fredag 22 december 2017

"Tomten Joel Lassinantti kom tidigt i år ..."

Jonathan Davidsson med en av alla DIF-chanser som inte tog sig förbi Lassinantti. FOTO skärmdump Cmores highlights som man hittar bland annat här.

Djurgården har varit riktigt bra på mycket den här säsongen. Men straffar? Nej. Det fortsätter hacka där. Så här långt har sex straffläggningar gett en vinst – mot Frölunda där Calle Ridderwall satte avgörande målet i omgång sju.

Så här långt har DIF använt tolv straffskyttar. Utöver Calle Ridderwall har endast Marcus Davidsson lyckats näta i en straffrunda. Dessutom har Jonathan Davidsson satt en straff men det var under förlängningen mot Malmö den nionde december.


Så där finns att jobba på. Men i övrigt var det väl ”Jag mötte Lassie” som gällde den här torsdagskvällen.

Djurgården inledde i ett rasande tempo, bombarderade Joel Lassinantti som fick mota totalt 21 skott samtidigt som Luleå endast fick iväg fyra skott framåt mot Adam Reideborn.

I andra var det plötsligt Luleå som ökade och DIF som hade handbromsen i. Tredje ronden gick spelmässigt och målmässigt till DIF som ökade tempot och som kvitterade genom Andreas Engqvist, fint framspelad av Peppe Lundh och Markus Ljungh.

I förlängningen var det nära att Luleå fick segern tack vare ett självmål men framför allt så var både René Bourque och Linus Johansson som var så nära så nära att näta men det som Lassinantti inte tog, det gick utanför.

Totalt 46-23 i noterade skott, sedan kan ni lägga till de fyra straffarna som inte räknas i statistiken för DIF och tre ej räknade för Luleå så blir det 50-27 och ett redigt rån av Lulueåkeepern versus Djurgårdens utespelare.

”En av mina bättre matcher i SHL” konstaterar han själv till Norrbottenskuriren.se.

”Tomen Joel Lassinantti kom tidigt i år och gav oss en seger, det är ju hans seger” sade Niklas Olausson till Cmore om sin målvakt.

Å andra sidan var många skott ”ofarliga” sådana

”Vi håller dem utanför oss och det var mycket puckar i magen på mig. Jag fick en del gratispuckar och fick komma in i matchen på ett bra.”

Under straffarna:
”Det blir man mot man och jag försöker vänta ut straffskyttarna. Det är ju ganska vanligt att matcherna mot Djurgården här går till straffar, säger Lassinantti vidare i artikeln.

Och det har han helt rätt i för sju av de nio senaste matcherna mellan lagen har slutat med avgörande i antingen förlängning eller straffar. Luleå har vunnit de flesta och så sent som i september vann Luleå också mot DIF efter straffar på just 2-1 även den gången men då uppe i  Luleå.

DIF - LULEÅ 1-2 e str  (0-0, 0-1, 1-0, 0-0, 0-1)

MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF och Joel Lassinantti, Luleå
PUBLIK: 9249
DOMARE: Linus Öhlund, Tobias Björk  

BÄST I DIF
MMM Andreas Engqvist, f
MM Markus Ljungh, f
M Adam Reideborn, mv  

BÄST I LULEÅ:  Joel Lassinantti, mv och Niklas Olausson, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-
ANDRA PERIODEN
0-1 (05.43) Johan Forsberg (Karl Fabricius, Joonas Jalvanti)

TREDJE PERIODEN
1-1 (14.19) Andreas Engqvist (Markus Ljungh, Patrik Lundh) Spel 5 mot 4

FÖRLÄNGNING

STRAFFAR
1-2 GWG Niklas Olausson

SKOTTEN I MATCHEN:  46-23 (21-4, 10-8, 11-9, 4-1, 0-1)

Citatet:
”Den riktiga hjälten är Joel Lassinantti, Han räddade oss i kväll. Så utspelade som vi var i fösta perioden har jag aldrig sett oss vara. Men det läget ”Lassi” gav oss gjorde att vi lyckades ta två poäng. De två sista perioderna är okej ändå. Men jag skulle ju står här och ljuta om jag sa att vi var värda två poäng”
(Luleås segerskytt Niklas Olausson till Norrbottens Kuriren efter matchen)  

Inga kommentarer: