onsdag 6 december 2017

"Måste vara redo varje sekund man har skridskorna på isen"

(David Engblom. Foto Jesper Zerman/arkiv)

Förlust med 1-4 mot Björklöven för en vecka sedan och en andra rak förlust 3-4 mot BIK Karlskoga under onsdagen. AIK har haft två motiga bortamatcher även om man gick upp till 3-3 och var nära att vända eller åtminstone sno poäng mot BIK Karlskoga.

Ironiskt nog gjorde AIK-fostrade Henrik Rommel segermålet för BIK en kort stund efter att AIK:s nyvärvade back Alexander Deilert kvitterat till 3-3 och därmed gjort mål i sin AIK-debut.


På den positiva sidan får Nils Höglanders första mål för säsongen sättas. Vilket klassmål! Fin fart och fina händer där. Målet kan ses här på highlights från Cmore

Men på minussidan finns ju dels att AIK återigen var trögstartade och att man återigen inte lyckas gneta in åtminstone en pinne eller till och med ta en plus bonuspoängen.

AIK är ju det enda laget i hela serien som har en nolla i kolumnen över oavgjorda matcher. Vinner man inte vid full tid (har tillsammans med Almtuna flest vinster 12 stycken, flest i serien) så förlorar man vid full tid (har 12 förluster vid full tid, näst flest i serien) och att man åtminstone inte snor åt sig en poäng här och där vid förlusterna kan bli kostsamt i längden.

Jag slog en signal till assisterande tränaren David Engblom i spelarbussen som rullade genom de mörka värmlandsskogarna och snackade om just Nils Höglander, Alexander Deilert, Erik Nyström, matchen såklart men även lite om förlusten mot Löven för en vecka sedan. 

Blev lite snack om spelet över huvudtaget just nu för AIK också, det här med tröga starter och den här nollan över antal oavgjorda samt en skadekoll på Eric Norin – där det går vilda rykten samt Simon Fernholm som opererat sin oturligt avskurna knäsena. Med mera. Så in och lyssna!


Copyright bild: Jesper Zerman. Copyright ljud: www.hockeymedmariehallman.se


Inga kommentarer: