onsdag 6 december 2017

”Jag gjorde helt rätt som tog klivet!”

(Fredrik Karlström fotad under sin tid i AIK. Nu spelar han i LHC och är för andra året i rad uttagen till JVM. Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se)

Juniorkronornas förbundskapten Tomas Montén presenterade under onsdagen truppen till kommande JVM.

Montén kunde berätta att NJ Devils inte kommer släppa Jesper Bratt som därmed inte kommer att ha spelat något JVM i karriären, blev ju petad senast.


Förbundskaptenen kunde även berätta att det är högst oklart om Alexander Nylander kommer släppas och vara tillgänglig för spel eller inte. Truppen i sig innehöll annars inga större överraskningar.

Fredrik Karlström, som spelade i AIK förra säsongen och är i Linköping nu, är uttagen för andra året i rad.

Montén sa så här på presskonferensen: ” Fredrik var med förra året och kom med som kanske sista forward och var lite av en  joker som kunde bryta lite mönster. Vi tycker att han har växt väldigt mycket under säsongen. Det är den spelare som gjort absolut flest poäng hos oss på de två turneringarna som han har varit med. Bytte AIK till Linköping och har haft en omställningsperiod, men jag tycker framför allt att det två tre sista matcherna så har han varvat upp ordentligt. Och erfarenhetsmässigt så tror jag att vi kommer få en en betydligt bättre spelare efter flytten här.”

Jag slog en signal till Fredrik och pratade bland annat om att han är med för andra året i rad, om sin roll i juniorlandslaget och i Linköping samt hur det har varit att gå från Allsvenskan till SHL om att parhästen Bratt inte kommer vara med i JVM, att det råder osäkerhet kring Alexander Nylanders medverkan. Med mera så in och lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Det är lite knepigt ljud ibland i bakgrunden och det beror på att jag gjorde intervjun över telefon i bilen. Men det hörs vad vi säger så, sorry för risigt ljud men går att lyssna på 😊

Hela truppen med bland andra Axel Jonsson Fjällby och Marcus Davidsson DIF, samt förre Djurgårdskeepern Filip Larsson har ni här:Just de två nuvarande DIF spelarna tänkte jag prata med lite senare om JVM.


Inga kommentarer: