade upp sig rejält jämfört med matchen i torsdags.

Oj vilken indianare Patrik Hersley bjöd ryssarna på i början av andra. Fel gubbar att putta fram pucken lite snällt emot och det blev så klart full careta ner mot svenska målet på andra sidan isen men där var Nilsson bra med. Hersley gav även pucken till Ovechkin i andra och som han sköt. Men utan att pricka målet som tur var. Tung match detta för Leksandsbacken.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Dick Axelsson fick hjälp av isen i slutet av andra efter en vårdslös tackling. Han låg kvar länge på isen och fick dubbelvikt hjälp av isen men efter matchen sa Tre Kronors läkare att ”nä men han mådde och mår bra!”. Det var ingen fara och inget som påverkade VM-uttagningen heller sa Sandström. Han ville i och för sig inte utesluta en hjärnskakning heller men lät väldigt positiv. Samtidigt var Tre Kronors GM Tommy Boustedt rejält uppretad och twittrade så här om tacklingen: ”Dick A mörbultad o utgår pga rysk ”tjuvsmäll” I NHL solklart matchstraff+avstängning. Domarna MÅSTE beivra sådana övertramp”

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Grym kämpainsats av Tre Kronor när Ryssland fick spela fem mot tre i 1.06 i tredje. Där fick även Joacim Eriksson visa färg och revanschera sig för sin match mot Finland. Var flera heroiska skottäckningar också. Det gillas.

Mikael Backlund täckte dessutom skott så skenan gick av, i under läge tre mot fem. Fick hasa sig i ilfart, på knä, ut mot båset. Tur att det var i tredje när det var nära till det svenska båset…

OCH SÅ EN SAK TILL:
Efter matchen fick backen Patrik Hersley och forwardsduon Niklas Olausson och William Karlsson lämna truppen. Till VM kommer istället NHL-backarna Tim Erixon och Erik Gustafsson samt forwarden Gustaf Nyqvist.

(Ovechkin krutar på men hade svårt att träffa målet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
”Sådärja. Ovechkin börjar ta sina tvåminutersbyten. Brukar ju vara positivt för motståndarna”
(Niklas ”Pajen” Persson sätter fingret på vilken maktfaktor Ovechkin är i det ryska laget. Nu blev det inga mål och superstjärnan såg emellanåt mer än lovligt loj ut. Och utan mål, inga intervjuer…inte ens till de ryska reportrarna.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR:hittar ni här 
Inga kommentarer: