tisdag 19 december 2017

"Jäkligt bra"

(Joacim Eriksson. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

Det var verkligen inte årets match. Det var… ett rejält sömnpiller i första sedan drog Djurgården gudskelov upp tempot och förbi Karlskronas köttmur i mittzonen.

Eller som Djurgårdsmålvakten Joacim Eriksson sa till DIF:s hemsida efter att han hållit sin och Djurgårdens andra nolla för säsongen.


”Underbart, riktigt kul, grabbarna hjälper mig där ute, vi vet vad vi ska göra och vi gör det, då är det ganska enkelt att spela”

Enkelt att spela var det ja. Det såg ruskigt enkelt ut när DIF städade av Karlskrona, det är helt obegripligt hur man har kunnat förlora de två första matcherna – visserligen på bortaplan – men ändå mot KHK.

Med risk att låta grinig så… ja vad fan. Jag förstår att Karlskrona spelar efter sina resurser men det här var inte något som kommer öka på publikintäkterna på bankkontot. Det ska vara känslor, skills, fart ja allt som Karlskrona inte bjöd på när man går på hockey i det som är SHL. Finrummet i svensk hockey, en liga som vill vara topp tre i världen.

Nu var väl Djurgårsfansen glada ändå, DIF lyfte sitt spel i andra och tredje och en hållen nolla samt tre poäng är tre poäng oavsett vilket lag de tas emot.

Och kanske kan Per Ledin dra en och annan åskådare fram över. Han fällde Niclas Bergfors med en bröstvärmare inledningsvis, hade kul kommentarer i såväl paus som efter matchen och även om han tillbringade mycket tid på bänken så såg man hur munnen gick i ett där.

Per Ledin är en profil och en pådrivare som alla vill (och behöver) ha i sitt lag - även om jag såg att det var mindre glada miner hos en del lagkamrater pga ekonomiska skäl.

Förhoppningsvis kan ”Ledda” öka intresset både hemma o borta för KHK.

(Joacim Eriksson. FOTO JOHAN SAHLÉN/ARKIV)

Djurgården är annars ”jäkligt bra” som Joacim Eriksson fick in i typ varje mening i intervjun med hemsidan.

Men vad annat kan han säga. Tvåa i tabellen trots att såväl serieledaren Växjö och trean Färjestad spelat två matcher fler än DIF, seriens bästa målvakter där Adam Reideborn har 1,62 i GAA och Eriksson 1,89 i samma statistikkategori.

En intressant notering är att Djurgården inte har någon enskild spelare på topp fem i poängligan eller skytteligan. Patrik Lundh är bäste DIF-spelare i poängligan på en femtonde plats, Andreas Engqvist ligger på artonde. I skytteligan är Rene Bourque åtta, Andreas Engqvist på femtonde plats. Men en styrka som DIF har är just att så många i laget nätar. DIF vilar inte på en kedja, man har ett fungerande kollektiv. Jäkligt bra…

Djurgården har bara förlorat två hemma matcher på tretton spelade, dels Färjestad vid full tid den 12 oktober och dels på straffar mot Växjö den 16 november. Imponerande. Eller ”jäkligt bra” det med helt enkelt.

Vad som ligger bakom? Så här säger Joacim Eriksson till DIF:s hemsida (lite kortat)
”Vi har hittat en spelidé som funkar bra, Vi har kommit ihop i laget tillsammans jäkligt bra Det känns som att vi har det där tillsammans som funkar jäkligt bra. Då blir det lätt när alla spelar åt samma håll, då blir det jäkligt bra.”

DIF-KARLSKRONA 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

MATCHEN: MM+
MÅLVAKTERNA: Joacim Ericsson, DIF och Johannes Jönsson, Karlskrona
PUBLIK:  5 539
DOMARE: Linus Öhlund, Sören Persson

BÄST I DIF
MMM  Joacim Eriksson, mv
MM Linus Johansson, f
M Patrik “Peppe” Lundh, f

BÄST I KARLSKRONA:  Johannes Jönsson, mv och Henrik Nilsson, b.


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (07.26) Lukas Vejdemo (Niclas Bergfors, Linus Hultström)

ANDRA PERIODEN
2-0 (06.12) Calle Ridderwall (William Lagesson, Linus Johansson)

TREDJE PERIODEN
3-0 (09.32) Linus Johansson (Jonathan Davidsson, Calle Ridderwall)

SKOTTEN I MATCHEN:  32-20 (13-7, 9-4, 10-9)

Citaten
Jag gick på lite magkänsla med honom i dag. Det märktes när han var inne och på sikt kommer det bli bra(Karlskronatränaren Ove Molin kommenterar i Blekinge Läns Tidning Per Ledins första match i klubben.) ”Det gäller att sprida energi. Det finns bara en puck och alla kan inte ha den, så det gäller att bidra med olika saker. Man gör ett mål, spelar fram någon, tar en smäll, ger en smäll, proppa någon, stå upp för varandra. Det är ganska självklart(Ledin själv, till BLT om sin roll i laget i comebacken och därmed första matchen sedan mars)

Inga kommentarer: