onsdag 27 december 2017

En hållen nolla, en armbåge i fejjan och ett debutmål

Simon Johansson fotad på träning. FOTO JOHAN SAHLÉN

Det hände en hel del uppenbarligen när Djurgården tog sig an Mora på bortaplan under annandagen.

Snabb summering: Efter tre minuter fick DIF en straff emot sig efter att Marcus Högström bedömdes ha stört Mathias Bromé som sedan lade straffen själv men utan att få in pucken i mål.

Andreas Engqvist fick i mitten av första perioden en armbåge i ansiktet och tvingades utgå för resten av matchen. Det blev – enligt vad jag kan se en två minuters utvisning för knätackling ???? för det på Robin Johansson. Men det här var ju en armbåge i tinningen (enligt Calle Ridderwall i Dalarnas Tiningar). Smäll mot tinningen känns ju inte som ett knä. Inte riktigt samma sak. Märkligt.

Hur Engqvist mår är också lite oklart, i alla fall vad som sägs utåt. Men verkar få avstå spel till att börja med två kommande matcherna.

I andra perioden gjorde junioren Simon Johansson, son till sportchef Johansson sitt första SHLmål i karriären. 18-åringen som är fostrad i Boo IF och sedan Djurgårdens juniorled är back och gjorde nu sin fjärde SHL-match.

Övriga målskyttar i DIF: Calle Ridderwall, Rene Bourque och Henrik Eriksson.

Hank the Tank gjorde nu sitt femte SHL mål den här säsongen. Målet var hans andra mot Mora (där han ju spelat ett tag för några år sedan nu). Första ”Mora”målet gjorde  han 14 oktober hemma på Hovet så det här var nog lite känslor där…

Adam Reideborn höll nollan, tog 25 av 25 skott. Starkt! Hans första nolla för säsongen. Sedan tidigare har ju Joakim Ericsson hållt nollan två gånger, mot just Mora den 14 oktober (6-0) och Karlskrona 19/12 då DIF vann med 3-0