torsdag 28 december 2017

”Det bara pumpade i hela kroppen”

Matchen stod och vägde. Då kom han som skjuten ur en kanon, Lukas Macklin och gjorde sitt första HockeyAllsvenska mål i karriären.

Lukas och Nils Höglander, båda födda 2000 med ett halvår emellan fick tio byten i matchen, totalt 4.48 respektive 4.59 i istid men lyckades göra det mesta av den tid de fick
.
Macklin, som gjorde sin fjärde match i A-laget satte distinkt pucken högt på George Sörensen, i den där luckan han lämnar när han går ner på isen. En minut och tolv sekunder senare jublade kidsen igen, nu över att Nils Höglander styrt in 2-0.

Det visade sig sedan att Ludvig Claessons skott hade touchat SSK-backen Stefan Johansson som siste gubbe så Claesson fick målet. Men det var härligt att se de båda sjuttonåringarna (Lukas fyllde 21 juni och Nils 20 december) ta för sig och sprida inspiration och energi som AIK-tränaren Thomas Mitell sammanfattade insatsen i matchen för de båda.

Här är ett snack, med mycket glim i ögat inte minst då jag var lite trött och flamsig – med Lukas som såklart njöt av både seger och mål.

Vi pratade om målet, matchen, hur han är på och vid sidan av isen, varför han hamnade i AIK, om att spela i A-laget och näta inför en fullsatt arena, hur han föreställt sig första målet, vänskapen med Nils Höglander och Oliver Ödman Hadzinikolic och vad konkurrensen dem emellan pushar och triggar på ett bra sätt, adrenalinet som pumpar i en sån här match. Med mera

Som ni kommer höra dyker Nils upp en liten stund i intervjun också.


Copyright bild och ljud: www.hockeymedmariehallman.se

Fotnot: Lukas Macklin har Trångsund som moderklubb och kom sedan via spel i Haninge till AIKs hockeygymnasium och nu AIKs a-lag.

Inga kommentarer: