måndag 4 december 2017

"Har inte det där trycket som vi brukar ha"

(Daniel Bernhardt gjorde sitt första mål för säsongen när DIF föll med 3-4 mot Mora borta.FOTO JOHAN SAHLÉN)

Djurgården åkte till Mora i lördags och förlorade med 3-4 trots - enligt rapporterna - dominans från DIF:s sida i både första och tredje perioden.

Tre noteringar från matchen så här lite sent om sider...:

.1 Djurgården vann skotten med 13-2 i tredje. Det tog faktiskt tolv minuter innan Mora sköt sitt första skott i perioden. Men DIF lyckades trots detta inte göra mål och därmed inte heller kvittera.
Moras Christian Engstrand kan vara rena vägen när han är på det humöret och det var han tydligen i lördags.

.2 Målskyttarna i matchen: Markus Ljungh, Peppe Lundh och David Bernhardt. Just David Bernhardt gjorde sitt första mål den här säsongen. Djurgårdsbacken assisterades av Markus Ljungh och Lukas Vejdemo. Att Bernhardt endast har gjort ett mål så här långt, kan ju låta lite snålt men det är inte hans roll att stå där och göra målen. Förra året blev det totalt två kassar för Bernhardt på 27 SHL-matcher på han är halvvägs redan nu om man jämför så....! Markus Ljungh var för övrigt inblandad i samtliga tre mål då han gjorde 1-1 halvvägs in i i första perioden och sedan assisterade till de två övriga kassarna.

.3 Mikael Ahlén fick endast en minuts och 23 sekunders speltid. Han har mestadels fått lite speltid under hösten. Snittar 6.30. Spelade faktiskt över en kvart, 15.44 mot HV71 borta den 23 november men i matcherna efter det fick han endast tre sekunder (!) mot Rögle hemma, spelade inte alls mot Örebro hemma och nu alltså endast 1.23.
Man kan inte göra något vettigt alls på så kort tid. Och jag tycker det är synd att man inte använder honom för att dra igång laget. Ahlén tacklas, river, sliter och är en jobbig jäkel. Känns som DIF behöver det.

René Bourke och Axel Jonsson Fjällby har noterats för flest tacklingar i DIF så här långt. Båda står på 22 stycken, Henrik Eriksson är trea i den ligan med 21 tacklingar medan Mikael Ahlén - som alltså har betydligt mindre speltid har noterats för 15 tacklingar.

Citatet:
"Vi är lite runda i vår anfallszon och har inte det här trycket som vi brukar ha och är bortskämda med. Så idag kommer vi inte upp i den prestation som vi behöver göra för att vinna den här matchen och då är Mora för bra för oss idag så grattis Mora!"
(Djurgårdens tränare Robert Ohlsson på presskonferensen där han introducerades som... Roger.)