lördag 16 december 2017

Kors (eller snarare kryss) i taket. En bonuspinne!

Stor jubel för AIK på Hovet när Jens Jakoks skjutit hembonuspoängen

Det tog 26 matcher men i den 27:e kom den, AIK:s första kryss i höst och några minuter senare även säsongens första bonuspoäng.

Jens Jakobs sköt hem bonuspinnen med bara nio sekunder kvar av förlängningen. Och det finns några kul saker att notera i den här matchen.


# Backen Joakim Lilliehök som är på lån från Mora gjorde AIKs första mål i matchen, kom efter 6.45 av första och är den 23:årige backens första mål i AIK-tröjan. Han assisterades av en annan ”nykomling” i laget, Erik Nyström som därmed noterades för sin allra första poäng i AIK. Målskytten Lilliehöök – som är född i Danderyd och fostrad i Enebyberg, SDE och Djurgårdens juniorlag innan han drog till Arboga, hamnade i Västerås och sedemera i Mora – har nu gjort ett mål och en assist på sju matcher.

Då ska man veta att Joakim är en defensiv back som inte gör sådär värst många poäng över huvudtaget, han noterades tex för noll mål och tre assist på 51 grundseriematcher totalt förra säsongen i Mora så han är nästan i fatt de siffrorna, redan!

AIK höll sedan den där 1-0 ledningen ända fram till 4.20 i tredje när Sebastian Strandberg kvitterade i pp. På botbänken Alexander Deilert… som hade visats ut för en slashing 40 sekunder tidigare.

Och som inte det var nog tog Pantern ledningen knappt två minuter efter kvitteringen genom Oscar Eklind. Men Alexander Deilert som haft ganska så händelserika tre första matcher i AIK fick revanschera sig.

Deilert gjorde sitt första mål i AIK-tröjan men var också inblandad i två kassar bakåt i debuten och var även olyckligt sist på två baklängesmål senast och satt nu alltså på botbänken när Pantern kvitterade under fredagskvällen men…  det var också han som kvitterade och tvingade fram en förlängning med sitt 2-2 mål med 4.14 kvar av tredje perioden.

Väl där fick AIK ett pp efter en slashing i ryggslutet på Emil Lundberg och efter en del rundpass och skott utanför tog Jens Jakobs tag i pucken, fintade Anders Grölund bort till T-banestationen och tog sig in framför mål där segerpucken bara skulle in. Med nio sekunder kvar till full tid.

Det var på tiden att jag gjorde mål. Jag slarvade med pucken hela dagen så det var det minsta jag kunde göra! Jag lessnade lite på att jag hade så dåliga passningar att jag tänkte nu gör jag något själv och det gick hem den här gången”, säger Jakobs till AIK:s hemsida.

Foto skärmdump Cmore

Just det där syntes verkligen. Typ men vad faaaaaaan nu tar jag tag idet här. Ungefär så. Kul att just han nätade, finns ingen som ger så mycket av hela sin själ på isen. Härlig hockeypassion där.
David Berg – även han ny back i laget - fick andra ass på det målet för övrigt och har nu även han noterats för en poäng, i sin femte match för AIK.

Det har varit någon spelare in här och där senaste veckorna i AIK så kanske börjar det kugga i lite mer nu även om man tappade en poäng här.

Det var för övrigt halvtid idag i serien. AIK ligger just nu sjua på 41 poäng men kan knuffas ner ett snäpp av Björklöven om de tar en trea mot BIK Karlskoga under lördagen. Man har samtidigt tio poäng upp till Timrå och endast sju upp till den andra direktfinalplatsen.
Inga kommentarer: