söndag 3 december 2017

"Jag njuter varje dag"

(Foto Skärmdump Cmore. Highlightsen finns här)

I torsdags höll David Rautio nollan och då Växjö kom på besök på lördagen väntade sig alla så klart att han skulle stå igen. Men det var Linus Fernström som fick chansen och verkligen tog den.

Här nedan finns dels den korta slutsignalstexten. Lägger den  här då jag inte hittar någon länk så här långt efter! Nedan finns också länkar till olika sajter med den längre intervjun där jag pratat med just Linus Fernström.

 Här är korta texten, obs copyright TT o Marie Hallman.

Målvakten Linus Fernström snabbvärvades som räddare i nöden och har inte vetat om han får stanna i Brynäs nu när korttidskontraktet går ut om en vecka.
Men på lördagen gjorde han bästa tänkbara reklam för sig själv när serieledarna Växjö kom på besök. Brynäs vann 2–1.

Fernström var kontraktslös när Brynäs både ordinarie målvakter skadade sig med ett par dagars mellanrum i slutet av oktober.
Den SHL-meriterade 30-åringen – som inte spelat en match på sju månader och dessutom hade en kontraktsstrulig säsong förra vintern – skippade helgmyset och rattade direkt till Karlstad där det blev förlust (1–2) men ändå en klart godkänd debut i nya laget.
Efter fem matcher var David Rautio tillbaka i spel och Fernström summerade sin första insats i klubben till en vinst och fyra förluster.
Rautio har i sin tur varit glödhet efter comebacken med fyra vinster och en hållen nolla mot Rögle så sent som i torsdags men när SHL:s näst målgladaste lag gästade Gavlerinken på lördagen så var det istället Fernström som fick chansen och såg till att Gävlelaget sånär höll nollan för andra hemmamatchen i rad.
Brynäs började bäst då forwarden Kevin Clark stötte in 1–0 på backhand redan efter 2.34 av matchen.
Men Växjö öste som vanligt på med på snabba spelvändningar och Fernströms dubbelräddning i slutet av första perioden, följt av ett riktigt klassmål från Ryan Gunderson strax därefter satte Gävlelaget i förarsätet.
Och där blev man kvar i andra då Växjöforwarden Brendan Shinnimin drog på sig ett matchstraff redan efter nio sekunder.
Nu gjorde bland annat ett frenetiskt försvarsspel från gästerna att Brynäs inte kunde utnyttja sina fem minuter i power play så som Luleå gjorde i torsdags, då ett matchstraff på Daniel Rahimi gav fyra snabba baklängesmål och förlust för Växjö.
En grinig tredjeperiod avslutades dock med nervdaller på läktarna då Växjö satte tung press mot Brynäsmålet och Växjöforwarden Erik Josefsson fick in en reducering med 5.38 kvar av matchen.
Men Fernström tog sin andra seger i Brynäs som därmed har formstarka fem segrar på de sex senaste matcherna.

Marie Hallman/TT

Den längre texten finns att läsa bland annat här. (klicka på länkarna så hamnar du på rätt ställe)... på NSDs hemsida... på Sydsvenskans hemsida... Eskilstunakurirens hemsida och på Metrosport.se


Inga kommentarer: