torsdag 21 december 2017

"Vi har vänt tidigare och vet att vi har det i oss"

(Nicklas Heinerö hade en fin kväll mot Tingsryd. Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Spännande match i Scaniarinken på onsdagen. SSK vann – till sist – efter totalt fjorton straffar. Stor segerhjälte, Nicklas Heinerö som gjorde comeback efter två matchers skadefrånvaro.

Heinerö är med överallt i matchprotokollet efter en helkväll då han inledde målskyttet med en kvittering till 1-1, assisterade vid Lucas Carlssons 3-3 kvittering med 2.38 kvar av tredje perioden och sedan avgörande straffmålskytt efter att ha missat en straff i runda nummer två.


Det glädjer mig lite extra varje gång Heinerö håller sig framme i målskyttet och strålkastarljuset. Jag har sagt det förr och säger det gärna igen, att den passionen och den enorma kärleken han har till sporten kombinerat med sina skills gör att man blir glad. Extra glad dessutom såna här kvällar.

Noterbart annars är att SSK:s målvaktslån från Rögle, Ville Kolppanen, vaktade kassen och tog 19 av 22 skott. SSK vann för övrigt skyttet med 36-22.

SSK-tränaren Ulf Lundberg nämnde i en intervjumed LT att ” Moralen och karaktären hos killarna att komma igen är viktig.” 

Kul att just den karaktären har etsat sig fast och nu är det man ser även i tunga och trängda lägen. Inte alltid – förluster kommer – men ofta och därför ligger nu SSK nia i tabellen trots att man förlorade fem matcher i rad före den här straffsegern.

Och där var det alltså Nicklas Heinerö som avgjorde. Nyvärvade Mathias From satte också sin straff, i omgång ett. Sedan missade Heinerö, Thomas Valkvä-Olsen, Mathias From i sin andra straff för kvällen, Christopher Bengtsson och Stefan Gråhns innan Heinerö gjorde det avgörande målet på sin andra straff i straffläggningen:

Hans båda straffar såg likadana ut – en vid båge, en sväng in mot mitten och så försöka lyfta upp pucken i mål. Gick som sagt inte alls första gången men på andra försöket satt pucken i Niklas Rubins plockhandkryss.

”Jag har ju kört den några gånger och det har funkat. När jag inte tappar den som första straffen där. Men den funkar, så det är bara att köra vidare. Han (Rubin) är stor och täckte mycket, så det gäller att få honom lite i sidled och sedan trycka upp den. Jättekul att vara tillbaka och extra kul att få bidra till segern”, säger Nicklas Heinerö till Länstidningen och Hockeypuls.

I samma intervju är Heinerö inne på samma spår som tränaren Ulf Lundberg.


”Vi har ju 2–1 och det känns som om vi går mot tre poäng, sedan får de två snabba mål. Det är tufft mentalt, men vi har vänt tidigare och vet att vi har det i oss. Så vi jobbar på och får in 3–3. Riktigt starkt”

Inga kommentarer: