onsdag 13 december 2017

Splittrat AIK i jakt på de där rätta små marginalerna

Foto www.hockeymedmariehallman.se

Ja vad ska man säga om Modo-AIK då? Mer än att det vill sig inte. Jag tycker Gnaget sliter och kämpar men det för splittrat. Det är för mycket en och en och för mycket brandsläckaraktioner och alldeles för lite hålla ihop och sätta tung press.

Sedan grinar det verkligen emot också. AIK fick två mål … som kunde vänt matchen… bortdömda, vid det ena lyckades Modomålvakten Isak Wallin lägga benskydden på pucken precis före mållinjen.
Korrekt bedömning, det var en AIK-klubba där i försök att peta in pucken men den var fastnaglad mot isen av Wallin.


En kort stund efter det började juniorduon Lucas Macklin och Nils Höglander jubla för ett mål där A-lagsdebutanten Mackling sköt och Höglander styrde med klubbskaftet men… det dömdes bort för hög klubba.

Och vid två av Modos mål gick pucken via egen back, Alexander Deilert och in. Inte med mening såklart bara sån där oflyt som AIK har just nu.

Modo hade däremot marginalerna vid sin sida men får ju en del hjälp också. Som när AIK har pp i början av andra andra, dräller pucken och mer eller mindre ger bort den vilket slutar med mål i numerärt underläge för Övikslaget. Kristian Jakobsson fick målet, Viktor Ekarv assist.

Viktor får spela center i Modo. Han ville men fick inte göra detsamma i AIK. Synd. I den här rollen han  har nu trivs han och det verkligen lyser självförtroende igen om Victor som gjort 4 mål och 11 assist på sina tretton matcher i Modo. Kan jämföras med noll speltid och lite förtroende i AIK där det inte så märkligt utifrån detta nyss nämnda blev ett mål på elva matcher.

Och apropå att ge bort pucken… När AIK plockade Erik Källgren (som räddade en straff i matchen) drälldes det med puck som hamnade hos Modospelare som kunde lägga pucken i tom kasse. Ridå.
Sjuka är ändå att AIK har ansatser till ett bra spel. Men det kuggar inte i riktigt. Det där sista slirar, man är lite för ofta när men ändå inte kapabla att få ihop samspelet som man skulle önska och visst det har varit skador o spelare ut och därmed spelare in och det tar ett tag att få ihop laget men jag tycker det börjar dra iväg lite nu. Tyvärr.

Men det var roligt att se Lukas Macklin, född i Stockholm och fostrad i Trångsund, Haninge och AIK komma in och bara öööösa på. Ingen onödig respekt där inte under hans 20 byten – 12.53 i istid. En stark start måste jag säga, det tyckte även Mike Helber som lade in Macklin som nummer tre över de tre hetaste i matchen.

Jesper Frödén gjorde för övrigt AIKs enda mål, efter ett minst sagt påpassligt och iskallt agerande när Modomålvakten Wallin missbedömde en situation som öppnade för Sandberg att ta pucken o lägga fram den till Frödén som kom i andravåg, fintade ut Wallin på parkeringen och lade in pucken snett bakom ryggen på honom.


Jens Jakobs och Christian Sandberg bidrog med sedvanliga känslor och frenesi. Som sagt, det finns mycket där men det är dags att få ihop det.

Inga kommentarer: