fredag 1 december 2017

Bourqe tvåmålsskytt (DIF vs Örebro)

(Andreas Engqvist, Rene Bouque och Peppe Lundh. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Det var över en månad sedan Rene Bourque gjorde mål senast, men mot Örebro blev det dubbel utdelning då han stod för såväl 1-1 och 2-1 i slutet av första perioden.

Hann bara gå två minuter och 25 sekunder mellan målet och vid båda var det Andreas Engqvist som spelade fram.


GLÖDHETE Engqvist som gjorde comeback efter en knäskada för tre matcher sedan och nu har gjort hela åtta poäng på de tre senaste matcherna: två assist mot HV71 borta, två mål och ett assist mot Rögle hemma samt under torsdagskvällen ett mål och två assist mot Örebro.

På måndag presenterar förbundskapten Rickard Grönborg truppen till Channel One Tournament. Där är såklart Ante med då Grönborg ville ha med honom senast i Karjala Tournament men gick bet pga skadan. Och OS är det nog bara räkna in nu – förutsatt att inga skador dyker upp. Kul för Engqvist men svettigt för DIF som ju kommer få klara sig utan sin ledargestalt under flera veckor i februari.


(Linus Johansson. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Backen Tom Nilsson och forwarden Linus Johansson gjorde comeback mot Örebro. Nilsson har varit skadad och Johansson har ju fått ett diabetesbesked mitt under säsongen.

När jag sprang på Djurgårdsforwarden nyligen på Hovet där han såg matchen då från läktaren sa han att det mest handlade om att lära känna sina socker/adrenalinnivåer sedan skulle han kunna spela.

(Tom Nilsson. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Så glad att se honom på isen igen. Diabetes kan vara förjävligt MEN det går att göra bra saker också. Inte alltid och inte för alla men det finns ett ljus i mörkret så jäkligt kul att se Linus spela. Mycket troligt med Dextrosol i hockeybyxfickorna men ändå.

Linus Johansson fick 10.38 i speltid, starkt av honom som haft en lätt storm i kroppen nu på senaste månaderna.


Tom Nilsson landade på 15.20. Båda hade ett skott vardera på mål.

Inga kommentarer: